22 června 2020

Ještě včera ....






.... při dalším odpouštění napršelé vody z bazénu, 
a koupi nových plavek, jsem si říkala jestli to má vůbec cenu! Pořád jen déšť, déšť, déšť a já si koupím plavky .... jenže dneska, tedy teď kolem poledne to začíná vypadat na to, že to nebyla zas tak zbytečná koupě. Dosavadní nepřerušená šedá barva oblohy se změnila na přerušovanou modrou s bílými mraky a mezi nimi ...
no jo! Sluníčko!!! I když se to tedy neobejde bez trochu silnějšího větru, prostě tam je. A začíná se prosazovat. No a tak mě napadlo, že by se ta žlutá ještě mohla podpořit dnešními obrázky. 
A bude to cesta hluboko proti proudu času ....


Tyhle narcisky jsou mojí letošní novinkou na zahradě, byly součástí podzimního rabování cibulí v Lidlu











Za to tahle je poslední mohykán. Měla jsem spoustu nádherných narcisů od bývalé vedoucí z krámu, ona se v jejich pěstování vyžívala a měla bezpočet druhů. Kdysi jsem si od ní přinesla asi třicet cibulí různých druhů, ale nějak se mi poztrácely. Zůstaly asi jen tři nebo čtyři a tahle je jedna z nich


Žlutá nás bude čekat ještě jednou, měla jsem fotek až doteď hodně. Ostatně pak se to tu bude červenat a červenat a červenat....
K těm plavkám jsem si koupila ještě něco. Novou magnólii. Tu už mi snad Myšpulín nezlikviduje, přeci jen je o něco větší než byla ta první. Ale stejně pro jistotu k ní budu muset udělat nějakou ohrádku. Co kdyby ...

23 komentářů:

  1. A u nás prší a prší, že existuje modrá obloha o tom už začínám pochybovat. Ale je naděje, že se dočkáme.
    Ta žlutá u tebe vypadá nadějně. Plný narcis na poslední fotce je přenádherný. Škoda, že se ti poztrácely. Tak tedy sluníčkový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu zas uskuhraná, až na ten blbej vítr to už je fajn. Štve mě, protože když jedu na kole, šlapu jak blázen a stejně skoro stojím na místě....jo, jediné které mi ještě zbyly a to v hojném počtu a stále se rozrůstají jsou ty bílé s kraťounkou korunkou. Letos jich kvetlo tak třicet. Měla jsem fakt klenoty, to i sousedka čučela s hubou dokořán. Teď je musím dokupovat...

      Vymazat
    2. Já jsem zase měla krásné mečíky a nevím, jak dopadnou letos, protože cibule byly trochu poškozené a některé se ztratily úplně. Možná, že už jsou shnilé, když tak pořád prší. Vítr také nemám ráda.

      Vymazat
  2. I u nás je modrá obloha, svítí slunce a docela hodně fouká vítr.
    Krásné fotky v barvě slunce. Můj tchán svého času také pěstoval narcisky a tak vím, kolik krásných druhů existuje.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dnes je toho ještě mnohem víc k dostání než bylo před lety, jsou stále nová a nová šlechtění. To samé tulipány. Těch nádherných kombinací barev, jednobarevné, střapaté, liliovité, plnokvěté.... musela bych mít záhony jen na ně. Ale možná na to taky někdy dojde...ten vítr mne štve. A to začal teprve dneska foukat. Docela chápu, že třeba ve Středomoří když fouká scirocco tak stoupá počet sebevražd.

      Vymazat
  3. blondýna22/6/20 13:39

    Zrovna jsem včera jednu magnolii stříhala, rostou mi před očima.
    Je třeba si dělat drobná potěšení !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smradlavku už budu muset opravdu zakrátit, už leze do drátů. Naštěstí nám dali nové el. vedení do jednoho kabelu, tak nehrozí zkratování a vyhození el. proudu po celé vsi :-D. Ale nutné už to opravdu je....tahle bude mít, až vyroste, za úkol pohledově bránit.
      A ještě k vláze. Dneska jsem zjistila, že mi okamžitě po vysvitnutí sluníčka začínají kytky klopit hlavičky a začínají lehat. Asi se mi trochu začínají dusit v té nadmíře vody v zemi...

      Vymazat
    2. Mám na pozemku jílovitou půdu, u té trvá než nasákne, spíše steče.
      Takže já vodu dobrý, ale mám letos problém s housenkami, zavíječi, mšicemi, prostě je toho moc a letos také vylezli slimáci, sežrali mi hořec.

      Vymazat
    3. Taky jsme na jílu, proto už mi začala zahrada čvachtat a stát tam voda, ale mšice daly na frak ibišku. Stříkat jsem ho nechtěla protože na něm bylo spoustu larev sluníček, a nechtěla jsem jim ublížit. Ale nestíhaly holky nestíhaly... takže letos nebude žádná krása. Housenky se nám zatím vyhnuly, ale ty slimejšové taky řáděj. Nasypala jsem na záhony granule proti těm sviním, tak se uvidí jestli to pomohlo nebo ne. Zatím na velkým záhonu to vypadá že ano.

      Vymazat
  4. I já dneska celé odpoledne koukám vzhůru do nebe...ta modrá je tak úžasná.😊 A dneska dokonce ani u nás nefouká, což je opravdu nezvyklé 😊😊 moc děkuji za tvoji žlutou barvu.. je opravdu kouzelná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když dneska koukám na nebe tak vidím občas modrou a jinak šedou....

      Vymazat
  5. Vendy,to je dobře,že jsi si koupila plavky.Léto je tu a bude vedro.Já se odpoledne slunila na balkoně a sluníčko hřeje.Žluté květy ozářené sluncem jsou nádherné.Narcisky mám moc ráda a ta tvoje je opravdu zvláštní.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem včera koukala na předpověď, tak léto zas zmizí.Tomuhle typu květů u narcisů, ale i u jiřin se říká leknínokvěté.

      Vymazat
  6. Poslední mohykán je boží! U nás už tak konečně svítí, no jak by ne, po volném víkendu první pracovní den, to by nebylo ono :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady zase přestává. jen doufám že stihnu dneska posekat. Na koupání si ještě budu muset pěkně dlouho počkat, zejtra déšť a ani ne dvacet stupňů. Tedy tady u nás dle předpovědi.

      Vymazat
  7. Moc pěkné fotografie. U nás už dnes bylo vedro. Krásné dny a užij si plavek a vody v bazénu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, nevím. Předpověď tomu nenasvědčuje...

      Vymazat
  8. Vendy, i já měla radost ze sluníčka a té krásné oblohy. Vždyť je konec června!!! I za sebe doufám, že si plavky užijeme, mám moc ráda léto!
    Děkuji za krásné fotky a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dneska už je zas mraků hafo a teplo nic moc. A bude ještě hůř. :-(

      Vymazat
  9. Tady u nás taky pořád pršelo, až včera se to zastavilo. Ale zase bylo docela dost chladno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak se tak dneska dívám z okna, včera jsem to zakřikla. Už zase se kupí mraky, a předpověď původně na teplé dny a slunné dny se opět rapidně zhoršila. Déšť opět nastoupí na scénu a teploty nic moc....

      Vymazat
  10. Alespoň květinám ten déšť jde k duhu a krásou nám vynahrazují schované Slunce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď se po včerejšku bojím kolik mi z té nádhery zůstane. Měla jsem záhon totál pod vodou a teď do toho pálí slunce, takže se mi to tam bude krásně všechno dusit a vařit. Tak doufám že cibule neshnijou

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....