11 února 2020

Medvídek Hajánek ....





.... je dalším mým výtvorem na zkoušku, ale hlavně jsem myslela na Bobuli.  Opět inspirace z Pinterestu, opět láska na první pohled. Tedy k těm výtvorům a touha to vyzkoušet taky. Bobuli miluju... no vlastně také od prvního pohledu na ní. A ty její reakce na cokoli co dostane jsou prostě úžasné a radost nelíčená. Ze všeho. Třeba z toho, že dostala novou velkou matraci dřív než postel. Hned na ní musela spát a když jsem přišla, ani mne pomalu nenechala zout a za hurónského křiku " Babí, babiko, póď, honem" valila po schodech aby mi mohla ukázat jak spí na velké matraci jak velká holka a ne v dětské postýlce jako mimino. To samé když nám teď ukazovala už tu svou novou opravdovskou dospěláckou postel. Obloženou hračkama a polštářkama. Co mne hřálo, že většina byly mé výtvory. Ostatně doteď musí na spaní mít svýho fufu ( což je tzv. usínáček, háčkovaný čtverec z plyšové vlny který má na rozích i uprostřed stran naháčkované všelijaké přívěsky, které jako maličká cumlala) jak není fufa, nemůže se spát. A teď k nim tedy přibyl medvídek Hajánek. Bobule táta ho tedy překřtil na Levíska 501. Proč, uvidíte sami ....
Hajánek mu říkám proto, protože spí. A spí proto, že jsem na něj začala shánět očička a čumáček až když už byl celý hotový. A jelikož ta očička a čumáček mají bezpečnostní závěr, musí se instalovat dřív než se vůbec začne s vycpáváním. Tak jsem musela všechno vyšít. Jelikož jsem od začátku chtěla udělat hračku na spaní a na mazlení, vyšila jsem očička zavřená.



A Levískem ho nazval Michal podle materiálu. Podle ikonických džínů Levis No.501.
Ještě by se mu taky dalo říkat Pískáček, protože jak ho Bobule viděla, začala nadšením pištět, což dělá vždy když dostane něco z čeho má radost. Teď ještě dostane kamarádku. Aby mu nebylo smutno ....

20 komentářů:

  1. Medvídek je krásný :-)
    Naše Alička už má taky dospěláckou postel ...
    ten čas tak letí, nedávno se holky narodily:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. Než se člověk vlastně pořádně v tom novém roce rozkouká, už bude mít Bobule třetí narozeniny...

      Vymazat
  2. Levísek se Ti moc povedl. A vyšívaný čumáček i oči se mi líbí. Naše vnoučata si také vozí usínáčky. Verunka má Sobíka a Venda háčkovaného skřítka ode mně nebo malého medvídka. Těším se až nám představíš jeho kamarádku.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona má už ode mne háčkovaného oslíka, myšku, jednu šitou panenku a několik polštářků, ty v různých velikostech prostě miluje. No ale stejně po celý prozatimní její život vede fufa.

      Vymazat
  3. Dovedu si tu radost představit. Přetrvává v nás ten krásný okamžik, kdy obdarované dítě umí dát tu radost a nadšení opravdu najevo. A ty víš, že to není strojené, že je to radost od srdíčka. Krásného medvídka jsi ušila. Jsi šikulka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to vážně čirá radost a nestydí se jí dávat najevo. V tom jsou děti úžasné. Akorát že jsem si blbec vymázla při probírce toho množství upozornění a mejlů odkazy na stránky s těmi džínovými hračkami. Ale to nebude zas takový problém najít.

      Vymazat
  4. Vendy, medvídek je krásnej a ty jsi úžasně šikovná. :-) Ta nelíčená dětská radost z dárku a zářící oči jsou tou nejkrásnější odměnou.
    Sára nedokázala usnout, když neměla "hají", což byla žlutá deka z mikroplyše. Jednou jsme si jí zapomněli s dětmi vzít k nám a byl malér. Ema dávno spala, Sára měla slzavé údolí. Naštěstí mám z tohoto materálu župan, takže jsem jí ho pod rouškou tmy podstrčila. Zabořila do něj prsty, pak čeníšek a spokojeně usnula. Oblibu tohoto materiálu sdílí dál, k vánocům dostala župan, který si okamžitě oblékla a byla spokojená. A to už dávno není malé dítě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je nastřihnuto na kámošku. Z mikroplyše má Bobule prostěradlo a nikoho, až mě nenapadlo ukázat jí jak se po něm dá krásně čmárat prsty. Když ho setřeš na jednu stranu můžeš čárat tmavě a když na druhou můžeš čárat světle. No a co myslíš že Bobule na to? Okamžitě to pochopila a už si tam čmárykala.... dneska tam jedu, tak si musím vzít sebou zbytek té vlny a zalátat jí díru ve fufovi...

      Vymazat
    2. Vendy, užij si jí. Ono to tak strašně rychle uteče.
      Já se ty ňuchňala s holkama a teď jsou to dvě puberťačky :-D

      Vymazat
    3. Včera zas řádila jak černá ruka! A už se kočička přes všechnu snahu rodičů neklít a nenadávat naučila Do prdele! Počítám, že v tom má prsty starší bratříček! ;-)

      Vymazat
  5. Vendy, je naprosto dokonalý! Kouzelný, roztomilý! Moc se ti povedl! Chápu nadšení malé holčičky, myslím, že ji bude provázet dlouhé roky... prostě medvěd od milované babičky.
    Přej krásný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje babička na nic takového nebyla, ale zas mi to vynahrazovala maminka, ta mi šila na panenky, dokonce i na ty nejmenší, bakelitové za pár halířů. Dětem pak pletla figurky na hraní, ale ty se nějak u nich nesetkaly s moc velkým ohlasem. Já jim spíš šila věci na oblečení, ale i jednou jim uháčkovala většího medvěda ale hlavně zas jsem šila a vyráběla domeček pro barbíny. Takže s hračkama blbnu zas až u Bobule....

      Vymazat
  6. Medvídek je kouzelný, nedivím se, že probudi nadšení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ve mě ty hračky taky vyvolali velké nadšení, proto jsem se do nich zkusila pustit. ostatně stejně tomu je i u těch mých šitých panenek. Tam ovšem to nadšení sdílím zřejmě jen já a malý okruh těch , kdo si je koupili. Ještě mi tu dvě stále hnízdí doma....

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Díky, snad se stejně nebo i líp zadaří u jeho kámošky kterou už mám nastřiženou

      Vymazat
  8. Má zavřené oči, ale slastně se usmívá a ve společnosti děvčátka něco pěkného se mu zdá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad oběma. Jinak všude ho tahá sebou. I do bazénu na plavání! Tedy tam je ve skříňce, ale musí prostě s nimi.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....