20 března 2020

Konečně ....





.... pátek!!! Den za který jsem se už vážně modlila. Je už toho vážně moc, ale vypadá to že příští týden už bude méně hektický a bude víc času na relax i na to, abych se dala do zahradních prací. Sice nezmizí problémy kolem, ale možná se budou líp snášet. Zatím se zdá, že i přes všechny zavřené obchody má polovice práci zajištěnou, neb obhospodařuje servisem Globusy a ty mají i svou potravinářskou část, která se snad zatím zavírat nebude. Takže alespoň něco málo pozitiv. Zablokované účty už jsou ovšem jiná věc, která mne nesmírně štve a kterou mu moc odpustit nemůžu. A už vůbec ne státu, který je schopný mi sebrat i to co mám hluboko pod životním minimem. Naštěstí se tak stalo těsně den před výplatou a já si stihla nechat posílat výplaty na jiný bezpečný účet. 
Ale aby nebylo tak strašně smutno, ať už z jakéhokoliv důvodu, aby se rozplynuly chmury a strachy tak se zaposlouchejte do těhle krásných a optimistických melodií i textů. Takže si sedněte do křesel, nalijte si něco dobrého k pití a zavřete oči, odcházím ....



20 komentářů:

  1. Zaposlouchala jsem se, i když jsem si k tomu zatím nic nenalila. :-D
    Těšila jsem se na začátek dubna, kdy měla mít premiéru hra o swingové hudbě v režii Ondřeje Havelky a v podání Melody Makers. Nebude! Stejně tak nebudou dvě další divadelní představení a koncert. Na vše máme doma zakoupené lístky. Telefonáty a emaily a je vše vyřešeno. Stejně tak je vyřešená i naše dovolená v Benátsku, kterou jsme zrušili.
    Z článku jsem pochopila, že máte zablokované účty. Pro mně osobně hrozná představa, protože doma není téměř žádná hotovost a oba důchody nám chodí na jeden společný účet.
    Situace, která je, také nepřináší moc radostí. U nás se zkomplikovala po té, když náš egoistický a sobecký syn, po té co bylo omezeno shromažďování uspořádal v Blažimi mejdan. Hezky v lese, kde je nikdo nepočítal. Pan neomylný. Na můj dotaz, zda tam nebyl někdo nakažený pronesl: "Snad ne". A mně ruply nervy a odmítla jsem jim hlídat děti. Sakra, jsem ve věku, který mě řadí k těm nejohroženějším a astma je ještě navíc. Plus tedy stav po infarktu. Jsme tedy s mužem uvrženi do klatby. Těch malých je mi líto, moc líto.
    Ale ta hudba je krásná.
    Měj se dobře. A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polovice má účty zablokovaný už dlouho, jenže tentokrát je zablokovali i mě....jak jsem posala, naštěstí jsem si stihla výplatu odklonit takže mám peníze doma v hotovosti. Jenže je spíš potřebuju na účtu, pokud nakupuji on-line tak platím z účtu, ne v hotovosti. Vím že mi nepřísluší kritizovat, ale promiň, tvůj syn je pablb kterej by zasloužit tyčí mezi voči, jak říká Blondýna. Asi mu moc na vlastních dětech a rodině nezáleží, když je takhle ohrozí...Já měla na březen domluvenou Tróju a výstavu orchidejí, Kutnou Horu a výstavu Jiřího Trnky, kadeřnici ... a nic z toho se nekoná.A ani zdrhnout na Brdy nemůžu, neb nejezdím autem ale vlakem. A to se mi moc nechce.

      Vymazat
    2. Vendy, vůbec se neomlouvej. Já si to o něm myslím také. U nás v domě je dusno. Mně je líto dětí, můj muž se syna snaží hájit, že to setkání udělal ještě před tím zpřísněním... Dcera se o něm vyjadřuje jako o kreténovi. A já jen doufám, že snacha, coby zdravotnice, je natolik rozumná, že to dětem nějak vysvětlila. Být to na synovi, asi by mě nazývaly příslušníkem nějakého stáda, přinejmenším.
      Někdy přemýšlím nad tím, kde jsem ve výchově udělala chybu.

      Vymazat
    3. Ať před nebo ještě hůř po zpřísnění, prostě jednou se lidi už neměli scházet, tak se neměli scházet... jenže jsou opravdu debilové kteří se schází v hospodách pořád! Podle včerejší reportáže v televizi někde na Moravě. Chyba asi není v tobě, prostě každé dítě se vydaří jinak. Prostě převládnou geny...

      Vymazat
  2. Zablokované účty jsou samozřejmě průšvih, tím spíš v době, kdy na hotovost se začínají všichni v obchodech dívat jako kdyby byla přímo z netopýřího království.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím to jde, já tedy nikam moc nechodím, jen tady u nás na vsi, a zatím Vietnamec neprotestoval když jsem platila hotově. I mužskej nosí domů nákupy tak to taky zvládá. Jak my jsme to dělali když nebyly karty.... ;-)

      Vymazat
  3. Vendy,čtu jaké máš ještě starosti v tomto náročném období.Přeji,aby se vše vyřešilo a mohla si být v klidu a užívat si věcí,které tě baví.Já jsem v důchodě a tak by se zdálo,že mám klidný život,ale žijeme díky synovi na mině,která může kdykoliv vybuchnout a tím bychom přišli o všechno.Snažím se na to nemyslet.Hudba je krásná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu ti říct, že to je hrozná bezmoc, navíc arogance úřednice na FÚ bezbřehá. Ona ti řekne že jí to nezajímá že mám málo peněz, že si mám tedy najít takové zaměstnání kde budu mít víc. V šedesáti se zdravotními omezeními!! Já byla vůbec ráda že se objevilo to co teď dělám.... kdyby si člověk ty dluhy nasekal kvůli chlastu, automatům nebo že nechce dělat, dobře ani nepípnu, ale my se snažíme být na státu nezávislými, makáme a stejně dopadáme takhle...

      Vymazat
  4. Vendy, přeji ti klidnější dny, ať máš i ty čas na zahrádku a na tvé zájmy. Nechápu, jak ti můžou zablokovat Tvůj účet, ten není přeci váš společný. Přeji, ať se vám toto podaří brzy vyřešit.
    Hezký večer a prima víkend. D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale můžou, můžou. Jako manželka jseš automaticky braná jako poddlužník a pokud nesplácí hlavní dlužník, jde se po dalších. Jenže jsem si myslela že ti musí nechat nějaké životní minimum, jenže já nemám ani to, a stejně mi ty účty zablokovali. Navíc muž splácí jak to jde, jenže jim je to pomalé...ono jde o to, že od prvního května může osobní bankrot vyhlásit i OSVČ a bude platit to že ti nesmějí už prodat dům. A tak se snaží teď co nejvíc ti to znepříjemnit a dostat tě do co největších problémů a vycucat tě ze všech peněz.

      Vymazat
  5. Havelku mám rád. I ten druh muziky. Snad si přes weekend odpočineš a nebereš sil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě ten swing je strašně optimistický a krásné melodický, vždycky mi hodně zvedne náladu. Tak vzhledem k tomu, že prší, odpočinu si od kopání a šrotování větví, ale zas budu gruntovat po baráku.

      Vymazat
  6. Vendy, je mi moc líto, že se v této těžké době přidaly i starosti se zablokovaným účtem. To si také neumím představit. Doma mám minimální hotovost, z té bychom dlouho nevyžili.
    Havelku si poslechnu moc ráda.
    Měj, pokud to jde, klidné dny. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikoho nezajímá jestli budeš mít z čeho vyžít, nikoho nezajímá že ti odchází psychické zdraví. Plať ševče anebo chcípni. Stát nezajímá jestli z tebe udělá bezdomovce...

      Vymazat
  7. Ondřej Havelka byl tahákem plesu naší instituce, uvažoval jsem nějakou dobu o koupi lístků, i když tyto příliš nevyhledávám akce, ale nakonec byl stejně zrušen.
    Jenže mnoho jiných (a již zaplacených) akcí, na které jsem se těšil, propadne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až to někdy půjde, jdi na něj. Živě to je něco co tě do té hudby vtáhne, nakonec zjistíš že se usmíváš a klepeš si nohama i rukama do rytmu!

      Vymazat
  8. Vendy, je mi moc líto, s jakými problémy se musíš potýkat ještě k této krušné situaci. Jakmile budeš moci, tu zahrádku si užij, ale zase má být zima. :(
    Stejně jsi statečná holka, protože nevím, zda bych to všechno zvládala. Loučím se se zájezdem, tam mi možná peníze vrátí, ale soukromě zajištěné ubytování v penzionu a zaplacené asdi propadne i s dosti penězma. Pochybuju, že se situace do července změní. Drž se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výhoda toho nemít peníze je ta, že nemusíš pracně vybírat a plánovat dovolenou a pak se klepat jestli vůbec pojedeš a jestli dostaneš peníze zpět. Měly jsme s dcerou v plánu jet v květnu do Rakous, ale odpískala jsem to dřív, než jsme zaplatily. Jenže právě to, že nemám možnost se dostat tady odtud aspoň na chvilku pryč mě dost vadí, ty stejné obličeje furt dokola už mi začínají lézt na mozek, navíc blbý řeči a rádoby vtipný komentáře se taky nedají moc dlouho snášet. Chybí mi možnost se sejít s lidma s kterýma si můžu normálně popovídat. A to že nemůžu za malou. Tak s tou to řešíme přes Skype

      Vymazat
    2. to máš pravdu, když nejsou peníze, tak se nic neobjednává a pak se nemusí řešit vracení. Mně tahle situace také deptá. Roušky hážu maladým do schránky a pak jen zazvoním, že mají ve schránce balíček, nebo si přijede snacha, já ji pustím do baráku a roušky pověsím v sáčku na kliku. Pak se koukám špehýrkou, jak ona v roušce vyzvedává další roušky. Nevím, jak dlouho rohle vydržíme psychicky. :(

      Vymazat
    3. Tak dcera si pro ně přijela, stejně jako syn a nebojíme se objetí. Vím že bych asi měla být v tomhle opatrnější, jenže je to rodina. Vím že třeba dcera nikam nechodí, dbá na všechno, desinfekci, roušky ... a stát od sebe dva metry je pro mne prostě nepředstavitelné. Syn mne vozí občas do práce, a taky se mu nevyhýbám... možná na to dojedu, možná ne. To ukáže čas.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....