19 listopadu 2019

Včera ...







.... večer, když jsem se vracela z práce byla krásná mlha. Tedy přesněji, byla krásná mlha do třetiny vesnice. U nás nejen že nikdy neodpovídá počasí jakékoli předpovědi, ale není stejné ani po celé vsi. Na jednom konci je zataženo, uprostřed krápe a na druhém konci leje jak z konve. A nesloučí se to v jednu možnost. Stejně tak je to kolikrát i se sněhem. Čím hlouběji zacházíte do vsi, tím víc ho je. Včera to s mlhou bylo stejné. Od fabriky za první most mlha hustá a pak, jak když střihne, jasno, vymetená obloha a jen za zády se ztrácející svět v nicotě. Co mne zaujalo, byly stíny které v té mlze vrhaly stromy kolem silnice. Do práce foťák nenosím, takže jsem si říkala, zkusím mobil, vždycky to můžu smazat když to k ničemu nebude. Docela to šlo, fotky jsem ještě trochu doupravila a tady jsou. Ale stále to je mobil, takže přece jen kvalita nižší ....





S tou značkou prostě nešlo nic dělat, popocházela jsem porůznu, hledala jiný úhel, ale pořád tam byla...






Normálně v reálu tenhle efekt vypadající že jsem půlku fotky nechala čb a druhou barevnou vidět nebyl. Až po vyfocení to takhle vyznělo.


14 komentářů:

  1. Moc prima fotky, takové snové, tajemné! Líbí se mi moc!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé jsou "přísvity" při procházce tmou, fotit jsem je ještě nezkoušel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám před nosem dost často, jenže nemám nikdy foťák, což mne značně irituje. tak jsem to zkusila tím mobilem. A tahat foťák každej den do práce se mi tedy nechce...

      Vymazat
  3. Na mobil super. Líbí se mi, jak svítí ty mokré větvičky. na první fotce vytýkám tu značku. Ale koukám, že dál už je to paráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tam taky šíleně sr*la, jenže prostě jsem se jí nemohla zbavit. Na další fotce už jsem jí vyretušovala, ale tady prostě by to byla šílená piplačka.

      Vymazat
  4. Krásné fotky, takové tajemné.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak nejen západ slunce, ale i světla umělá mají svoje kouzlo...

    OdpovědětVymazat
  6. Působivé fotky, moc se mi líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Fotky jsou pěkně přízračné, jako z hororu. A nikde ani živáčka. Tam bych se bál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože jsem si dávala pozor, ale jinak tam jezdila auta a občas nějaký blázen jel na kole.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....