21 srpna 2015

Jak nemyslet .... na dějiny



21.8. 1968

20 komentářů:

  1. Ten čas jsem prožila, psala jsem o tom v článku ,,Bylo mi 28, když přijeli" a u něho je docela zajímavá diskuze, jak to kde bylo. S odstupem se na určité věci člověk dívá zase trochu jinak.

    OdpovědětVymazat
  2. Pamatuju si, když jsem tu písničku vůbec nechápala. Teď ji chápu aspoň nějak, pochybuju, že úplně.

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: On se asi Kryl bude stále  nepochopenej. Zvlášť některé jeho texty.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Mě šest takže jsem byla ouplně mimo . Ale na tu hnusnou noc kdy přes nás neustále lítala na Ruzyň letedla a rachot pásů tanků po hlavní asi nikdy nezapomenu...

    OdpovědětVymazat
  5. Z doslechu vím, že náš dům si dokonce zpočátku zasloužil svůj vlastní namířený tank, neb dědeček byl "exponent" .

    OdpovědětVymazat
  6. Mně ještě nebylo osmnáct, tenkrát jsem zrovna trávila první týden jako kuchařka na pionýrském táboře.

    OdpovědětVymazat
  7. [8]: Já Kryla vlastně nikdy neposlouchala, když už jsem měla věk tak se poslouchal jen potajnu v určitých kruzích a do těch já nepatřila. Jen jednou jsme ho poslouchali s naší bandou na chalupě. Jo, hrávali jsme ho třeba u táboráku. Ale v té době jsem znala dobře jen Anděla, Král a klaun, pár dalších. Ale jen zas proto že to hráli jiní. Nechci aby to vyznělo jako to oni, já nic, ale prostě jsem byla úplně jinde a s Krylem jsem se minula. Začala jsem ho objevovat teprve až po sametovce. A nakonec se mi zalíbila jeho písnička která byla úplně z jiného ranku a jemu až překvapivě sedla. Swingovka Sám s děvčetem v dešti.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Máš pravdu, včera na veřejnoprávním rozhlase dali za celý den DVĚ jeho písničky a na komerčních ani ň. Že by opět cenzura?

    OdpovědětVymazat
  9. [10]: Kryl ..vždy spieval o tom, čo my sme si iba mysleli. ....on bol vždy nadčasový. https://youtu.be/BxNuLoJVYSQ

    OdpovědětVymazat
  10. [11]: Přesně jak to píše Tlusťjoch. A v téhle písničce se to jen potvrzuje. Bohužel ....

    OdpovědětVymazat
  11. Vdávala jsem se v srpnu v 70. roce a na svatbě v restauraci nám Krylovy písničky pouštěli. To si lidi pořád ještě věřili. Pak ta víra postupně zmizela.

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: Ty jsi Kryla začala poslouchat později a já jsem zase přestala, Vendy.

    OdpovědětVymazat
  13. [14]: On začal být po revoluci možná až moc radikální. Ale já se mu nedivím. Muselo to být pro něj hodně bolestivé zklamání jakým směrem se dál začalo všechno ubírat.A pro něj, kterej byl na tohle všechno ještě citlivější než ostatní to muselo hodně zlé. Spíš mne mrzí že už zase je nějaká cenzura jeho písniček či co ..... neslyšíš ho v radiu

    OdpovědětVymazat
  14. [15]: Bohužel to nebylo zklamání jen pro Kryla, Vendy.

    OdpovědětVymazat
  15. Mně bylo devět a moc dobře si pamatuji tu noc, když kolem nás projížděly tanky a bylo slyšet jen temné dunění a dunění.

    OdpovědětVymazat
  16. Zajímavé je, že já už na to vzpomínám asi tak jako na 1. světovou válku. Přece jen je to daleká minulost a starosti máme dnešní.

    OdpovědětVymazat
  17. [19]: Tak, tak.... ale zapomínat by se nemělo, na takový sviňárny vůbec ne. Zvlášť když Rus má mocenské choutky dál a jedná bez skrupulí .....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....