06 listopadu 2017

Snažím se .....




.... pokud to jde a pokud to přímo není žádoucí, vyhýbat se
na fotkách tomu, abych tam měla lidi. Někdy se stane, že se stanou
příběhem té fotky, prostě jí dotvoří a to je případ následujících fotek.
Tady jsem ty lidi naopak fotila vědomě, protože mi přišlo že s nimi to
bude ještě zajímavější ....


Přestože byla v lese mlha, našlo se dost lidí, kteří se do něj vydali z
různých důvodů. Já kvůli focení, jiný kvůli zdravotní procházce a
další zas kvůli venčení psíka



Tenhle snímek jsem si nazvala pro sebe Zelené vdovy na procházce. Tento výraz
není mým výmyslem, ale je to oficiální název pro ženy bydlící v nových satelitech.
Většinou jsou to ženy podnikatelů a manažerů které jsou v domácnosti,
zajišťují mužům reprezentaci na různých akcích, starají se o dům a děti a jejich mužové
na oplátku vydělávají a zaobstarávají rodinu. Takové vlastně české Zoufalé manželky.
Mají zajištění, ale za cenu celotýdenní samoty. Není bez zajímavosti, že právě v téhle
skupině je podle psychologů největší počet alkoholiček a konzumentek psychofarmatik.


Nepotkat na Petříně nikoho je asi z říše pohádek, ale sem prostě lidé patří ...


Když jsem si tak hověla na lavičce na pozdním sluníčku kousek ode mne
dorazili tito tři. Novomanželé a fotograf. Neodolala jsem a taky si párkrát cvakla




23 komentářů:

  1. Ta první fotka je super.Mně by to docela na takovém satelitu vyhovovalo. Jsem docela ráda občas sama a rozhodně bych nechlastala. Užívala bych si klid, četla bych a s dětmi přece není nuda nikdy.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: No ale jak děti začnou chodit do školy tak je doma mrtvo. Navíc tyhle satelity jsou většinou na kraji města, nikde nic než pole, a pokud nejsou dvě auta tak to je totálně odříznutý od života. Víš co, my máme spousty koníčků, jenže dneska když vidíš ty umělý barbíny s dlouhejma nehtama

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Máš naprosto pravdu, těmto fotkám lidi sluší. První fotka mi připomněla jednu moji. Také mám takto v mlže na konci tunelu vyfocené ale koně. Naprosto věřím, že zelené vdovy mohou propadat alkoholu nebo jiným látkám ze samoty. Ono chvíli se to vydržet dá, ale znám ze svého případu, že mě štvalo, že jsem vlastně jen uklízečka, pradlena, kuchařka a když jsem se snažila mít doma stále pořádek, hlavně až přijde muž z práce, aby měl klid, tak on měl pocit, že tohle klidové pohodlí já zažívám celý den a nakonec mi vyčítal, že já si jen hovím doma, zatím co on musí vydělávat. Nebyla jsem doma proto, že bych nechtěla já pracovat, ale šlo jen o mateřskou s více dětmi. I když ty ženy třeba mají své kamarádky, tak věřím tomu, že pokud je jich více, tak se časem začnou pomlouvat, stačí, aby to u jedné trochu zaskřípalo a už se to veze všechno a žena si začne připadat méněcenná....

    OdpovědětVymazat
  4. Vendy, moc pěkné fotečky a lidi jim sluší

    OdpovědětVymazat
  5. Docela strašidelná atmosféra.

    OdpovědětVymazat
  6. Co k tomu říci, zajímavé  záběry nejen ty v mlze. Ta nevěsta něco schovává, zřejmě bříško. Ale jsou to krásní mladí lidé a o nic vlastně nejde, ne?   

    OdpovědětVymazat
  7. ta první fotka vypadá úplně děsivě a upřímně.. mě by nevadilo být ženou v domácnosti.. alespoň bych pořád nebyla ve stresu, že nestihnu uvařit, že musím za chvíli do práce, že budu v práci končit hodně pozdě a pak brzo vstávat.. je to kolotoč.. jenomže to nám naše drahé feministky zničily.. a teď jsme všichni opravdu šťastní.. že já vydělávám víc než můj partner a jeho to neskutečně žere ale zas je fakt, že já si to užívám , ale zase za to platím nepravidelnými směnami a víkendami v práci..

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Věř mi, že nějaký čas to jde, ba naopak je to velmi, velmi příjemné. Jenže pak ti to začne lízt na mozek a začne ti hrabat. Uvědomíš si, že jsi vlastně v životě promarnila spousty času naprosto nedůležitejma věcma a že nežiješ ale jen přežíváš. On není mezi zelenejma vdovama jen vysoký výskyt alkoholismu ale i rozvodovost a sklony k nevěrám. Za všechno se platí,a tady platí že něco je za něco. Jedinou výhodu to má, že víš, že pokud se ti manžel nespustí s mladičkou milenkou a nevykopne tě z baráku máš finanční zajištění, což je v dnešní době pro přežití věc č.1.

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Nevěsta neschovávala bříško, ale držela si šaty aby si je neurousala v mokrém spadaném listí ....

    OdpovědětVymazat
  10. [6]: Já si zas představuju co by tam najednou mohlo být za jiný svět, takový svět za mlhou. Že projdeš do jiné dimenze nebo jiné epochy, jiného vesmíru ... Nějaký Alenkovský syndrom. Ale podle komentů v tom nejsem sama

    OdpovědětVymazat
  11. [5]: No já mám prostě občas najednou takový blikanec ve vidění a nápadech a pak se povede něco takového jako tady.

    OdpovědětVymazat
  12. Zajímavé je přemýšlet, kam lidi v lese v mlze jdou a odkud jsou. Abych parafrázoval V+W+J "kdo to v mlze mizí, odkud jde a kam...

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Tak tady to bylo jasné jak facka, odkud šli a kam

    OdpovědětVymazat
  14. líbí se mi první fotka s novomanžely

    OdpovědětVymazat
  15. Lidé na fotkách jsou dobré téma. Zrovna jsem dnes byl na semináři o právních aspektech fotografování. Tak mám pocit, že už budu fotit výhradně řeky (pro jistotu bez ryb) a stromy (bez broučků) .

    OdpovědětVymazat
  16. Parádní podzimně zbarvený vchod do zahrady, interiéry i ta kamna...Rád jsem v dětství koukal do lesklé naběračky na zdeformované odrazy, tak mne to poslední snímek připomněl...

    OdpovědětVymazat
  17. Je to je k jinému článku, nějak jsem přeskočil...

    OdpovědětVymazat
  18. [16]: No proběhlo něco mezi fotografama na fb, že se zase EU vytáhla s nařízením o lepší ochraně osobních údajů. Ale bohužel se nebude týkat jen fotografií ale vlastně všeho kde se píší osobní údaje, takže i fakturace, smluv a pod.

    OdpovědětVymazat
  19. [19]: To nejsou jen osobní údaje ale i ochrana autorských práv apod. .Snad to nebude tak horký...

    OdpovědětVymazat
  20. [20]: Ono většinou u nás si to, aby mohli vybírat astronomický pokuty, ještě zpřísní oproti původnímu zákonu. U nás platí co se týče nařízení EU staré známé "Poturčenec horší Turka." Už třeba to kde a jak máš tyhle údaje ukládat. a šifrovaných úložištích. To je přece taková blbost. Nebo si vezmi že dřív jsme se ve školce a škole fotili naprosto bez problémů. Dneska se kvůli ochraně osobnosti a dat musí rodiči podepisovat tisíc papírů a speciální souhlas s tím, že si to škola může dát na své stránky nebo archív. Já nevím, ale už si vážně začínám připadat jak v evropským  megakocourkově.  Na všechno příkazy, zákazy, pokuty, vědět o každém šustnutí, špiclování schovávané za starost o obyvatele té které země .... Orwell byl naprostej žabař když psal 1984.

    OdpovědětVymazat
  21. O to jsem se také vždy snažil, ale poslední dobou se měn zdá, že s lidmi je to i zajímavější. Zvláště když lezou, šplhají, jsou u vrcholové značky. U památek to zase vyjadřuje, jak je tam živo.

    OdpovědětVymazat
  22. [22]: Jenže nám asi brzy díky EU a jejím debilním nařízením co se týče focení s lidmi sklapne....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....