15 května 2020

Bílá ...





.... jede! No tedy, ona už jela dříve, ale teprve teď jsem si mohla stáhnout všechno co jsem měla nafocené v době kdy jsem měla noťas na opravě. Anebo co už bylo stažené, leč jsem se k tomu jaksi nemohla dostat. Jo, a zase vás čeká velká nálož fotek květinových, stromových, krajinových a sem tam i nějaké to
 psisko ....


Letošek byl tady u nás pro tulipány jedna velká pohroma. V době kdy to nejmíň bylo potřeba přišly docela velké mrazy a rostoucí rostliny to odnesly nejen zastaveným růstem, ale také natolik poškozenými květy, že většina z nich uhnila aniž by rozkvetla. Bohužel to potrefilo i ty na které jsem se těšila, tedy nově zakoupené z podzimu. Doufám, že hniloba se týká jen nadzemních částí a cibule jsou v bezpečí. Jen díky tomu že listy hned uschly asi nenačerpají tolik síly k příštímu růstu ...



Kde se vzaly, tu se vzaly tyhle bílé plnokvěté narcisky. Vážně nevím jak se tu objevily, já je nekupovala. Jedině si to vysvětluju tím, že mi je dovezla odkvetlé dcera. Protože být to jen jedna, tak řeknu že to je nějaká z minula která dlouho nekvetla, ale ono jich bylo šest, takže opravdu jediné vysvětlení je to, že jsou od dcery. Nevadí, ať sem přišly jak chtěly jsou krásné


Teď přezbrojíme na starosklíčko a mrkneme do času kdy začínaly rozkvétat jabloně 





Tolik pro dnešek bíla. Ještě ale s bílou nekončím ...

18 komentářů:

  1. Opět krásné foto. Je fajn, že je noťas OK. Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná kvítka! Ty mrazy letos přišly hodně blbě, dost toho tu spálily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to nejvíc odnesly právě tulipány a kvetoucí čemeřice. Jinak ani nic, dokonce i ta magnólie nebyla tak na tom špatně jak ty tulipány...

      Vymazat
  3. Vendy, krásné jarní kvetení. 👍 S těmi tulipány to letos nedopadlo. U nás měly nasazená poupata a ta pak zaschla. Nikdy jsem na jaře cibuloviny nezalévala, proč také... Ale asi budu příště muset. Narcisy už druhým rokem odpočívají. Z těch šesti, loni nově koupených, vykvetla jedna. Ale lupení z nich jsou plné záhony. U nás mrazy poškodily hlavně hortenzie, růže a fíkovník. Někdy bych do toho kopla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě letos dělaly parádu drobnokvěté narcisy, takové ty bílé se žlutou krátkou korunkou. Těch jsem měla hafo. Vloni koupené vykvetly všechny, ale jak bylo teplo, strašně rychle odkvetly.O hortenziích ani nemluvím, mám je ix let a kvetly mi za tu dobu snad jen třikrát. Asi je budu muset vyrejt ze záhonu a dát je buď někam jinam, nebo do květináčů abych je mohla dávat na zimu domů.

      Vymazat
  4. Vendy, nádhera! Mám moc ráda bílou a tohle je prostě úchvatný příspěvek.
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Vendy, moc mi tvoje krásné fotky chyběly. Je mi líto, že mrazy poškodily tulipány. Můj tchán kdysi pěstoval narcisky a měl i ty plnokvěté. Jsou krásné. A zase obdivuji kouzlení se starosklíčkem. Jabloňové květy jsou nádherné.
    Doma nám asi roste malý fotograf. Včera se u nás na chvilku stavili mladí s dětmi. Dala jsem vnoučkovi starý foťák, funguje, ale rychle se u něho vybijí baterky. Dnes mi snacha volala a říkala, že když přijeli domů, tak fotil a natáčel videa. Doufám, že ho to bude pořád bavit, měl by krásný koníček.
    Měj pěkné dny. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju i tobě za to co jsi napsala o tom chybění. Narcisek jsem měla jeden čas od bývalé vedoucí která se jimi zabývá dlouhá léta, spoustu. A velmi zajímavých, ale jeden rok mi vyhnily skoro všechny a mám jen ty drobnokvěté a pár klasických trubkovitých a jednu leknínokvětou. Loni jsem si koupila takové bíložluté plné, a zjistila že mi vykvetla jedna ta samá jen ve žluté. Naše Bobule se zatím o foťák zajímá jen pro to, že se chce dívat Na Eminku. :-)

      Vymazat
  6. Vendy,už mně tvoje fotografie chyběly,mám je ráda.Květy jabloní starosklíčkem jsou úžasné,ale i další bílé květy.Těším se na další.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mne hodně těší, je to velká radost když někdo napíše že mu moje fotky chyběly. Děkuju.

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Byla jsem z nich hodně překvapená ale i nadšená. Ony by správně měly mít na stonku víc květů, a to jedna i měla. Jsou takové docela zajímavé, ten střed je takový hodně zvláštní.

      Vymazat
  8. Moc krásné fotografie. Mně kvetly primulky od podzimu skoro po celou zimu až do jara. Průběžně jsem je i fotila. Přeji krásné májové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle měla dcera v truhlíkách při jarní výzdobě a dovezla mi je před čtrnácti dny na zasázení do záhonů. Ale taky mi některé kvetly i na podzim nebo i v lednu. Ony tyhle málokdy přežijí tři roky, ale pokud se vrátí ke své původní podobě, jsou trvanlivější. Déle vydrží ty s vysokými stonky. Mám je a ty krásně kvetou a prospívají.

      Vymazat
  9. Starosklíčko se mi moc líbí, vyrobilo moc pěkné obrázky. I když měly také dobrou předlohu!
    A těch tulipánů je mi líto, ale myslím, že cibulky budou v pořádku a příští rok ti vykvetou znovu.
    Jsou opravdu krásné, zvláštní, takový typ i barvu jsem zatím neviděla.

    Dobrá zpráva - ty tulipány od tebe mi letos poprvé vykvetly! Fešandy červenokvěté!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny jsou jen červené? Já počítala že tam budou i bílé a žluté nebo žlutočervené, protože ty mám všechny takové. Teď mám tyhle nové plné.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....