15 února 2019

Zimní plody .....




Další co si dáme v zimním hávu jsou různé plody. I těch se dá něco málo v zimě najít. Já mám moc ráda z estetického hlediska barevný kontrast jasně červených bobulek kaliny a bílého sněhu. Jsou takovým hodně silným barevným kontrapunktem v černobílé zimní krajině. A tak si je vždycky vyhlédnu jako první na focení.
Dalšími jsou šípky, i když některé jsou už zčernalé, ale najdou se také krásně červení jedinci svítící na keřích do dálky ....



I uschlé "nosáky" jsou plody. Byť ne tak barevné 






Plody ptačího zobu vypadaly jak miniaturní vinné hrozny



Dneska po dlouhé době svítí předpovídané sluníčko, tak doufám, že to vyjde i o víkendu. A kdyby se mi ještě podařilo vyhnat polovici na chatu kde musí už potřetí vyměnit jistič aby byl ČEZ konečně spokojený, bylo by to nádhera, protože by to byl klidný odpočinkový víkend. Tenhle týden jsem byla v práci i dopoledne a večer už pak po večeřích jsem se ploužila domů jak sbitá. navíc mne začíná zlobit koleno, které jsem si řádně nabily v práci na dlažbě někdy před skoro půlrokem. Tenkrát nebylo nic, dokonce ani modřina se nekonala, a že to byla řacha pořádná. Jen jsem si nemohla zhruba měsíc na něj kleknout. I to odeznělo a všechno se zdálo v pořádku. Jenže teď je najednou nějaké zatuhávající, při ohnutí to dost bolí i kleknutí zas začíná být bolestivé. Jednu noc mne dokonce bolelo tak brutálně, že jsem nemohla spát a hledala mezi mnoha druhy prášků proti bolestem ten, který by to zmírnil. Tak se uvidí jak to bude pokračovat dál a když se bude zhoršovat, objednám se na ortopedii. A možná to je tím, že už mi není náct a ta šedesátka se už přiblíží za chvíli na dva roky....

15 komentářů:

  1. Vítej v klubu bolavých kolen! Přeji, ať to poleví, třeba na to pomůže jaro :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak víš co, věk bohužel nezastavíš.... možná už to taky chce, aby se dalo do a z práce jezdit na kole, a hlavně aby se už dalo plavat v bazénu kdykoli to jde, to dělá hodně.

      Vymazat
  2. No tak ať to dopadne dobře, tělo má pořád nějakou pružnost...Kombinace barevných plodů a sněhu je vždy pěkná, u nás v parku mají oranžovou a červenou hlohyni....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JÓ? tak o tom mi něco povídej každé ráno! Jsem tak pružná, že chodím jak robot a ohnout se a navléct si ponožky je docela nadlidský výkon....

      Vymazat
    2. Hlohyně je velmi pohledný keř, a dokáže také hýřit barvami....

      Vymazat
  3. Vendy, krásné zasněžené fotky zimních plodů, moc hezky se na ně kouká. Přeji, ať je koleno brzo v pořádku, snad to nebude nic vážného. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji moc. Taky doufám, že nebudu muset navštívit doktora, ale z druhé strany zas bych si klidně dopřála nějaký čas bez toho, chodit do práce. Obzvlášť když se neustále někdo snaží mne odtamtud různými způsoby vyštípat....Jsem ráda že jsi ke mě zabloudila.

      Vymazat
  4. Anonymní15/2/19 15:23

    Vendy, mě koleno zlobí v podstatě už od mládí, kdy jsem si ho poranila při bruslení. Tehdy mi z něj tahali vodu, bylo to zážitek. Dalo to nějakou chvíli pokoj, ale čím přibývaly roky, tím častěji se projevovaly problémy. Ztuhne a já nohu neohnu. Pikantní to bylo, když jsme měli lístky do divadla, kam jsem jela s nataženou nohou na zadním sedadle auta a pak čekala na kraji řady, abych požádala ty, kteří tam měli lístky, zda si je se mnou nevymění a nesednou si doprostřed. Pak jsem seděla a haxnu měla hozenou do uličky.
    Fotky jsou parádní a ten ptačí bob vypadá úplně čersvě. (Signora)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím můžu sedět ( snad) normálně, to uvidím za čtrnáct dní v kině. 😆 Ale něco mě bolí dost .

      Vymazat
  5. Vendy, fotečky jsou nádherné. O bolavém kolenu vím dost. Už ve třiceti mně začalo šíleně bolet koleno, několikrát jsem myslela, že domů polezu po čtyřech. Zabraly výživové injekce do kolene a na štěstí je koleno dodnes v pohodě.
    Vendy, měj se krásně, přeji pěkný víkend a hlavně, ať Tě koleno přestane bolet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já doufám, že se to zas uklidní, jako se to uklidnilo poprvé.

      Vymazat
  6. Poslechni, ty mladá holka, jaderná elektrárna .... nevěřím.
    Koukej se šetřit, nebudu tě za měsíc nosit na zádech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj. K doktorovi bych stejně šla až po těch Drážďanech 😁. To tak, aby mi to koleno do něčeho nacpal! Odpočinku si po tom výletu v neděli večer na koncertě!

      Vymazat
  7. Na problémy s koleny máš ještě hodně času, co tak pozoruju v rodině, přichází hodně po sedmdesátce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás řádí artróza od čtyřicítky. Ale tohle jsou problémy následkem toho pádu a dlažbu.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....