13 dubna 2019

Procházka parkem ....




.... kolem zámku pokračuje. Okolo jezírka z minulého článku se dostanete k části parku kde jsou skleníky. V těch jsme už byli v prvních článcích (nedodržela jsem úplně časovou linku, jak jsem byla natěšená vám ty krásky ukázat, začala jsem trochu zprostředka) a po jejich prohlídce se další cestou vydáme dál do parku. Najdeme tu japonský pavilonek na čajový obřad (vzhledem k tomu že se stále okolo něj motalo hafo lidí a lezlo dovnitř a ven a dovnitř, nemám ho vyfocený) okolo kterého jsou připravená místa na usazení bonsají. Vede k němu malá branka ve zdi kterou střeží už hodně vzrostlý pieris. Opět projdeme brankou na hlavní cestu a už se jen pomalu vracíme k východu, protože už se čas nachýlil k další cestě a to na drážďanské výstaviště kde probíhá velikonoční veletrh jehož součástí je velká mezinárodní výstava orchidejí Orchideenwelt ....





Pohled na zámeček od skleníků. Budovy v popředí je pěstební zázemí



Jedna z mála bonsají která už se chystala kvést 


Květy obalený pieris před japonským altánem


Zatím byli před altánem vystavené jen takové bonsaje, které přezimují bez jakýchkoli problémů. Za nimi můžete vidět připravená výstavní místa pro další bonsaje


Narcisovou louku už jste viděli v předchozím článku



Nad touhle hortenzií jsem se hodně dlouho rozmýšlela, nakonec jsem si vzala jen tu azalku.... tak možná za rok? Nebo zkusím nabídku českých zahradnictví. I když tenhle výlet bych si zopákla velmi ráda.


To by bylo ze zámku Zuschendorf vše. Další co nás čeká je přesun do Drážďan a další nálož květů a barev ....

17 komentářů:

  1. Kraása, kam oko pohlédne.

    OdpovědětVymazat
  2. Narcisová loučka je pastvou pro oči.
    Budu muset zajet do zámecké zahrady průghonické, tam by také mohly kvést.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Průhonice .... budu si muset zjistit autobusové spojení z Mníšku, protože dcera už se mnou nejezdí, muž na výlety není a jinýho parťáka s autem nemám. Konečně tam chci vyrazit až pokvetou rododendrony.

      Vymazat
  3. Mně dosud neznámý pieris má krásné květy. I hortenzie, nedivím se, že jsi váhala.
    Narcisky patří k jaru. Vždycky si vzpomenu jaké nádherné narcisy pěstoval můj tchán.
    Těším se na pokračování v Drážďanech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho měla v téhle bílé, a ještě mám v červené s panašovanými listy. Má stejné nároky jako venkovní azalky a rododendrony. Takže kyselejší půda, a dostatečná zálivka. Měla jsem nádherné narcisy od bývalé šéfové z obchodu která se jejich pěstováním zabejvala. Jenže mi z nich zbylo strašně málo. Taky se budu muset začít zajímat o nové cibulky.

      Vymazat
  4. Vendy, krásný výlet a krásně tam vše kvete. Narcisová louka nemá chybu, moc hezká podívaná.
    Přeji prima víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narcisy v záhoně jsou krásné, ale takhle v trávě ještě krásnější. Asi ty svoje přestěhuju ....iu tobě hezký víkend

      Vymazat
  5. Takový pavilonek na čaj jsem si na zahradě vždycky přála. Tak ještě pořídit tu zahradu a ten dům k ní :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mít doma místo polovice mé dva kamarády, tak už ho tu mám. Takhle jsem si alespoň před lety pořídila altánek a za chvíli nastane čas ho zas instalovat. Já tam nepořádám čajové, ale kávové obřady ;-) a v létě jsem v něm pořád. Tedy v okamžicích kdy nejsem naložená v bazénu nebo na lehátku ....

      Vymazat
  6. Asi bych neodolala u té hortenzie, je hodně zvláštní tím, že má dva druhy květů. :-D Mám s podobnými dvojitými květy, ale je o něco tmavší. Mít větší zahradu …. ale tu naštěstí nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to jsou poupata, že ty květy má všechny toho tvaru co jsou ty rozkvetlé. Já mám zahradu velkou a hortenzie dvě, jenže mi rok co rok namrzají. A tak znovu vyrážejí od země a nekvetou. Teď mám v květníku třetí, kterou jsem zachránila vyhozenou z popelnice (šéfová když jí něco nejde nebo se jí to přestane líbit tak to vyhodí. A přitom stačí aby to třeba víc zalejvala) a vzala si jí domů. Přežila mi zimu na půdě a má nasazená poupata na každém z výhonu...

      Vymazat
    2. Budu držet palce, aby vykvetla. :-D Počasí je na draka, nejhůř má být z pondělí na úterý a já budu možná ty choulostivější krasavice opět přikrývat. Ušila jsem na ně pytle z netkané textilie, pod kterými trávily zimu (už poněkolikáté). Konečně se mi podařilo sehnat odrůdu Tivoli Blue, už rozkvetlou. Jen jsem jí zapustila do velkého květináče a kolem dala macešky, abych měla velikonoční dekoraci. Už třikrát jsme ten velký květník stěhovali s mužem na noc do chodby. Dnes a zítra to bude stejné, ale co pak … v úterý odjíždíme na Šumavu a pochybuju, že mi jí někdo přikryje, či přestěhuje. Tak budu doufat, že mrazy pominou.

      Vymazat
  7. Anonymní16/4/19 14:02

    Trochu jako Průhonice
    J. Turoň

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ten park je celý velký jak předzahrádka u průhonického zámku 😁

      Vymazat
  8. To by mě zajímalo, kolik zahradníků se o ten park stará.
    Nádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak o to, ten park není moc rozlehlý, sekání trávy tam zvládne jeden člověk s traktůrkem bez problémů, ale ty skleníky a pak péče o ty bonsaje, tam to asi jeden těžko zvládne ;-)

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....