01 listopadu 2018

Dál po proudu ....




..... se pustíme v dnešních fotkách. Původně jsem chtěla dojít až k Pašerácké lávce, jenže polovice nechtěla se mnou ťápat lesem, že prý blbě vidí v těch střídajících se světlech a stínech. Takže já šla po proudu dolů a polovice si šla sednout do auta. Tudíž jsem ani nešla kam jsem chtěla, protože mi bylo blbý ho nechat sedět třeba dvě hodiny v autě. A to jsem se později ještě dozvěděla že nějaký kilometr po proudu stojí zbytky přímo do břehu zabudovaného řopíku, který byl součástí českého pohraničního opevnění.
No snad příště.... potřebovala bych méně líného 
a více pro focení zapáleného parťáka. 
Jenže bohužel o žádném nevím.






Nejen řeka, ale i břehy jsou hodně fotogenické. O řeku a místa s pěknými záběry jsem se stále přetahovala ještě s jedním fotografem. Ten tu fotil nějaký německý pár který měl evidentně po svatbě, a na nedaleké chatě zřejmě měl svatební hostinu.




Tady se řeka trochu zklidňuje







10 komentářů:

  1. Úžasné fotky, ty břehy jsou fantastický!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je to takový kaňon mezi více či méně odhalenými rulovými skalami.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky za pochvalu, myslím že v první sérii fotek z Divoké Orlice jich p ár povedených taky mám. A ano, to místo je skvělé.

      Vymazat
  3. Moc hezké prostředí. V podobných místech je krásné slunečné počasí problematické kvůli ostrým přechodům mezi světly a stíny, což se dá jen těžko kompenzovat a focení je velmi náročné na výběr motivu. Osobně radši fotím skoro potmě než v intenzivně prosluněném lese :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, a to jsem ještě měla trochu do mínusu nastavenou expozici. Jenže nemohla jsem si vybírat čas. Byla jsem ráda že jsem polovici vůbec někam dostala ...

      Vymazat
  4. Pěkné fotky, krásné místo a ty velké kameny vypadají skvěle :).
    Včera jsem byla kouknout na naši nejbližší řeku a bylo v ní tak žalostně málo vody :-(..

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, jo.... Těch kamenů tam je opravdu spousty a krásných ... Když jsme se vraceli tak jsme jeli přes asi největší východočeskou (snad, abych nekecala ) údolní přehradu Pastviny a ta je skoro celá vyschlá. Jen v prostředku je nějaká voda, jinak samé bláto kterým protéká úzká stružka vody. Hodně smutný pohled. Před pěti lety jsme tam byly s dcerou a dcerou kamarádky a drandily tam na šlapadlech. Teď by jsme tam chodily pěšky ...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je pěkné...voda a kameny působí velmi romanticky

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....