05 října 2019

Sedíte si ...





.... na lavičce, a je vám dobře. Město máte pod sebou jak na dlani, a když ještě k tomu máte nasazený delší sklo, můžete si ho ještě trochu přitáhnout blíž. A tak jsem si trochu po Praze zašmírovala.
Jen jsem si  říkala, že by se mi ještě hodilo to prodané delší, ale zbytečně mi leželo doma a na takovéhle výlety se dostanu jen občas. Navíc bylo i těžké, takže ve spojení s těžkým foťákem to byl sakra nápor na krk. I tak jsem si ale místa která jsem si chtěla přitáhnout, docela dobře přitáhla ....


Týnský chrám vyniká svou výškou, nicméně na Žižkovskou televizní věž nemá...


I kvůli tomuhle záběru jsem se do zahrad chtěla vrátit


Památník na Vítkově je tak notoricky známý, že není nutno nijak zvlášť představovat



Z V-Toweru mají lidé tam bydlíci neskutečně krásné výhledy. Přímo na Hradčany a centrum z jedné strany a z druhé na Bohdalec, Kunratice, Hostivař.... na zelenou stranu Prahy. 


Zleva doprava: Astronomická observatoř Klementina, kostel Panny Marie Sněžné, kopule Národního muzea, za ním kostel sv. Ludmily, před ní kostel sv. Jiljí


Od mala toužím bydlet v takové věži. Pohled na malostranské střechy jako bonus k tomu


Rumrajch na Mánesově mostě


Nebo raději si odpočinout na Nebozízku?


6 komentářů:

  1. Jú, to je opravdu nádherné pražské šmírování. Možná, kdybys měla ještě delší sklo, potřebovala bys stativ. Teda alespoň já bych to asi neudržela v klidu a bez pohybu.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný pohledy, klidně to můžeš opakovat donekonečna, pro mě, jako pro nepražáka, je to pokaždé nové a stejně si ty názvy nikdy nezapamtuju :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak proto se sem musíš vždycky vrátit, aby sis osvěžila paměť. Nejlepší by bylo vylézt na rozhlednu, tam je krásně vidět Praha kolem dokola.... jenže ty šílený fronty mne vždycky odrazujou.

      Vymazat
  3. V tomhle případě ne, ona je tam po celé délce zídka či spousty balustrád i jiných možností, kam by se dal pohodlně položit.

    OdpovědětVymazat
  4. Ve V-toweru si koupil snad 4 byty Soukup z TV Barrandov. Ale myslím, že moc zajímavý mrakodrap to není. Praha v moderní architektuře za jinými evropskými metropolemi hodně zaostává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, bohužel tady hraje velkou roli legislativa a památkáři. Ovšem třeba teď by se měl stavět hodně zajímavý dům nahoře v Jinonicích kde nezasahuje do pražského panorama, takže může být vyšší než A-Z tower v Brně i V-tower. Podle projektu Davida Černého. Bude napůl dům a napůl bude mít podobu vraku lodi stojící na přídi. Viděla jsem to v návrhu a vypadá to hodně zajímavě. Docela se na to těším. Tedy pokud to bude opravdu postavené tak jak to je vyprojektované....

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....