21 dubna 2020

To sluníčko mi ...






.... prostě nedá spát. O víkendu si pro změnu vybralo za cíl stěnu nad schodištěm. Tam jsem kdysi udělala takovou polici ze starých dřevěných futer která jsme měnili. Byla krásně tvarovaná a bylo mi líto je vyhodit. Takže jsem jen obrousila starou barvu a natřela novou lazurou. A jelikož zrovna tohle místo je děsně naprd s úklidem, protože dodnes tam není hotové zakrytí izolace střechy, není možné tam tak dobře mít všechno vymazlené a uklizené, navíc je i špatně přístupné, jako dekorace tam mám jak staré zajímavé lahve které jsme tu našli, tak i novější od vína které se mi něčím zalíbily. Do nich sušený řebříček a je hotovo. Čistě náhodou jsem nahoru pro něco šla a zaujalo mne nasvícení stěny. Takže hupky dupky zas dolů pro foťák a vyzkoušela jsem si pár záběrů ....


První snímky jsou ještě starosklíčkem, a proto vyšly o něco jinak zabarvené. Mají krásně teplý zlatý tón...




Jenže nastavení zlobilo a chtělo to časy které se hodně špatně udržely a tak jsem přezbrojila na seťák. Tentokrát byla ostrost v pohodě, ale i přes stejné nastavení vyvážení bílé a i přes to, že sluníčko stále nasvěcovalo krásně zlatě, je barevnost úplně jiná






20 komentářů:

  1. Líbí se mi oboje, ale zlatá je zlatá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je to co mi furt nedává spát. To zlatý světlo... A furt to musím zkoušet a furt. 🙄

      Vymazat
  2. V jednoduchosti je krása. Také se mi líbí oboje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí není vidět ten borčus 🤭🤔😜

      Vymazat
  3. No to jsou krásné fotky. Obdivuju.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to spíš takový hrátky se světlem. Jen tak.... Ale díky za pochvalu.

      Vymazat
  4. Krásné fotky, všechny! A moc krásné místo!
    Vendy, přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že to je krásné místo možná vypadá na těch fotkách, protože není vidět ten zbytek! Ale jinak to ja, jak říkám ostuda domu. Když jsme ho dávali dokupy, ten vrch už se mužovi dělat nechtěl, navíc už docházely finance, takže už třicet let to je nedodělané a těžko se to už dodělá.

      Vymazat
  5. Vendy, opět krásné fotky. A ani já nevyhazuju pěkné lahve. Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si raději kupuju víno točené, protože by jsme byli lahvemi zavalení a já zas tak moc na to nejsem. Dneska jsou některá vína v moc krásných lahvích. Těhle pár je až, až. Jsou to lapače prachu jak hrom!

      Vymazat
  6. Všechny fotky jsou krásné. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. blondýna22/4/20 12:51

    Efektní aranže ve vynikajícím světle ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tenhle řebříček moc ráda ze dvou důvodů. I po usušení si uchová tu krásnou žlutou barvu a pak, dá se právě takhle použít na jednoduché aranžování. Tedy i na ta větší, ale to už léta nedělám . Sice zrovna na tohle místo by se hodily, ale zas se tam hodně práší, a je tam pavouků jak nasráno, takže za chvíli by to vypadalo děsně...

      Vymazat
  8. Takovéhle focení mě baví.Líbí se mi všechny fotografie,jsou úžasné.Baví mě hodně hra s různými skly i objektivy,parametry a neustálé přeřizování foťáku,protože každá fotka je potom jiná,má jiné světlo,jinou barvu.Já si s tím hraji hodně pro sebe,protože vím,že každému to nesedí.U tebe vidím,že se mám hodně a hodně co učit.Budu se těšit na další tvoje focení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to děkuju za pochvalu! Tak nevím jestli zrovna já jsem ten správný učitel, tohle byly opravdu jen takové výcvaky kdy mi šlo hlavně o to světlo. Teď zas chvilku bude klid, za prvé dělám furt jak šroub na zahradě a už mne řádně bolí pařát kde mám začínající artrózu na palci, za druhé do toho ještě DPH a tak na experimenty zatím není čas.

      Vymazat
  9. Vendy, tou krásné fotky a zajímavé lahve. :-D Také občas nějakou netradiční schovám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono to začalo dvěma krásnými starými lahvemi tady z půdy, ta jedna tam ještě je, druhá, s tím porcelánovým uzávěrem se bohužel rozbila. Ale zas nějaké přibyly...teď už je vyhazuju, za chvíli by to nebylo kam dát. To už musí být, když si jí nechám ;-)

      Vymazat
  10. Krásná aranž a právě proti té trochu zdrsnělé stěně to vypadá moc dobře. Líbí se mi jak verze do zlatova, tak verze do světlejšího odstínu. A znovu, některé z těch fotek by se daly vytisknout a zarámovat jako fotoobrazy... ty už bys jich měla pěknou řádku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych musela mít jen místnost na ty obrazy :-D...neměla bych to ani kam dát!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....