13 března 2019

Zlatá edice, duha a jedna modelína.....





Své Zlaté kolekce má ledacos. Hudebníci, čokolády, vína, whisky...
A své zlaté kolekce mají i šlechtitelé a pěstitelé květin. Většinou
se jedná o speciální šlechtění, něčím zajímavá. Jednu rostlinu 
z HGC čili Helleborus Gold Collection jsem dostala od dětí k narozeninám místo klasické kytice. Nějak mi to nevadí, já dostávám ráda kytky v jakékoli podobě. Kdo neví co je to za rostlinu Helleborus, tak to je prosím obyčejně neobyčejná čemeřice. Stala se mou novou mánií na zahradě, kterou odstartovala koupě bílé plnokvěté. Vloni jsem si jich objednala deset, bohužel, drahé neznamená vždy kvalitní, a tak mi ty nejdražší skoro všechny zašly. 
Aspoň vím kde objednávat a kde ne. No a tak mi na mém čemeřovišti zůstalo jen pár rostlin. S tím dárkem mi tak přišly děti velmi vhod, navíc jsem měla k té rostlině přidané ještě peníze na další která se mi bude líbit, takže návštěva školek je nablízku. Dokud mi je nezruší docela. Bohužel, jedny z nejznámějších a největších školek široko daleko jsou před svým zánikem. Byznys s pozemky a to, že Litomyšl nemá okolo sebe moc volného prostoru k rozvoji znamená jejich konec. Za  spekulativní nákupy bývalých radních i starosty by se měly sekat pazoury....


A tady je tedy moje nová kráska, Helleborus HGC "Merlin"
V případě těchto různých speciálních kolekcí je vždy nějaká přidaná hodnota. Barevnost a tvar květu, ozdobnost listů ale i celého vzhledu rostliny. U téhle čemeřice to jsou vlastně všechny aspekty. Zvláštní melírované vybarvení květů, výrazné listy a purpurové stonky.






A protože se jedná o výjímečnou květinu, výjímečně jsem jí fotila zas jednou starosklíčkem....

Předevčírem odpoledne byl venku pěkný blázinec. Lijáky, sníh, vítr  a do toho na chviličku sluníčko. Takže se objevila první letošní duha. Jenže tak rychle jak se objevila i zmizela. Zachytila jsem z ní už jen kousek. Ale ten byl dokonce dvojitý, i když to je vidět jen slabě ...


Včera jsem byla hlídat Bobuli, aby si dcera mohla zajít na kosmetiku. Je z ní už teď ženská jak se patří. Má svou klenotnici do které jí přispíváme různými korálky a náhrdelníky, a velmi ráda se s ní chlubí. Chodí a všechno po všech uklízí, vyhazuje do odpadků, uklízí nákupy. A pózuje a vyžaduje po mě abych jí fotila. Jak dřív na aparát koukala nedůvěřivě, teď když ho vezmu do ruky hned musí všechno zkoumat, mačkat čudlíky a točit kolečky. Když baštila sama fotila jsem jí, po očku na mne koukala a jak jsem aparát položila, okamžitě na něj ukázala rukou v gestu: Co to pokládáš? Koukej mě fotit!

Objektiv jí velmi láká ...




14 komentářů:

  1. Dostala jsi krásný dárek. Držím pěsti, aby se čemeřici dařilo. Letos jsem duhu ještě neviděla, většinou se mi ji podaří vyfotit z okna obýváku. Děti se rády fotí, v telefonu mám množství selfie s naší vnučkou. Mě naštěstí není moc vidět a škála jejích obličejů je nepřeberná.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, dokáže se tvářit jako vrchní paní radová! ´Je to prostě modelína :-D

      Vymazat
  2. Čemeřice je krásná. Já mám dokonce květiny v květináči raději, protože vydrží a když přežijí nějaký rok, tak to je ještě lépe.
    když kouknu na tvou vnučku, tak vidím tebe. :) Pomáhá ti vydatně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen nevím po kom má ten pršáček. Asi geny od druhé prababičky, maminky mého ex....

      Vymazat
  3. je to fakt krasavice - Bobule i čemeřice.

    OdpovědětVymazat
  4. Je vidět, že tvoje modelky si s objektivem rozumějí :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, to děkuji. Ale s kytkama to je jednoduché, neodmlouvají a neutíkají ze záběru. A děti jsou bezprostřední, všechno berou jako hru. Ovšem paní Duha ta brala roha velmi rychle.... Zřejmě neměla dobře udělaný make-up. 😏🤭

      Vymazat
  5. Hezká květinka. V mé péči přežijí akorát orchideje, takže mám doma jen ty :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle je venkovní, půjde do záhonu k ostatním.... no a co se týče orchidejí. Mě jdou pěstovat a dohnat ke květu jiné, ale ty klasické phaly, které má každý ani náhodou.... takže buď na sebe pyšná, neboť to jsou hodně rozmarné rostliny!

      Vymazat
  6. blondýna14/3/19 10:21

    Dnešní děti nemají s objektivem vůbec žádný problém, naopak, rády a vydatně se fotí, už i vědí, jak se postavit.
    Jsem vděčná za tohle počasí, venku je dostatek vláhy a zahrada si vrní, pokud má být opět horké léto, jen ať chčije a chčije a chčije.
    Já čemeřice nemám, tohle je skutečná krasavice, hýčkej si ji !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si jí hejčkat budu, ale jestli jí taky bude hejčkat Myšpulín!

      Vymazat
  7. Čemeřice jsou nenápadné, květy splývají s lístky, ale i tak jsou krásné.
    Dvojitá duha je vzácný úkaz, myslel jsem, že méně výrazný bývá menší oblouk, ale ty je máš opačně.

    Vnučka má pěkná kukadla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U těch nových šlechtění jsou už ty květy hodně výrazné, a jsou hodně vidět. Když se buď na podzim nebo z jara staré listy ostříhají, vyniknou ty květy hodně. No jo, má je tvarem po tátovi, ale barvou jde do naší rodinné ženské podoby...

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....