23 května 2019

Ve žluté ....




.... jsou další obrázky ze zámku Ksiaz. Tentokrát jsou to taková trochu modernější pojetí, ale slibuju, že i ta klasická pohádková zámecká aranžmá uvidíte ....




Zajímavá byla tato aranžmá evokující rozkvetlou louku, kde byly i luční květiny použity zároveň s květy skleníkovými



Detail z prvního věnce na předcházející fotce. I tady je použitý skoro plevel (zlatobýl) v kombinaci se šlechtěnými chryzantémami. Ostatně ten už se používá i u nás dost dlouho a pamatuju se, jak mne to překvapilo, když jsem ho viděla v květinářství poprvé jako doplňkovou zeleň. Je fakt, že dřív nesměl chybět v žádné venkovské zahrádce



*


10 komentářů:

  1. Obdivuju floristy. Ta aranžmá vytvořit je určitě náročné a když se mají všechny květy udržovat v čerstvém stavu několik dní, tak je to určitě záhul. Dokonce vystavené slunci. Plevel ve vazbách...:) skvělý nápad a ani mi to v tom aranžmá nenapdne, že jde o plevel. Prostě to sedí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by mne nenapadlo že si budu do záhonu sázet dobrovolně plevel, a vidíš, už ho tam mám. V pátek jsem si koupila kontryhel a ještě si budu kupovat jednu odrůdu. Vzala jsem si za mustr anglické záhony a tam se to bez něj neobejde. Dneska dorazila další várka květinek a tak se bude sázet a sázet!

      Vymazat
  2. Moc obdivuji floristy, kteří umí tak krásná aranžmá vytvořit. Aranžmá připomínající louku se mi líbí, připomíná mi záhony lučních květin, které se objevují v našem městě. Zlatobýl s chryzantémami vypadá nádherně. Chryzantémy mám moc ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tu louku vysela na chatě. Dva pytlíky do trávy a jeden do záhonku. Takže jsem zvědavá až tam příští týden pojedu jak to vypadá....co vylezlo a co ne. Sela jsem tam spoustu věcí a nevím jestli mi to nezarostlo plevelem. Už vidím, jak to tam budu hledat!

      Vymazat
    2. Vendy, jeden záhonek je u nás v parku pod školou. Kytičky nejsou vyseté v trávě, ale je pro ně udělán záhonek. Tak jsem zvědavá, jestli ti v trávě vyrostou a vykvetou.R.

      Vymazat
    3. To jsem i já sama zvědavá!

      Vymazat
  3. To aranžmá rozkvetlé louky je úžasný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo.... je to hezké a takové milé. Já jsem na tu moji "louku" na chatě zvědavá. Jestli vůbec něco ovšem vylezlo. je to směs trvalek i letniček nebo dvouletek které se samy vysemeňují takže by stále něco mělo kvést. Jen si to budu muset něčím ohraničit aby mi to mužskej v nějakým záchvatu práce neposekal. Sice u něj to moc nehrozí, jenže .... najednou se utrhne a já mám po ptákách, tedy po kytkách :-D

      Vymazat
  4. Luční květy se dnes pěstují povětšinou ve sklenících. Velice módní svatební kytice z lučního kvítí jsou celoročně tak trendy, že v prosinci by trh z louky nenaplnily. Nevěsty jiné nechtějí a tak skleníky vypadají jako louky. Zrovna včera jsem byla přítomna tvorby jedné takové svatby, obrovské a nejvíc mne vyvalilo, kolik je odpadu. Dva obrovské pytle, aby byla vazba dokonalá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomu se říká plýtvání časem, penězi a prací. A stejně se za pár let rozvedou ....mě by těch kytek bylo strašně líto. Já jsem zaregistrovala, že to je teď takový trend, přírodní svatby, no tedy spíš přírodní kytice. Na těch honosných rádoby přírodních svadbách ale nic přírodního nenajdeš.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....