18 února 2019

Z jiného soudku....




.... dnes budou fotky. Bylo tu v komentu přání aby se tu objevily fotky Bobule a psů a žádnej sníh. A jelikož mi jsou vaše přání svatá, dnes tedy nebude sníh (nó, i když i on se na fotkách objeví) ale budou psi a Bobule. Ostatně oboje tu už dlouho nebylo a já se stejně chystala nějaké fotky sem zas dát, takže nakonec se přání i úmysl sjednotily v dnešním na fotky o něco bohatším článku ...


Bobulka na podzimním focením v dětském centru


Můj lednový portrét


A leden v podání dcery. Bobule si začala  s jídel dělat svou vlastní One child show


A máme tu únor. U dcery v Litomyšli ale i u nás na návštěvě a vycházce ke koníkům




No, a jaká babička, taková vnučka.....😂
Co se týče počítače i focení


Takhle to dopadne, když se zmocní mého foťáku


A teď tedy pesani. Trochu delší dobu trvalo Bobešovi než toho čtyřnohýho hada začal brát jako plnohodnotného člena smečky. Neobešlo se to bez pár kousanců a rvaček, ale dneska už snad můžu říci, že se konečně skamarádili a Bobeš bere Myšpulína jako parťáka. Ostatně začíná pomalu přebírat i jeho zvyk camrat po zahradě klidně i hodinu, aniž by chtěl domů. A to i teď když mrzlo a byl sníh..... a celý den se přátelsky žerou a okusujou. Tedy pokud zrovna někde nespí....



Tyhle tři fotky Myšpulína vznikly v okamžiku, kdy seděl, čučel na mě a jen hlavičku měl v dosahu slunce 




A ranní idylka. V tohle jsem doufala celou dobu co k nám Myšpulín dorazil. Že ho Bobeš snese blíž než na dva metry!


Myšpulín v dospělé úpravě. Měla jsem nahnáno, protože je přece jen rozdíl v tom, jestli si zmrvím svýho vlastního psa, nebo toho, nad kterým bdí přísné oko chovatelky, která má své představy o tom, jak by měl její pes vypadat. To je daň za spolumajitelství. To, že všechny fotky které pouštím kamkoli na net musí projít schválením,  kdy si můžu dovolit napsat i jeho papírové jméno... A to ještě je výhoda, že si ho můžu upravit sama a nejezdit s ním až do Bíliny, což někteří chovatelé také vyžadují. Že si psa budou upravovat sami. Ale zas na svého vlastního bych bohužel finančně nedosáhla....



16 komentářů:

  1. Šikovná holčička. Děti přitahuje jak foťák, tak počítač. Mám s tím bohaté zkušenosti. Když se náš šestiletý vnuk zmocní mého telefonu, tak fotí a fotí. Líbí se mu, že může natáčet i krátké "videjo" jak on říká a zkouší i malé úpravy fotek. Je pak těžké mu telefon odebrat. Zkoušel fotit i fotoaparátem, ale jen pod mým dohledem. Vnučka se ráda fotí a dělá různé grimasy.;-)
    S pejsky osobní zkušenost nemám, jsem alergik a tak chlupatého mazlíčka nahradila suchozemská želva. Bobeš i Myšpulín už jsou správní parťáci. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O telefonu v pacičkách Bobule ani nemluvím. Už dostala dva staré a pořád chce další. Jak vidí můj, okamžitě mi ho bere a začne mi ho strkat pod nos abych jí v něm ukazovala obrázky. O chlupáče není a nikdy v naší rodině nebylo nouze, ještě jsou tu dva kocouři. Já už se krotím, protože občas tu bylo i pět koček a tři psi.....

      Vymazat
  2. Jaká babička, taková vnučka a nejen kvůli počítači a focení, ale ta podoba se prostě nezapře. Už je to určitě rozumbrada. To je dobrá zpráva, že Bobeš vzal Myšpulína na mylost. Ta smečka pohromadě vypadá spokojeně. A Myšpulínovi úprava sluší. Povedlo se ti to a je od majitelky vstřícné, že nemá nějaké přehnané požadavky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně začíná rozvazovat co se týče mluvení. A zvěř se prostě někdy shodne mnohem lépe než lidé... Někteří chovatelé mají opravdu tvrdá pravidla, a to i v případě že si psa koupíš. Většinou tedy ti zahraniční. Jsou to celosvětově známé chov. stanice a ty si svůj standard drží hodně vysoko.

      Vymazat
  3. Vendy, malá je rozkošná a šikovná má být po kom. :o) Technika děti baví, to je fakt.
    Přeji krásné dny a zvířátkům posílám pohlazení. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opička a houbička. Saje do sebe okamžitě všechno co vidí a slyší....pohladím všechny 😊

      Vymazat
  4. Ta Myšpulínova hlavinka je naprosto boží! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo. Zase se jednou zadařilo..... 😉🤗

      Vymazat
  5. Krásná holčička, nějak nám ty vnučky rychle rostou :-) To je super, že se Bobeš s Myšpulínem skamarádil, určitě uznal, že je to pro něj výhoda. Myšpulín bude model, už i dobré světlo si umí sám najít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Utíká to utíká. Už je jí 20 měsíců. A začíná rozvazovat co se řeči týká. Tak ano, Bobeš dost rychle pochopil že pokud se bude Myšpulína držet v závěsu, vždycky mu z toho kápne něco na zub.

      Vymazat
  6. Každopádně má vnučka smysl pro netradiční kompozici :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narozdíl od babičky! Ta s kompozicí pokulhává.... 😆😱

      Vymazat
  7. Malá je kouzelná a geny určitě nezapře, jen mne mrzí, že ten čas tak šíleně letí a než se člověk otočí, je rok pryč a ony se snaží utéct z roztomilosti a dětství. U nás nyní běží stokrát za den .. Já jsem už velká. Tak si to spolu holky užívejte, no a když spolu budete mít stejného koně, jedině dobře, společný koníček je dvojnásobná radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mám ještě velké štěstí, že jí mám za rohem. Takže jí můžu vídat často. A i tak to je pokaždé jiné, protože zas už umí něco jiného.....hlavně se xichtit. A jsem babí ÍÍÍ....na koníčky je nmyslím si ještě času dost. Jen jí furt vrtá hlavou co to má babička občas za divný oko. Docela se divím, že z toho nemá záchvaty hrůzy. Jen si to představ kdyby se furt někdo takhle na tebe díval s divným obludným kruhem místo oka!

      Vymazat
  8. Na prvním snímku je vidět, že se umí prodat jako modelka :).
    Malé děti ta naše spotřební elektronika přitahuje jako magnet. Žádný ovladač nenechají na pokoji. Mobil, klávesnice počítače, na všechno mačkají. Jedna naše nezbeda mně pomačkala klávesnici tak, že obrazovka notebooku se otočila vzhůru nohama a já jsem nevěděl, jak to dostat zpět. Naštěstí synovi už dřív udělali něco podobného a už věděl, kde se režim zobrazení nastavuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dálkové ovládání začala krást v okamžiku kdy se postavila. 😆

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....