22 března 2018

Jeden dopis z města a co teď ...




Když jsem tu zmiňovala naše psychicky ne zcela v cajku sousedy, netušila jsem,
že opět dojde k dalšímu excesu. Když jsem vloni šla do práce, napadla mne mladá
paní tak, že mne v okamžiku kdy jsem dávala v nejužším místě chodníku
přednost jejímu malému synkovi na odrážedle přednost a pokračovala jsem v chůzi,
shodila do silnice. Já zareagovala tak, jak by asi zareagovalo víc lidí, když je takto
překvapivě někdo napadne. Ohnala jsem se po ní s tím že jí dám facku. K tomu ani
nedošlo, protože zvedla ruku. Padlo pár ostrých slov a každá jsme šla po svém.
A po svých, to je totiž dost důležité.
Jaké bylo moje překvapení, když mi dnes přišlo poštou předvolání z městského úřadu
abych podala vysvětlení, protože jsem se dopustila přestupku proti občanskému
soužití a způsobila jsem téhle píp tak těžká zranění, že musela vyhledat lékařské
ošetření. Nevím kde k těm zraněním přišla, ale ode mne to určitě nebylo. Jestli
ona doma upadla, nebo jí dal ten její po čuni, nevím, ale já mám svědomí čistý.
Když jsem četla ten popis události, hned mi padlo do oka jedno. Čas kdy k události
došlo. V té době jsem totiž už dávno byla v práci. A teď mám dilema. Postavit své
vysvětení na tom, že jsem v tu dobu na místě incidentu nemohla být, protože už jsem byla
půl hodiny v práci, což by mi dosvědčila moje šéfová anebo říct ANO, stalo se to,
ale úplně jinak. Nikdo tam u toho nebyl, je to tvrzení proti tvrzení. Jenže já
už nemám důvěru v žádnou naší instituci kde sedí státní úřednici a bojím se,
že moje pravda prohraje a já budu popotahovaná za něco,
co jsem neudělala. Anebo zaútočit a obvinit je za neustálé slovní napadání, což
mi může dosvědčit manžel, za týrání psů, za to, že bezdůvodně napadá naše
obchodní zástupce a dělá jim ostudu v jejich firmě. To jsou věci na které
svědky mám. Vážně nevím. Pravda nebo lež. Mám strach, to přiznávám. Jenže
já nejsem ten agresor který neustále vyvolává nějaké rozbroje, snažím se, a někdy
to je hodně těžké, si jich nevšímat. No to zas bude skvělý týden do toho příštího
týdne, kdy bude to jednání .... jako kdybych neměla svejch starostí už tak dost ....

61 komentářů:

  1. Vendy, tak tohle ti rozhodně nezávidím. My jsme si se sousedy také užili své, něco jsem tady na blogu i psala. Došlo i k pozvání na komisi městského úřadu. Také jsem tehdy řešila dilema, zda říct popravdě to, co se odehrálo, nebo to nechat na nich. Zvolila jsem pravdu a asi udělala dobře. Babu od té doby vytrvale ignoruju a věř, že kdyby někdy potřebovala pomoci, nebudu to já, kdo pomůže. A to i kdyby třeba upadla před naší brankou. S jistotou vím, že by se to znovu obrátilo proti mně. Byla jsem jediná z celé ulice, která se dokázala postavit. Ostatní jsou v roli "rektálních alpinistů", i když jedna z kamarádek naznala, že jsem měla odvahu. I když v druhé větě řekla, že jí raději vyjde vstříc, než aby jí měla v zádech.

    OdpovědětVymazat
  2. No, vzhledem k tomu, žes to už napsala na blog, Ti asi nezbyde než to říct i na úřadě. Hlavně aby si baba nesehnala falešného svědka. Jinak je to tvrzení proti tvrzení a můžou na vás obě udělat jen bububu. Neklesej na mysli, však on jí to Osud všechno nějak vrátí...

    OdpovědětVymazat
  3. Nechala bych si potvrdit písemně od vedoucí, že jsi v inkriminované době byla v práci. Po pravdě říci, co bylo před tím, nepopírat , že jsi ji potkala. I za cenu pozdějších jejich útoků se nedat. Na tv rdý pytel pevná záplata

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem toho názoru, že je lepší si vyříkat to, co se děje, dát najevo, že se  toho nebojíš, jinak to bude trvat dlouho- šikana pak je jak vyšitá.

    OdpovědětVymazat
  5. Vendy, já bych přiznala, že došlo ke slovní potyčce poté, co tě mladá paní shodila z chodníku do silnice, ale obě jste se rozešly bez újmy na zdraví. Jestli se jí pak něco stalo, to ty nemůžeš vědět, protože v inkriminovanou dobu, kterou paní uvádí, jsi byla v práci, což ti mohou dosvědčit kolegové i zaměstnavatel. Navíc máš svědky i na to, že k neustálému napadání dochází ze strany sousedů vůči celé tvé rodině, včetně psů a také obchodních zástupců. Nikdy sis nestěžovala, i když jste byli atakováni často, ale od nynějška se budeš rovněž obracet se stížnostmi na úřad.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Já jsem taky tak nějak za to říct popravdě co se stalo, protože počítám, že s tím že ona byla ten kdo začal se určitě nepochlubila. Když jsem to říkala manželovi tak nakonec z něj vylezlo to, že se už několikrát snažila vyprovokovat porůznu i jeho. Jen bych poukázala na určité nesrovnalosti v tom co vypověděla. Na čas, na to že odešla bez problémů, na udání místa které v Rybníku ani neexistuje a proč tedy pokud jsem jí až tak strašně zdravotně ublížila proč šla k doktorovi až druhý den a nejela třeba na pohotovost? Manžel má příští týden cestu k jedné advokátce, tak se jí zeptá na postup a na to co mám nebo nemám říct. Navíc mi i ten obchoďák který k nám jezdí mi slíbil že mi přepošle ten mejl co na něj poslala do firmy. I s fotkou situace. Navíc on stál na veřejné komunikaci, na žádném jejich pozemku jak ona udává....svědka mám jen muže a rodinu, pokud to chtějí vzít jako relevantní. Jinak si neuvědomuju že by u toho jejich ječení někdo byl nebo to slyšel. A pak, tady by to stejně každej zapřel.

    OdpovědětVymazat
  7. [3]:Šéfka mi slíbila že mi to dosvědčí, nicméně s ní si nejsem úplně jistá, ale snad by mě podpořila.

    OdpovědětVymazat
  8. [2]: Maty, já se s těmi jejich útoky nikdy netajila a psala jsem už o nich na blogu několikrát. Sežene si svědka, seženu si ho já, o tom žádná. Ostatně teď mne napadlo, že jsem po tom jednom incidentu volala i sem na OÚ. Já si tím, že se na každou svini vaří voda utěšuju už od doby , kdy jim bohužel, v restituci ten pozemek vrátili a on hned začal dělat zle a udávat tady všechny kolem že mu zaneřádili pozemek. A co tam dali na řetěz toho chudáka pejska kterýho pak ani po celý týden nebyli schopní přijet nakrmit. Jenže jakej to byl řetěz. Dali psovi kterej vážil pár kilo řetěz, na kterým můžeš vytahovat náklaďák z bahna!. On ho skoro ani neunesl.Jenže ta voda se vaří nějak strašně pomalu a oni stále škodí a škodí.

    OdpovědětVymazat
  9. [1]: Ano, rektálních alpinistů, kteří by jim šli na ruku tady je dost. Jen doufám že se mi podaří ji hodně znevěrohodnit, pro příští možné jednání. Popravdě, pokud bych jí viděla chcípat hlady tak bych jí nedala ani kůrku. A to samé tomu jejímu d...i

    OdpovědětVymazat
  10. Navíc Vendy, nenech se na úřadě ničím vyprovokovat a mluv klidně a věcně. Rozčílí se určitě spíše ona a předvede se v pravém světle. Projednávání stížnosti na městském úřadě není policejní výslech, natož tribunál, stejně tam půjde jen o to udělat na někoho ty ty ty a poučení. Tak hlavně klid a měj ji na háku, jak se říká.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: No doufám že se udržím . Jednou jsem byla u výslechu na policii a byla to fraška. Jenže tohle člověku prostě hlava nebere. Já si jsem stoprocentně jistá že jsem jí nic nemohla udělat a že tak jak to popsala ona to prostě nebylo, ale vytáčí mě ta drzost. A nemohoucnost protože nemám žádný hmatatelný důkaz kterým bych jí už napořád uzemnila. Ona má tu lékařskou zprávu. I když tomu doktorovi bych nejradši zavolala, jenže on se se mnou bavit nebude.

    OdpovědětVymazat
  12. Vendy, nejlíp ti radí Maruška.

    OdpovědětVymazat
  13. Ani ta její lékařská zpráva není důkaz, žes jí něco udělala ty.

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: No právě, to je to z čeho mám strach. Že já nakonec budu ten kdo to odnese, aniž bych to vlastně vyprovokovala. A navíc je tu budu mít před oknama napořád!

    OdpovědětVymazat
  15. [12]: To sice není, nicméně jí má. Já prostě nevím co můžu tady od městských úředníků čekat. Protože nikdy jsem nic takového nezažila.

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem pro říct pravdu. Tak mi radí zkušenost a  člověk si je aslespoň jistý. Toť moje rada a takové sousedy ale vůbec nezávidím.

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Já vím, jen mám obavy, že heslo Pravda a láska vítězí se u nás už hodně obrátilo. Já jsem taky v tomhle případě pro pravdu, aspoň budu mít jistotu že se nijak do ničeho nezamotám.

    OdpovědětVymazat
  18. [14]: Pokud budou i nadále otravovat a dělat ve vaší firmě problémy, zavolala bych na ně policii a podala trestní oznámení. Neškodilo by si jí nahrát na video (v mobilu).

    OdpovědětVymazat
  19. jednodušší bude říct pravdu, to se člověk pak nemůže seknout, protože kdo lže musí to mít perfektně naučené a připravené, jinak se dá snadno nachytat pokud to není profík:)

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: Víš co mne těší, že tolik lidí pořád věří v to, že pravda vždycky vyhraje. Já si to taky, možná naivně, myslím....

    OdpovědětVymazat
  21. [18]: Ona si vždycky sakra dá záležet aby u toho nikdo nebyl. Ale od teď už jsem rozhodutá si všechno natáčet.

    OdpovědětVymazat
  22. Asi bych využil to "betonove" alibi, to nelze zpochybnit...pritomnost na jinem miste je nezpo hybnitelna, je li dolozitelna

    OdpovědětVymazat
  23. Tady není nad čím váhat. Má to být slovo proti slovu nebo slovo proti důkazu s docházkou? To je přece jasné. Uvést můžeš co chceš (i když tady i přemýšlet, zda není bezpečnější nechat to, že se opravdu něco stalo, být úplně), ale musíš to postavit kolem nezpochybnitelného "na dvou místech najednou být nemůžu". Podpořit to pak špatnými vztahy, napadáním a vymýšlením si z její strany. Ale váhat zda uvést verzi, ke které mám důkaz, nebo verzi, ke které ho nemám? To je přece jasný.

    OdpovědětVymazat
  24. To snad není možný, jak bych jí fakt přes tu hubu dala, třeba by se jí v palici rozsvítilo!!!

    OdpovědětVymazat
  25. Sousedy si člověk nevybírá, bohužel, ale nestačím se divit, čeho jsou někteří schopní. :-/

    OdpovědětVymazat
  26. duchodkaevka22/3/18 20:21

    Mít takové sousedy, to je snad za trest. Já bych řekla pravdu a využila šéfovou jako svědka. Vzhledem k tomu, že jsem štír, určitě bych babu nenechala v klidu dýchat, štír si počká. Držím palce a přeju pevné nervy, protože ty už jsou určitě řádně nabuzené

    OdpovědětVymazat
  27. Já bych nezabíhala do detailů, dokud se nikdo nezeptá

    OdpovědětVymazat
  28. Lidsky nemůžu zůstat lhostejná a jsem ráda za rady, jak na zákeřnou sousedku. Vidím řadu výborných rad, hlavně - mluv pravdu, abys byla pevná v kramflekách + využij důkaz o docházce

    OdpovědětVymazat
  29. A co městské kamery? Nevím jak u vás, ale u nás jsou málem na každém rohu a často na místech, kde o nich vůbec nevím a ani by si jich člověk nevšimnul. Ze záznamu by se dalo lehce dokázat, že jsi té osobě nic neudělala..

    OdpovědětVymazat
  30. Šel bych krok po kroku: V uvedený čas jsem byl prokazatelně někde jinde, tedy se paní nejspíš poprala s někým jiným. Že mě to po zkušenostech s ní nepřekvapuje, je jiná věc .

    OdpovědětVymazat
  31. Sousedi, to je kapitola sama pro sebe 😞. Ve tvé situaci bych určitě popsala incident, jak se stal a nezapomněla bych dodat, v kolik hodin to bylo. Případně pokud byli nějací svědkové nebo dohledat, pokud jsou, kamery v okolí. Držím pěsti, ať to dobře dopadne, někdy jsou lidi fakt na pěst 😤.

    OdpovědětVymazat
  32. To je krásné pokoukání, hnedle je ta chumelenice venku snesitelnější 😊

    OdpovědětVymazat
  33. [31]: Ta časová neshoda mne hned praštila do očí a díky tomu jsem se dostala do tohoto dilematu. Zatloukat, zatloukat, zatloukat anebo říct pravdu, že ona byla ten kdo mne napadl. Víš, kdybych si byla stoprocentně jistá že ta moje šéfka se za mne postaví ... Mne na tom celým nejvíc štve, že já jsem ten napadený a že já musím dokazovat že já jí nic neudělala a že jsem se bránila já....

    OdpovědětVymazat
  34. Určitě bych řekl že, v uvedenou dobu jsem byla v práci, ale ráno jsem měla slovní konflikt po tom, co mě její dítě ohrozilo na chodníku a paní mě shodila do silnice. Mluvil bych klidně a věcně,nechal bych babu ať se předvede a taky ať doloží, že jsi jí ublížila ty. Vzhledem k její povaze jí totiž mohl dát přes hubu každý druhý

    OdpovědětVymazat
  35. [29]: Uvidím s čím na mne vyrukují ti z té komise. A podle toho se zachovám. Buď rovnou řeknu že jsem nemohla být v tu dobu na dvou místech najednou anebo řeknu že konflikt byl, ale pouze slovní. Je to jak psali někteří, tvrzení proti tvrzení a ani jedna nemáme pro svou teorii hmatatelný důkaz. Já že jsem jí neublížila (fakt ne) a ona že jsem jí ublížila. Navíc vyšetření od doktora má datum až z druhého dne, což by se také dalo použít. Proč šla až druhý den k doktorovi, když jsem jí tedy způsobila taková zranění která má popsaná....

    OdpovědětVymazat
  36. [28]: Asi tak. To už jsem si tak nějak dala dohromady.

    OdpovědětVymazat
  37. [37]: Hlavně starej. Oni jsou oba tak trochu ..... jak říká moje dcera. Nemaj zdravý hovno.

    OdpovědětVymazat
  38. [27]: Tak to máš naprostou pravdu. Je to za trest. Jenže bohužel doživotní....

    OdpovědětVymazat
  39. [25]: Synek, moje krev, řekl to samý

    OdpovědětVymazat
  40. [24]:Pokud tě moje agresivita nezastrašila, a chceš se i nadále setkat, buď jistá, že já zas na potkání lidi nemlátím. Ale pokud by něco hrozilo, sepíšu ti seznam mých oblíbených moučníků a koláčů či jídel. Háčkovat netřeba, uháčkovala bych si sama   

    OdpovědětVymazat
  41. [23]: Tak samozřejmě, že docházka by se ukázala jako neotřesitelné alibi, pokud bych si mohla být stoprocentně jistá šéfovou. Sice mi to slíbila, jenže ... ona je taky kapitola sama pro sebe, už týden mi slibuje že mi pošle výplatu. A co myslíš?

    OdpovědětVymazat
  42. [22]: Jak už jsem říkala, já nevím vůbec co vlastně mám čekat. Nikdy jsem nic takového neabsolvovala. A podle situace pak zvolím jedno nebo druhé. Pravdu anebo polopravdu.

    OdpovědětVymazat
  43. [34]: Moc se omlouvám,ten komentář patřil ke květeně v minulém článku...

    OdpovědětVymazat
  44. Hana Hávová23/3/18 12:22

    Zažili jsme něco podobného. Do té doby, co jsme to tiše trpěli, tak si dovolovali. Až oznámení na policii a to, že se policie u nás objevila a viděla rozbité okno kamenem a igelitovou pásku přes branku ( přesto, že se pachatel nenašel ), byl najednou klid. Tušíme, kdo to byl, ale nemůžeme nikomu noc dokázat. Až na nějaké to zvonění na zvonek pozdě v noci ( na což už nereagujeme ) je celkem klid. Přestala otravovat i přičmoudlá sousedka, se kterou jsem už taky několikrát měla konflikt ( psala jsem o tom ), když jsme ji několikrát poslali někam.

    OdpovědětVymazat
  45. [47]: No udělat něco psům, tak jí opravdu zbiju tak, že si tu rychlou bude muset zavolat!A ona to není bába, ale tak 35letá

    OdpovědětVymazat
  46. [34]: Tak mne to nějak napadlo

    OdpovědětVymazat
  47. Jsou to nepřizpůsobiví? Mají kolem domu nepořádek? Týrají toho pejska?

    OdpovědětVymazat
  48. [50]: Nepřizpůsobivý svým způsobem. On dělá, postavil skoro sám celý dům, nechodí skoro vůbec do hospody. Mají dvě děti, i když s tím druhým to je nějaké divné. Udržují zahradu, nepořádají žádné mejdany... ale. On je bývalý kriminálník, ona vyhozená pro nedůvěryhodnost a krádež peněz ve firmě. Někde možná něco přeskočilo a jsou to zlé osoby, strašně zlé. Jen to před všemi skrývají. Ale nás nenávidí právě kvůli tomu, jak v minulosti zacházeli s těmi psy a my se jim postavili. Nicméně asi není normální ani řvát s balkonku na lidi, kteří stoji na protější straně jejich domu a povídají si na chodníku a ty jejich psí obludy štěkají, a ty dotyčné osočovat z toho že schválně jejich psy dráždí. Prostě jsou to psychicky nemocní lidé...

    OdpovědětVymazat
  49. Něco je špatně. Ty jsi byla napadena, nespravedlivě osočena, strávíš vyřizováním toho nesmyslu spoustu času, bylo poškozeno tvé dobré jméno. Já vím, na dobré jméno se dnes nehraje, ale právě v této situaci se hodí. Ty jsi ta bezúhoná, tvoje slovo má větší váhu. Jsi v právu, měla bys být naštvaná, ale máš strach. Dokonce máš i obavy, že ti šéfová nepotvrdí, že jsi byla už v práci. Potvrdí. Nechceš po ní, aby lhala, jen má říct pravdu.

    OdpovědětVymazat
  50. [52]: Díky, to jsou přímo profi rady. Budu se snažit jimi řídit

    OdpovědětVymazat
  51. [19]: já jsem svým způsobem hrozná idealistka a věřím v dobro a spravedlnost:)

    OdpovědětVymazat
  52. [54]: No, tak to já se snažím taky věřit, jenže když se tak dívám kolem sebe a vidím co se děje, tak si říkám že dobro a spravedlnost se už dávno někam emigrovali ....

    OdpovědětVymazat
  53. Jestli je uveden tam doba, kdy jsi byla v práci, tak bych použila tuto dobu a zaštítění prací. Na vysvětlování situací se vykašli, tady máš jasné alibi,když použiju termín z detektivek...

    OdpovědětVymazat
  54. [56]:Pracovni dobu mam potvrzenou a podepsanou od sefky a na tom se drzim. Jinak prislibila naslednou pripadnou pomoc jedna nase zakaznice - advokatka ktera ma od nas kopirku.

    OdpovědětVymazat
  55. [57]: Držím palce, tohle je opravdu nehorázné.

    OdpovědětVymazat
  56. [58]:Vsak jsem si pripadala jak blbec nejvetsi. Vsechno co dela ta pip me, hodila ona naje me. A pritom agresorem nejsem ja ale oni dva....

    OdpovědětVymazat
  57. Nezávidím takové sousedy. Vzpomenu si při tom na film s Kopeckým a Zázvorkovou a jejich patálie. Škoda jen, že v životě o humor většinou vůbec nejde.

    OdpovědětVymazat
  58. [60]: o jo, jenže tam to měli Bartáčkovi a Novákovi jako sport na obou stranách. Já si jich nevšímám, jsou mi ukradení ale oni mne stále napadají. Zatím je ticho po pěšině,takže to vypadá, že to úřad zametl pod koberec, takže je jasné, že budou čekat na každou sebemenší příležitost si zchladit žáhu za ten debakl na úřadě. Správně by měla být potrestaná za křivou výpověď na policii pokutou 5000 Kč. Alespoň tak jsem byla informovaná i já, pokud bych vypovídala nepravdivě.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....