20 března 2017

Musím říct ....



..... že včera jsem se zas u zpráv pěkně vytočila. Začínám
si připadat, že jsem se dostala do nějakého špatného snu ze kterého
se nějak nejde probrat. A proč? Protože arogance a moc úředníků, ministerstev
potažmo ministrů a hlavně zdravotních pojišťoven už vážně nezná mezí.
Domnívám se, že ti kdo jsou zaměstnaní ve zdravotních pojišťovnách
stejně tak jako na ministerstvu zdravotnictví jsou zčásti lékaři. No, tedy
dle zdravého rozumu by tomu asi tak být i mělo, ale podle toho co se děje
mi připadá že jsou spíš posbíraní někde na ulici. Protože v tom případě, pokud
složili při přijímání diplomů lékařskou přísahu, nemají s tím co dělají a hlavně požadují
ve zdravotnictví co dělat. Nejnověji se to ukazuje v kauze, kdy si záchranáři dovolili vyletět
k člověku, který potřeboval urgentní pomoc, protože byl v přímém ohrožení života
MINUTU po schválené pracovní době kterou pojišťovny proplácí!!! Tak nad tím už se
prostě člověku dělá naprosto zle. Vždyť v takovém případě jde o lidský život! Jak
je ale vidět, v naší zemi už opravdu peníze mají větší cenu než životy lidí.
Nejsem škodolibá, jenže v takových chvílích si přeju aby se ti samí úředníci
nebo ještě spíš jejich blízcí jednou v takové situaci ocitli a oni jen bezmocně
počítali minuty kdy se dostaví záchrana. A aby si náhodou už těmito čachry
machry znechucení záchranáři neřekli, nikam neletíme, máme přece padla!
Až v okamžiku kdy se všechno provalilo na veřejnost, pojišťovna couvla a
proplacení letu schválila. Dokonce i ministerstvo se dalo slyšet, že se budou muset
podmínky zrevidovat a upravit tak, aby nedocházelo k takovým drobným nedorozuměním.

Druhou věcí, která mne utvrdila v tom, že je cosi shnilého ve státě českém
je ta o tom, že organizace, které pomáhají týraným a zneužívaným dětem a
Klokánky, chystají stávku. Proč že? i tady hrají hlavní roli peníze a jejich nedostatek.
Dlouhodobý a všemi těmito organizacemi stále připomínaný a jejich nevyslyšené žádosti
o změnu v zákonech. Zatímco premiér a jeho pohůnci se mohou přetrhnout,
aby se u nás zlevnila mobilní data, svolávají se kvůli tomu zvláštní sněmovní schůze,
na druhé straně se ti, kdo se starají o ty nejbezbranější, kterým se snaží všemi
možnostmi nahradit rodiče, kteří totálně ve své roli propadli, se topí v dluzích
a vyškrabávají poslední peníze na svůj provoz. A ministryně Marksenglsová prohlašuje
že se možná něco nějak vymyslí. Něco nějak, ale určitě se kvůli tomu mimořádná
schůze svolávat nebude. Ostatně nový zákon o Klokáncích a jim podobným
zařízením byl v programu projednávání už vícekrát. Ovšem nikdy na něj nedošlo, protože se našly
podstatně "důležitější" věci. Třeba zrovna ta mobilní data.
Ostatě co chtít v zemi, kde je ministr financí te největší zloděj a podvodník, kde
jeho hnutí spolu s bývalými komanči v sesterské straně straně KSČ, tedy v socdem
mají největší podporu lidí? V zemi kde se může nejvyšším stát opilec dělající ostudu po celém
světě?

Velebnosti, jdu blejt .....



23 komentářů:

  1. Děje se tu čím dál větší bezpráví proti obyčejným a slušným lidem...

    OdpovědětVymazat
  2. Kauza vzlet záchranářského vrtulníku mimo pracovní dobu mě vytočila minulý týden!!!Klokánky a neziskové organizace jsou v očích vládní garnitury zcela zbytečné!!! Vzpomeň si, jak asi před třemi lety se rozhodlo, že Klokánky budou zrušeny kvůli dluhům a dokonce děti už byly převáženy do různých DD!!!

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Stopro s tebou souhlasím. Je to čím dál tím větší hnus a sviňárny co se tu dějí. A do toho ještě EU se svými naprosto nelogickými a zcela zbytečnými zákony a neřízeními. připadá mi že poslední dobou těm evropským úředníkům totálně zesračkovatěli mozky. Myslím, že budou spokojeni teprve tehdy až to bude v celé Evropě vypadat jak ve filmu Zeď od Pink Floyd. Až budou všichni všude uniformně  a synchronně pochodovat a na luskání prstů budou všichni měnit směr. Jenže pokud jim to lidi budou tolerovat a budou je volit nic se zase nezmění. Jenže teď se jak ovarové hlavě na Hradě, tak Babišovi podařilo lidi dokonale rozhádat a rozdělit stát na dvě poloviny a neustále rozdmýchávají nenávist vůči určitým skupinám obyvatel a vůči sobě navzájem....

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: A víš co se mi líbí? Že to už dokáží posoudit i mladí, že to taky vnímají. Možná že oni zas budou ti, kdo se pokusí o nějakou změnu, že jim nebude lhostejné v jaké zemi žijí.

    OdpovědětVymazat
  5. Vendy, naprosto s tebou souhlasím. Průšvih s leteckou záchrankou se týká jen tří krajů, v těch dalších se snad může létat neomezeně. Zdravotní pojišt'ovny mají své paláce se spoustou naprosto zbytečných úředníků a vymýšlejí jednu kravinu za druhou. Kamarádka onemocněla rakovinou a kvůli nějakému debilnímu nařízení pojišt'ovny, jí mohli dělat důkladnější vyšetření jen jednou za půl roku. V mezidobí pouze kontrolovali z krve onkomarkry. Pojišt'ovna by jim totiž to vyšetření mimo termín neuhradila. Samozřejmě, že to dopadlo blbě. I moje doktorka mi řekla, že mi smí předepsat léky na astma jen jednou za čtvrtletí. Kdybych se zhoršila, tak se asi udusím.

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: I kdyby to bylo jen jedno město, tak je to neomluvitelné!!! Berou si ty, díky nimž mají právě ty paláce za rukojmí. Vždyť to je výsměch těm záchranářům i normálním lidem! A to se týká i Klokánků i Fondu ohrožených dětí a všech organizací které o děti pečují. O důchodcích nemluvím, to už je obehraná písnička na velmi smutnou notu. Oni totiž ojebávají všechny slušný lidi tady v zemi, všichni včetně humanisticky se teď před volbama tvářící Zubaté pleše. Moc se obávám, že po těhle volbách to bude ještě horší protože babišovci mají čím dál tím vyšší preference. A druhá ostuda, socdemáci taky.

    OdpovědětVymazat
  7. Vendy, všichni se ted' snaží být lidumily, naslibují kdeco, mají plné huby keců, jen aby jim lidi dali hlas. Nedávno jsem slyšela, že prý Babiš spočítal, že každý důchodce dostane příští rok přdáno 400 k důchodu - ovšem v průměru. Ti kteří mají důchod vysoký, dostanou víc a ti druzí ... Je to jako ten obehraný vtip: "Tak co, jak ti včera chutnala ta půlka husy?" "Jaké husy?" "No té, kterou jsem včera snědl. A když se to zprůměruje, měli jsme přeci každý půlku".

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Je to tak. A většina slyší na to, co socdemáci slibujou, co slibujou komančové, co slibuje kdekdo. Jakoby už si za těch 28 let co je tu víc stran nezvykli, že to jsou jen planý kecy pro jejich oblbnutí. A tím myslím hlavně starší generaci. Ti jsou sice natolik vychovaní že chodí stále k volbám pokaždé, ale povětšinou volí ty kdo jim toho nejvíc naslibují.A pak samozřejmě skutek utek ....

    OdpovědětVymazat
  9. Je vidět, že služby zdravotníků ještě nikdo z nich nepotřeboval.

    OdpovědětVymazat
  10. O té neproplacené letecké pomoci (která, jak čtu, byla nakonec naštěstí proplacena), jsem taky četla a byla stejně zhnusena jako ty.

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě k tomu zdravotnictví, nedávno jsem kdesi viděla vyčísleno, kolik berou sportovci a kdo se angažuje v reklamách a sponzorství. A VZP prý sponzorovala sportovce, ve výši pěti milionů korun. Ať se chce prezentovat, jak chce, ty peníze šly z povinných pojistných pojišťěnců VZP, kteří ty povinné pojistné platby posílají převážně kvůli léčení a ne kvůli nějaké reklamě na sportovní týmy.

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: To samé Česká pošta. Úpí jak jim jdou dolů zisky, vymýšlí tak další a další zdražování, pošťačky tahají balíky nesmyslných letáků, nabízejí časopisy a pojištění, za to všechno jsou finančně pod úrovní minimální(rozuměj té silně zkreslené průměrné) mzdy. Když se začnou proti tomu bouřit jsou šikanovaní. Na přidání pošta tvrdí že nemá, ale hlavně že sponzoruje každou blbost.

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: Já jen doufám, že až se teď dcdera bude odhlašovat od doktora tady ve městě, že se dohodne a budu moci místo ní chodit k němu já. Naše obvoďačka je taky docela případ. Ta ti píše prášky jak ty si poroučíš aniž by se tě zeptala proč je ještě pořád chceš, ne že by ti udělala vyšetření jestli je ještě vůbec potřebuješ, nebo jestli nepotřebuješ jiné dávkování, prevence je tak akorát že tě poslechne, podíváš se na písmenka a sestra něco zašeptá jestli nejsi hluchá. Žádné vyšetření na cukrovku, žádná interna, nebo ekg, prostě tohle není podle mne preventivní prohlídka. I když nemá člověk žádné problémy tak už vzhledem k věku by poslat i jinam mohla.  A pak mi připadá naprosto směšné, když všude lékařské kapacity prosí lidi ať věnují pozornost prevenci. Vždyť když chceš jít preventivně na mamograf v mladším věku, musíš si všechno hradit a ještě čekáš třeba dva měsíce. Já musím jezdit na něj do Ústí, přitom tady ve městě je, nový, a deset let ještě nevybalený. A proč? Pojišťovna dělá kůžičky. Když tu kdysi dávno dělal přednášku doktor Svoboda (také bývalý primátor města Prahy) taky neustále upozorňoval na vhodnost prevence. Tak jsem mu řekla, že když jsem chtěla prevenci a neměla jsem žádné problémy, jen mi prostě ve čtyřiceti umřela známá na rakovinu prsu, tak se mi doktoři málem vysmáli. Že to není důvod k tomu aby mne někam doporučovali na vyšetření. A jestli na tom trvám, tak že mi žádanku vypíší ale všechno si budu hradit sama. Zůstal na mě koukat jak na exota. I když by mne zajímalo jak to chodí v Praze, myslí, že moc velký rozdíl v tom nebude. Prostě u nás všechno to co je životně důležité funguje naprosto nesmyslně, ale hlavně tak aby to šlo proti lidem a pánům zisky do kapes....

    OdpovědětVymazat
  14. [10]: Ono i kdyby potřebovali, tím jak jsme si u nás rovni, jen někteří jsou rovnější,tak by pro ně třeba letěla vojenská eckorta, protože by si jí vydupali.... u nás je tam neskutečně špatné hospodaření ve všem kam se člověk podívá, že se divím, že tenhle stát ještě vůbec stojí na nohou.

    OdpovědětVymazat
  15. Klid, rozčilováním (negativní emoce) si kazíš karmu a odrazí se Ti to pak na zdraví.

    OdpovědětVymazat
  16. [16]: Hele, já mám stejně karmu v háji už sedum let, takže tohle už mi jí nijak víc nenabourá

    OdpovědětVymazat
  17. V poslední době mě vytáčí úplně všechno, co ti naši "politici" vymýšlí a dělají. Blejt se mi z toho chce pořád,ale nejvíc mě trápí, že nevím jak to změnit. Podle mě volby nemůžou nic změnit, protože tady nevidím stranu, které bych mohl věřit.Bude to jen o tom volit menší zlo

    OdpovědětVymazat
  18. [18]: Tak to už je tu od druhých porevolučních voleb stabilní stav. Volit menší zlo. Říkala jsem si, fajn, je tu někdo kdo má za sebou majetek a peníze, ten už nebude mít potřebu si hrabat pod sebe. Ó jak moc jsem se mýlila! Vážně taky nevím co už by se tu kde vyvrbilo a jaký nový lídr by se objevil. Je jedna nová strana nebo hnutí, či jak to nazvat, ale zatím jsem neslyšela víc, jen jsem zaregistrovala že vznikla okolo politologa Robejška. To je člověk který má velký přehled, žije v Německu, ale má dokonalý přehled i o tom jak to chodí u nás. Jeho názory nejsou agresivní ale úderné a jdou k meritu věci. nevyvolává ani hysterii, ani nenabádá k likvidaci, ale upozorňuje co by mohlo přijít. A pak se mi názorově hodně líbí Petr Pavel. Dokonce snad byl také mezi možnými prezidentskými kandidáty. Tomu bych i ten hlas dala.

    OdpovědětVymazat
  19. Vendy, nejsi jediná, koho "kauza vrtulníky" vytočila. Až si jeden říká, že to snad ani není možný.

    OdpovědětVymazat
  20. [20]: Bohužel u nás to začíná být skoro každodenní realita, co se týče příspěvků od státu či pojišťoven. Jen si vezmi ten naprostý hyenismus pojišťoven, které požadují po nemohoucích invalidech vrátit peníze, když jm někdo ukradne auto nebo vozík!!!! To je do nebes volající sviňárna! Jak to asi mají zaplatit? Vždyť za to nemohou, že jim to nějaký hajzl ukradne.....Místo aby pojišťovna pomohla, ještě je takhle dorazí .....

    OdpovědětVymazat
  21. [13]: S českou poštou, souhlas. Pracovnice za přepážkou jsou zhnuseny, protože je na ně tlačeno, aby pořád nabízely nějaké pojistky a uzavíraly smlouvy, Propána, co má dělat taková přepážková pracovnice na malém městě, kde už má skoro všechny, co může pojištěny. Nemluvě o silné konkurenci, ony ty finanční nabídky pošty nejsou až tak lukrativní. Tam, kde dělám, chtějí rušit místní poštu, že se jim zdá nerentabilní. Přitom ji místní bohatě využívají a vlastně každý, kdo jede kolem a potřebuje třeba něco poslat nebo zaplatit. Snad zůstane jen u blbého nápadu.

    OdpovědětVymazat
  22. [22]: Já už jsem se po dalším zdražování balíků a  balíčku zařekla že s poštou nic nechci mít. To raději zavolám na PPL a pošlu to dopravou. Už v tom tak velký rozdíl není. A k tomu mamografu a prevenci vůbec. Prostě jak to není placené pojišťovnou, tak se doktoři od toho distancují. Anebo si všechno plať pokud na to nemáš nárok díky věku. Teď mne gynekolog posílá každé dva roky a hlídá mi i termín na test na skryté krvácení. To je jediné asi co mi i obvoďačka připomíná a dává bez nějakých proseb. Když jsem chodila na mamograf tak pokud se jim něco nezdálo, ještě mne hned šoupli na ultrazvuk aby si to ověřili.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....