02 dubna 2019

Nejen potěchou oka ....




....a oběti komerčnímu bohu, ale i potěchou ducha živ je člověk, a tak jsem se tímto heslem řídila tento uplynulý týden. Sobota, jak známo patřila výletu za krásou a nějakým tím shopováním (i když výjímečně ne hadrovým, ale rostlinným) a neděle po zasazení většiny přivezených úlovků patřila večer potěšení duše. Opět po čase do Litomyšle dorazil Ondřej Havelka s orchestrem a dokonce vyšel koncert na víkend kdy jsem nemusela žebrat u nikoho s kolegyň aby za mne šel do práce. 
Razili jsme s dcerou a synkem a všichni se těšili jak na hudbu, tak i na setkání s kamarádem ze sídliště,kde jsme v Praze nějaký čas bydleli. (To že jsme raději neobětovali tenhle barák a nezůstali v Praze je pro mne dosud to nejhorší životní rozhodnutí). Zklamaní jsme nebyli ničím, hudba jako vždy skvěle odsejpala, já seděla s přiblblým úsměvem člověka který je na vrcholu blaha a podupávala si do rytmu, a nejraději bych byla vyskočila, někoho popadla a šla s ním na ty kouzelné Ježkovi a Gershwinovi melodie tančit. A to prosím k tanci nemám absolutně vztah!
Pánům Ježkovi a Gershwinovi je věnován nový koncertní program nazvaný Rhapsódie v modrém pokoji aneb Dva muži mezi nebem a jazzem, a je složený z jejich nejznámějších skladeb. A samozřejmě nesmí na závěr chybět přeznámá Rhapsody in Blue v původním nastudování tak jak jí Gershwin složil pro klavír a jazzový orchestr.
Tečka jak hrom....desetiminutový standing ovation na závěr mluvil za vše....
Užili jsme si to, pokecali s kamarádem, já si za celý víkend poprvé na tom koncertu zarelaxovala abych pak hupsla do postele s druhý den hned po ránu vlítla do pracovního procesu. Naštěstí ještě s dobrou náladou, i když mi pořád nebylo zrovna nějak ejchuchu. Ten prevít moribundus se nechce nějak pořád vzdát.

P.S. A z pódia z rukou kamaráda se mi snesla tahle překrásná růže.


16 komentářů:

  1. Vendy, trošku Ti závidím. Ondřeje Havelku mám moc ráda, ale naživo jsem ho zatím neviděla a neslyšela. Koncert musel být úžasný zážitek a krásná růže na závěr jako tečka. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho poslouchám už od osmnácti, ještě s originálním pražským synkopickým orchestrem. Takže jaké bylo mé potěšení, když jsem se seznámila s tímhle kamarádem a sousedem na sídlišti a zjistila že u něj hraje. Takže nevynechám jediný koncert v okolí. Naštěstí se tu ukazují docela často...Růže dostal jeden každý člen orchestru. No a ta kamarádova zůstala u mě...

      Vymazat
  2. Tak to je krásný, víkend, jak má být :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sice ano, ale když je člověk v kondici. Jinak je to docela náročný a chvílema už jsem měla i dost.

      Vymazat
  3. Ondřej Havelka je zajímavá osoba, nedávno si pořídil bydlení na Kanárských ostrovech a natočil jako režisér první film. Jmenuje se Hastrman a hraje v něm má oblíbená herečka Simona Zmrzlá z brněnského Divadla Husa na provázku.

    Ale já tím, že jsem vyrostl na bigbítu, jeho hudbu na poslech sice snesu, ale nevyhledávám ji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím s tím bydlením, toho Hastrmana že režíroval vím. Já zas jsem docela fanda herce Karla Dobrého, je to nejen výborný a filmem docela opomíjený herec ale i skvělý zpěvák.
      Já si můžu poslouchat jak beat, rock, tak i klidně si střihnu ten swing nebo klasiku. Ono naživo je to všechno úplně jiné než z desky....;-)

      Vymazat
  4. Krásný zážitek s příběhem jako love Story.Ten moribundus přiletěl i za mnou. Asi proto, že začátkem května chci jet na zájezd. Ach jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cha, to znám, ale květen je ještě daleko! A ta mrcha už se zbalila a táhla o dům dál. K manželovi....naše různé mezihry gesty a xichty už na koncertech jsou tradicí...nesmírně nás to baví co to dělá s ostatními lidmi. Ale růži s pódia jsem dostala poprvé. Na Mníšku jsem dostala po koncertě výbornej koláč které hudebníci dostali :-D

      Vymazat
  5. Na tomto koncertu jsem byla u nás. Bylo to úžasné!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je každý koncert skvělý. Dokonce i když vypadne elektrika, dokáží to zvládnout s grácií a dál hrát a zpívat....

      Vymazat
  6. Víkend jsi měla nabitý, ale ta nádherná tečka na konec... to přeci nemá chybu. :-D
    Vendy, já ten moribundus měla dvakrát a i když už normálně chodím ven a snažím se makat na zahradě, stále chvilkami odpočívám. Ještě pořád to není ono. A to jsem v obou případech více než týden ležela, potila se a užívala léky na horečku a kašel. Nějak mě to vysílilo, možná se k tomu přidala jarní únava, nebo už jsem fakt stará.
    Držím palce, aby bylo líp. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to snad konečně vzdal. Je to už mnohem lepší..

      Vymazat
  7. Originálním pražský synkopický orchestr. To byly časy...

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, to jsme ještě byli mladí, krásní a nevinní.... 🤔😱😁

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní10/4/19 10:12

    Tak to jste si užili ještě i krásný koncert...Havelka umí navodit atmosféru v té době...
    J. turoň

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to hodně náročný ale moc pěkný víkend!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....