23 ledna 2018

Další moje kroky ...



.... z Kampy vedly kolem vil pánů Jana Wericha a Jiřího Voskovce na
náplavku k Vltavě. Tady je místo, odkud je snad na téhle straně nejčastěji
fotografovaný Karlův most a ani já jsem prostě neodolala a pár snímků si tu
udělala. Pořád bylo všude dost prázdno a tak člověk nemusel čekat než se mu
před objektivem přestali motat tůristi. Odsud už jsem to vzala na skoro prázdný
Karlův most a dál do uliček Starého Města. Opět a zas
objevuji další a další které jsem neznala
a kde jsem se ocitla poprvé ....





Zatímco nad Hradčany se v příslibu nové budoucnosti a snad změny klenula
modrá obloha ...


.... nad Národním divadle se, jak vidno, hóódně temnilo






21 komentářů:

  1. Moc krásné fotky. Na Náplavku jsem s našimi dětmi chodili na limonádu a já na dvě deci V místě na druhé straně jsme krmili labutě Karlův most mně připomíná J. Třísku Blízko Karlova mostu,když se přišlo od brány a šli po pravé straně, když se sešlo dolů a napraco bylo krásné dřevěné hřiště pro děti Po levé části na Kampě vila, kde bydlel Werich a o kousínek vedle Jan Trnka, pak Francouzské návelvaslanectví, pak park s mostkem.... krásná místa Ráda jsem vzpomínala, i kdy s nostalgií, chybí mně děti. S manželem se procházíme Prahou často

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Od té Werichovi vily jsem šla, a francouzské velvyslanectví je na Velkopřevorském náměstí. Dostane se k němu  po mostku u Velkopřevorského mlýna. Dál se dostaneš na Maltézké náměstí.To hřiště je tam pořád. Ony na téhle náplavce taky bývají u břehu labutě, ale tentokrát tam nebyly. Byly až dál, u Hergetovy cihelny. To je směr kam se chci vydat příště.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný obrázky! Na mostě je méně lidí, než bych čekala .

    OdpovědětVymazat
  4. Z těchto fotek by se klíďo daly dělat pohlednice.

    OdpovědětVymazat
  5. První fotografie mě dostaly jinak mě tedy lákáš navštívit Prahu

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: No, a to jsou v původním nafocení naprosto nepoužitelné a měly jít správně do koše Vidíš a já si zas říkám, že bych si vážně měla dát den v Brně

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Víš co, je to taková z nouze ctnost. Něco jsem při focení zkoušela, ale nepodařilo se. Už jsem je chtěla smazat, ale pak mne napadlo něco s nimi zkusit v editoru. A tak nakonec dopadly tak jak dopadly. Vypadají jak staré kolorované pohledy....

    OdpovědětVymazat
  8. [3]: I já byla překvapená, ale už jsem to psala i v článku i  v komentech, vyrazila jsem kolem půl deváté a nebylo ještě vůbec hezky, a tak spousta turistů asi čekala jak se počasí vyvrbí. Ale když už jsem docházela k Malostranské mostecké věži, pomalu se to už začalo zahušťovat.

    OdpovědětVymazat
  9. Ta kombinace mrsta a reky..Kampa a Karluv most jsou na foceni vždy vděčné

    OdpovědětVymazat
  10. To je krása! Já si pamatuji Karlův most skoro vždycky prázdný Když jsem se před pár lety v srpnu prodírala davy turistů, byla jsem v šoku. Chce to jiné roční období a takhle brzy po ránu, jinak nevidíš nic. Už jsem se poučila   

    OdpovědětVymazat
  11. [9]: To ano. Řeka sama o sobě je vždy vděčný námět a pokud ještě navíc protéká městem a to ještě starým městem pak je to přímo paráda pro fotografy. I cvakaly jako já....

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Brzy po ránu, tedy tak kolem páté, šesté hodiny je to vůbec asi paráda, jenže já nejsem takový fanda abych tak brzo vyrazila. Mě to stačí takhle kolem deváté Ale co já vím, možná taky někdy vyrazím mnohem dřív. To závisí na tom, jak dlouho ještě budu do Prahy takhle jezdit.

    OdpovědětVymazat
  13. Proti sluníčku jsou fotky parádní. Mám dotaz. U prvních dvou fotek jsi použila přechodový filtr při úpravě v editoru?

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: U prvních tří a u poslední taky. Tam už jsem to tak trochu víc zvládla. U třetí jsem ho použila jak na oblohu tak i na hladinu.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásná podívaná! Moooc povedené záběry

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Děkuju, a jak už jsem psala v předchozích komentech několik fotek bylo vlastně na vyhození, a ono i teď mají ty chyby kvůli kterým by měly skončit v koši.... ale bylo mi líto těch pohledů.

    OdpovědětVymazat
  17. By mě zajímalo, k čemu ve vodě slouží ty šikmé plochy nedaleko mostu.

    OdpovědětVymazat
  18. [6]: Ale Brno je stejně nejlepší

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: No, slyšela jsem takovou hlášku, která mne hodně rozesmála. Že by se Brno mělo zrušit. A proč? No protože se to nepovedlo ! ..... nevím jestli stále v sobě nesou Brňáci tu určitou dějinnou opomíjenost, protože z moravských měst byla historicky vždy důležitější Olomouc, moravský markrabě nesídlil v Brně ale v Olomouci, arcibiskupství a po tom pražském nejvýznamnější bylo olomoucké, prostě pořád bylo Brno jen takové něco, provinční město.

    OdpovědětVymazat
  20. [17]: Myslíš ty dřevěné zábrany? To jsou ledolamy. Chránily most před nárazy ledových ker tím, že je jak šel proud a po něm plotny ledu se ty velké plochy ledu o ně rozbíjely.

    OdpovědětVymazat
  21. [6]: No to bys teda měla   

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....