22 května 2020

Jak jsem zjistila ....





.... tentokrát jsem fotila vážně snad samé kytky. A tím pádem nemám přímo zdokumentované svoje vycházky a výlety tak jak bývá zvykem. Jen ten severočeský byl takový víc ucelený, výlet na Dobříš a Starou huť už vůbec. Nějak se mi nechtělo už fotit stokrát focené, to si chci nechat až na nově otevřený park a renovovanou Oranžerii. Ale občas se i v té zeleni a květech našel trochu ucelenější příběh. A to z mé procházky do lesa okolo chaty, kdy jsem se už nemohla dočkat až konečně bez roušky budu lokat čerstvý vzduch vonící smůlou, zeleným čerstvým jehličím a sluncem. Těch dvou stromů, o kterých to dnes je, jsem si všimla už dávno, a překvapilo mne co příroda dokáže. To ještě měli mnohem tenčí kmeny, ale za nějakých dvacet let zesílily a stalo se to co se muselo stát. Dva úplně rozličné stromy srostly a vrostly jeden do druhého. Jsou jako milující se muž a žena. Jsou už do konce svých dnů pevně spojeni jeden s druhým, když padne jeden, padne i druhý. Já doufám, že to bude trvat hodně, hodně dlouho ....







24 komentářů:

  1. Poznám úplně přesně, který je muž a který žena... Přeji krásné dny, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že by ten buk zastupoval ženský element? Aspoň pro mě určitě. Je štíhlý a rovný, dub je silný a rozložitý

      Vymazat
  2. Nádherné fotografie, připomínají báji o Filémónovi a Baukis. Příroda umí stále překvapovat.
    Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. No to je krása. Příroda umí....:)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné. Příroda je mocná čarodějka. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Překrásné,to umí jenom příroda.Když se podívám v přírodě kolem sebe je tolik věcí,že nevím,co fotit dříve.Také nerada fotím,už stokrát focené i když se na některá místa ráda vracím.Dnes jsme hledaly s vnučkama vlčí máky,včera jich bylo všude u cest a dnes byly posekané.Tak si najdeme jiné téma.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám s mákama věčně smůlu, občas se podaří nafotit u dcery, jako třeba vloni když tam byla řepka a kraje pole byly úplně rudé. Chtěla bych je na zahradu, zkoušela jsem si nasbírat jejich semínka a naházela je po zahradě, ale nic....

      Vymazat
  6. Vendy, to je krásné. Vidím tu dvojici naprosto přesně, žena je naprosto hladká a muž trochu "zarostlý" a zvrásněný. Nádhera. Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I pro mne je buk v tomhle případě ženským elementem. Jsem zvědavá jak budou vypadat za dalších deset let. Já je sleduju už dvacet let. Když jsem je viděla poprvé, byly to dva zvláštně vedle sebe rostoucí stromy.

      Vymazat
  7. ...když se milují, není co řešit...
    Krásné, Vendy.
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Jak úžasná a kreativní dokáže být příroda, krása! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to jsou opravdu zvláštní věci. To že zaroste do stromu drát, trubka, pletivový plot, to je známá věc, ale aby do sebe vrostly dva stromy .... tak s tím jsem se na vlastní kukadlice ještě nesetkala.

      Vymazat
  9. Krása. Je důležité chodit, koukat a vidět.
    Hezké dny přeji. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se, a občas něco takhle z toho vyjde...

      Vymazat
  10. Vendy, to je krásné. Je vidět, že se umíš dívat, někdo by tuto zajímavost přešel.
    Přeji prima sobotu. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mne jak jsem ty dva stromy poprvé viděla hned zaujali, nejen kontrastem listí ale i kůry. Ale to ještě měli mezi sebou odstup. Tak je od té doby sleduju. Oni jsou na takové křižovatce čtyř lesních cest, takže jsou dobře viditelné.

      Vymazat
  11. Velmi zajímavé a jak pěkně odlišnou mají kůru, aby se to dobře na fotkách vyjímalo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sešel se strom s nejhladší kůrou s tím, který má tu kůru nejhrubší.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....