08 listopadu 2018

Taky randím s holkama .... tedy když nelze jinak




Dvě skvělé blogerky, které mi padly po dlouhé době do noty (tedy k těm mým ostatním oblíbeným) Padesátka  a Blondýna jsou obě docela fenoménem blogů. Obě skvěle píší (Padesátka velmi úsporně, leč velmi úderně) a Blondýna je jako pisatelka naprosto fenomenální. Oba jejich blogy jsem začala velmi rychle sledovat a vždycky se těším na jejich nové články. Ale proč to píšu ....

Celý život lépe vycházím s mužským elementem v jakémkoli kolektivu, a nikdy jsem neměla touhu se družit se svým vlastním pohlavím. Opravdu vážně nikdy, vždycky mi to připadalo jak slepičí tribunál. Prostě, milé dámy odpusťte, ale je to tak. My ženský jsme prostě mrchy mstivé a drbačky a pomlouvačky. A módní okénka, povídání stylu kdo s kým, jak a proč mi připadala prostě jako zabitý čas, který lze trávit úplně jinak  a smysluplněji. Jak se ale postupně vyvíjel můj soukromý život, jak jsem stárla a byla víc a víc životem mleta a obouchávána, najednou se ukázala potřeba svěřovat se. Protože jinak by mi hlava explodovala množstvím věcí které je potřeba sdělit, jenže nebylo komu. A právě ve chvíli, kdy jsem dospěla k tomu, že potřebuju vrbu, a chtěla jí hledat podél potoka, objevily se tyhle dvě. Nejdříve jsme se nesměle oťukávaly v blogových komentech, dokonce jsem v případě Blondí začala silně podezírat mého biootce z toho, že si někde vyrazil z kopýtka a výsledkem je právě Blondí. Protože jinak si nedokážu vysvětlit to, že jsme si tak silně podobné v názorech, v tom co máme rády a co nás baví. V tom, že obě při řeči řveme jak na lesy, že pro sprosté slovo nejdeme v rozhovoru daleko, a že jsme obě tak živelné. 
Padesátka je naopak mezi námi takový ten uklidňující prvek, byť i ona dokáže taky používat hodně jadrných slov. No a tak se tyhle tři pro někoho možná rozporuplné osobnosti o minulém víkendu konečně sešly. Nejdřív tedy já s Blondí, protože jsme měly v plánu jít se podívat na výstavu "křoví" jak to nazvala absolutně nezahrádkářská Padesátka. Správně to byla výstava orchidejí v Botanický zahradě. Protože orchideje jsou další věcí, kterou máme s Blondí společnou, a kytičky či zahradničení vůbec. (Jo, a ještě taky lásku k okrasným travinám) Tady musím říct, že Blondí se v nich vyzná (v obojím) naprosto skvěle a já jen koukala jak ze sebe sypala názvy druhů, které jsme zrovna prohlížely. Od orchidejí jsme plynule v řeči i místě přešly na Příkopy do Motýlího domu v  suterénu jednoho velkého hračkářství. (Ještě že ty blogy jsou, a o něm jsem se dozvěděla u jiné blogerky, Majky "MarijaKes") a odsud jen přešly přes ulici k Myslbeku, kde jsme měly sraz s Padesátkou, neb ona těmhle zábavám moc neholduje. 

Tři ženský životem okopaný, je šílený tornádo, mluvily jsme a mluvily, mezi tím si něco snědly, a zase mluvily a aby nám to šlo líp, zapadly jsme do kafárny a mluvily, a pily ohromné hrnky kafe a mluvily další tři nebo čtyři hodiny. Popravdě nevím. Čas jsem přestala vnímat a nebýt toho, že si najednou Blondí vzpomněla na vlak, asi by jsme tam seděly a mluvily doteď. A nejlepší na tom je, že já si to užívala, já si v tom mluvení a pomlouvání  kdo s kým a jak rochnila, mě to dělalo náramně dobře. Vyčistila jsem si hlavu, všechno co jsem potřebovala z ní vymetla, aby se tam zas do příštího setkání mělo co usídlit.
 A na randění s holkama se těším.... tedy když nelze randit jinak.


P.S. Ty hrnky byly obrovský, a to byla střední velikost, brownies skvělý, teplý a s mandlema ....

18 komentářů:

  1. Vendy, setkání s Blondýnou musí být zážitek, to věřím. Taky jsem měla včera príma "rande" s moji holičkou, udělaly jsme si výlet do Rožnova a prokecaly celý den. Vyšla jsem z domu v 9h ráno a vrátila se až za tmy, manžel se musel postarat o mamku. Já jsem aspoň přišla na jiné myšlenky a on zjistil, že je to docela poznat, že nejsem doma :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsme se sjížděly z půlky republiky, a taky se vracely za tmy. Já tedy na chatu, takže jsem se nemusela o nikoho starat. A to že nejsem přes víkend doma a že to je sakra poznat spíš vždycky zjistím já, když okamžitě jen co dojdu domů, musím vzít hadr a kýbl a vytřít půlku baráku, poskládat nádobí aby se vůbec na pracovním pultě dal postavit hrnek na kafe a podobné malichernosti, kterými se mužskej nezaobírá ....

      Vymazat
  2. Popovídání s kamarádkou i dvěma, třema, které jsou nastavené na podobnou vlnu názorovou člověka nabíjí energií, uspokojením. Chválím ti to, občas to také dělám, většinou u nás doma, v klidu při kávě a něčem...podle toho, co která m§že a nemůže nebo nemusí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitou dobu mi to v životě prostě vůbec nechybělo. A když jsem něco chtěla řešit tak s dcerou. V tomhle jsme si vycházely navzájem vstříc. Jenže se přihodily věci, s kterými se dceři a vůbec nikomu z rodiny nedá svěřit a už mi to začalo chybět. Potřebovala jsem někoho. Tady to není možné, protože na vsi se neudrží nic, co člověk nazve ryze soukromým sdělením, v tichu ani půl hodiny. Takže mi obě spadly z nebe....navíc! nesoudí. Nesoudí nic, nic neřeší protože prostě už vědí co život umí a jak to v něm chodí.

      Vymazat
  3. Zvlášť už si vás všechny tři umím představit. Dohromady ještě ne :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že bys to nechtěl zažít.... 😃😉. Jak jsem psala, tornádo a tsunami....

      Vymazat
  4. Sakra, kde jsem byla, když ne tady na tomhle blogu??? To je skvěle napsaný, ani chvíli jsem se nenudila! Holčičí setkání muselo fajn, ony ty blogy někdy boří hranice nemožného. Ani já dříve nevyhledávala(až na pár opravdu dobrých kamarádek) ženský element na klábosení. A ejhle, na blogu je tolik fajn bab:-).
    P.S. A fakt je Blondýna tak sprostá?:-))
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já tu jsem nově. Před tím Blog.cz....jo,jo, holčičí drbání dobrý. Asi proto, že už máme hodně za sebou bylo to fajn a spíš to bylo takové hlazení po duši a foukání bolístek ... No ona nejen Blondýna.

      Vymazat
  5. blondýna8/11/18 20:10

    Tady vorel, tady vorel ... lípo ozvi se.
    Petr si nás pohromadě nedokáže zařadit, no, ještěže jsme nešly na tu výstavu !!!
    Jsem moc ráda, že jsem vás obě poznala a myslím, že máme před sebou spoustu zážitků!
    Jo a napsala jsi to moc hezky, fakt od srdce, dík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady Lípa, tady Lípa.... No asi by jsme mu z komentované prohlídky udělaly pěkný tóčo 😆😆😉. Už jseš poslední z trojky kdo o tom nic nenapsal jak jsme konstatovaly s Míšou ....

      Vymazat
    2. blondýna8/11/18 20:40

      Přeci nepůjdu se stádem, děvčata ... a co třeba moje měsíční kostka ???

      Vymazat
    3. Tož na tu se už těším! 👌

      Vymazat
  6. Pěkné a inspirativní setkání

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak pro ty dvě nevím, pro mne ale určitě ;-)

      Vymazat
  7. Tak hlavně, že jste si to užily :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já určitě, a jak zbylé dvě? U Padesátky se to dozvíš hned a u Blondýny na konci měsíce. :-D

      Vymazat
  8. Teda baby, tohle setkání muselo být přímo bomba. Zdravím vás všechny.

    OdpovědětVymazat
  9. To si piš že bylo 😊😆

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....