16 ledna 2019

Dorůžova .....





.... se nesou dnešní fotky. Opět jsou focené, krom jedné, v Botanické zahradě. Ale moc exotiky nečekejte, takové jsou jen dvě.
V parku jsem fotila zcela " obyčejné " růžičky. Tedy obyčejné, ony už tyhle moc na zahradách nevidíte, jedná se o francouzské staré parkové růže zvané Bourbonky. Mají nádherný květ i vůni, jenže prostě to nejsou čajohybridy s jedním pravidelným květem....




Jedna letní fotohrátka s pelargonií


Prapodivný květ z botanické č.1


..... a č.2


A jeden krásně barevný. Jedná se o nějaký sukulent, kterých měli v prodejní sekci věru hodně. Navíc v tolika krásných barevných kombinacích, či možnostech vybrat si jednoduchý nebo plný


A teď ty růžičky. No řekněte sami, nejsou krásné?



Tady jsem se rozhodovala, jestli fotku nechat nebo vymazat. Nakonec jsem jí kvůli bokehu nechala


Jak jste asi zaregistrovali, momentálně zas jedu v módu "výškrabky z archívu". Nějak momentálně nefotím, doháním resty  a navíc zas bude období papírování, no a navíc mám díky malýmu chlupatýmu hadovi postaráno o to, kam dát peníze. Když jsem psala o tom, jak jsme ho naháněli na Tři krále, netušila jsem, že přesně to samé udělá i mě. Vracela jsem se z kina, odemkla jsem a než jsem se nadála, hajzlík už byl zas na chodníku a hurá přes silnici k obludám. Vzhledem k tomu, že jsem měla ruce plné, nemohla jsem okamžitě zareagovat a tak jsem hodila krabice na zem, a s nimi i kabelku . Až když jsem slyšela divné klepnutí, došlo mi, že tam je foťák a že nemáme na zemi koberec nýbrž dlažbu. Malej sice okamžitě na můj řev zareagoval a vlítnul domů, jenže když jsem vyndala foťák, zjistila jsem, že je na dva kusy. Objektiv zvlášť, tělo zvlášť. A začala jsem mít neblahé tušení. Ale nasadila jsem objektiv, foťák dala na poličku a nějak jsem se dál nedívala co a jak. Dneska ovšem jsem potřebovala něco nafotit, vezmu foťák a už jen z hrůzou pozoruju, jak velkým obloukem letí tělo vzduchem zatímco objektiv držím v ruce, a s křápnutím dopadá na zem. 
Při důkladné prohlídce jsem zjistila, že se při té první akci ulomila půlka bajonetu na objektivu, a že dnešním pádem se v aparátu něco hnulo a ačkoli hlásí, že je zaostřeno, tak je fotka rozmazaná.
Ještě že tělo aparátu je poctivé těžké kovové a nerozkřáplo se i ono.
A tak mám o výdaje zas postaráno .... To ten rok pěkně začíná! 
Doufám, že oprava se stihne do března, kdy mám jet do Drážďan na orchideje....

9 komentářů:

  1. Krásná barvička. Druhý květ je opravdu cizokrajný, zvláštní. Ta plná růže se mi moc líbí. Nevadí, že máš fotky z archivu, mne moc navnadily na teplejší měsíce a už na jarní přípravu. Jak já se těším a jsem zvědavá, jestli mi ty na podzim zasazené cibule nesežral nějaký hraboš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle naštěstí tady nemám.... hraboše kterej by mi žral cibule. Mě spíš shnijou....

      Vymazat
    2. To také není dobré. Já jsem někdy nešťastná, že musím na zahradě běhat nahoru a dolů, ale zase když jsem velké deště, tak mi nestojí rostliny ve vodě a všechno steče.

      Vymazat
  2. blondýna16/1/19 17:22

    Věř a víra tvá tě uzdraví a přitom ti pořádně načechrá peněženku !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej.... Já myslela že mě mrskne!

      Vymazat
  3. No jo, foťák je holt citlivá věc...Jinak pěkné, dost nezvyklé fotky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kdyby ty bajonety nebyly z umělé hmoty, bylo by to cajk, jenže kovové bajonety mají objektivy které mají řádově pěticiferné a více ceny.

      Vymazat
  4. Ten květ je opravdu zvláštní, jak ze sci-fi filmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě. Něco takového jsem fakt neviděla... 😏

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....