18 října 2018

Výstava poprvé a podruhé ....



Když jsem se teď koukala na fotky, které chci dnes přidat a četla to co jsem vám minule slíbila, docela se bojím, že jsem slíbila víc než dám. Ono chodit a fotit každou jednu z 52 úžasných fotek je vůči autorovi značně nefér. Má svůj katalog kde jsou mnohem lépe nafocené a abych je mrvila já přefocováním to by bylo přes čáru. Ale zas alespoň pro přiblížení sálu a toho jak tam fotky působí je nutné něco nafotit. Takže jsem udělala kompromis, všechny fotky až na jednu jsem vzala letem světem zdálky. 
Při minulé výstavě jsem se strefila s prohlídkou na den, kdy v sále byla připravená svatební tabule. Možná to někoho rušilo, ale mě se to moc líbilo. Ta místnost dostala takové příjemné ovzduší. Tentokrát se žádná svatba nekonala, a tak při první mojí návštěvě bylo ve výstavní místnosti jen pár řad židlí a o druhé zela už studenou prázdnotou. O to víc ale vynikaly ať už tlumené nebo žhavé barvy Petrových fotek. 
Druhá věc je, že Petr se skvěle poslouchá. Vlastně stejně dobře jako se čte, a proto vždycky setkání s ním je pro mne takovým malým svátkem. Je málo takových lidí kteří vás dokáží pobavit humorem jemným, laskavým a inteligentním a stejně je tak požitek si s nimi nad kávou a dortem povídat o radostech a strastech všedního života.... 


I když tady to vypadá, že sál byl prázdný, na následujících fotkách se ukáže že zde byly aspoň židle ....





Mimochodem, na výstavě jsem měla tři fotky - favority. Na tomhle
obrázku je právě jeden z nich. A to ten na stojato. ostatně ten jsem si na pozadí monitoru stáhla už z Petrova blogu kde mi okamžitě padl do oka. Další dva tu nemám vyfocené, respektive mám
jednoho ale ne tak dobře viditelného. Kdo jste viděl e-katalog, je to ten krásně podzimní mostek přes řeku. Poslední je jediná mobilovka na výstavě. Ale neřeknu která, to je Petrova hádanka z komentovaných prohlídek... a tu tady ani nemám ....



Vím, že to nemáš rád, ale já to prostě udělat musela .... :-D


A to už je z druhé návštěvy. Víc sluníčka, víc návštěvníků. Dokonce se tam schovává jedna blogerka.


Jediná výjimka. To aby sis to ještě jednou Míšo připomněla ;-)


Andílci střežící zámecké schodiště


12 komentářů:

  1. Já měla jediného favorita, byla jsem z něho neskutečně nemocná, pořád jsem se vracela.
    Takhle když se dívám, hned bych si tu parádu zopakovala, s tím sluníčkem je to luxusní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsi ho ještě neviděla v optimálním světle... :-)

      Vymazat
    2. A který to byl? Však já si to právě kvůli tomu sluníčku zopákla. Jo a taky jsem měla štěstí na farmářský trhy. Koupila jsem si tam naprosto luxusní ořechový koláč a pak ještě tvarohovo - povidlový.

      Vymazat
  2. Děkuji, dnes jsem na zámku nebyl, tak jsem si fotky pěkně připomněl, abych neměl absťák :-). Zrovna zítra jdu nechat připravit mimo jiné autorský číslovaný tisk Impresionistického mostu a Aleje pro jednoho nadšeného návštěvníka. Teď už je sál zase prázdný, ale před pár dny tam bylo kvůli Žalmanovu koncertu 120 židlí, zvukařský pult a ještě stlučené pódium, takže prohlídka byla s překážkami :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo.... most je parádní. Ale na "můj" oblíbený a tvůj stále nehotový vodopádek na Bílé Opavě mu prostě kousíček pořád chybí! ;-)

      Vymazat
  3. Ha, já tam nejsem ani trošku vidět! :-) Zjevně jsem uplatnila jednu ze svých starých superschopností - totiž nebýt prakticky na žádných fotkách, navzdory tomu, že se jim cíleně nevyhýbám. Tomu říkám čistá práce :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evidentně si mi stála za zády. Protože nemůžeš být, dle počtu nohou, schovaná ani za manželem.:-D

      Vymazat
    2. Jo, tam jsem se právě taky hledala :-D

      Vymazat
  4. Když to tak čtu a koukám se, nejen na fotky u čerfa, je mi docela líto, že takový zážitek nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, máš to z ruky. I když tam byl třeba Miloš z Brna. Sice jako malá náplast mohou být ty fotky na Petrově výstavním webu a v jeho e-katalogu, ale osobní zážitek je prostě osobní zážitek.

      Vymazat
  5. Musel to být zážitek. i to, že tam bylo méně lidí, je bezva. Sice autor tu malou účast bral asi méně nadšeně. Díky, že jsi mi ho představila. Měla jsem v představách někoho úplně jiného. Určitě je Petr i skromný příjemný člověk. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On ten prostor by přijal i lidí víc, to by asi nebyl vůbec problém.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....