Včera jsem se opět po dlouhé době
přesunula na chatu, kvůli dnešnímu dandíkářskému setkání.
Celou dobu od svolání jsem se modlila aby bylo aspoň tak že
nebude pršet. V posledních dnech jsem byla z předpovědí
vyděšená pomalu jak prvorodička a s obavami sledovala jak
se přesouvají fronty sem a tam a jak jeden den tvrdí že
bude zataženo s dešti a zima, aby se to další zas změnilo jen
v zataženo a zimu, pak zas tu a tam sluníčko a zima aby jsme
se nakonec dneska probudili v krásném, slunném a bezoblačném
dni. Ono hnát lidi s celé republiky do její jiné části a sedět
nakonec v hospodě je tedy dost, no, trapné. Co si budeme
povídat. Za to hnát je do krásného jarního parku, kochat se
právě probuzeným jarem v jeho plném rozpuku je něco
úplně jiného. A když k tomu ještě tak krásně svítí sluníčko!
Ale to jsme trošku odbočili od dnešního barevného tématu.
Kytičky, květy, barvy ......
Květ mne neznámého keře ....
Letošní minisrdcovka. Vloni na podzim přesazená se teprve aklimatizuje
opět se k životu prodrala i zákula, přesunula se z původního stanoviště o metr dál
Rybíz slibuje letos velkou úrodu
Složené a složité květenství dubu
Bez chebdí, divný název, ve skutečnosti je to bezinka
s červenými plody v hroznu
První květy fuchsie
Jeden z druhů mochny
Blatouchy mnou v dětství nazývané "mastný knedlík" pro jejich žlutou barvu kterou mi připomínali
barvou knedlíky z domácích žluťounkých vajec a mastný pro jejich lesk ...
Pohled do nitra tulipánu
Dnes už je kamzičník v plném květu
Najednou mi vyrostla vloni u plotu jedna a já jí uzasadila do záhonku.
Letos už je jich pěkný trs.
Jedny z mála fialek které jsem stihla vyfotit v přírodě
A měly sakra velké květy
Krásné fotky, hlavně makra.
OdpovědětVymazatKrásný fotky tobě už kvete i fuksie? Já mám zatím jen poupátka
OdpovědětVymazatOpět nádherně barevno....
OdpovědětVymazatSkvělé fotky, Vendy!
OdpovědětVymazatMoc hezké, pokochala jsem se
OdpovědětVymazatNa takové fotečky bych se mohla dívat pořád. Jsou barevné a veselé.
OdpovědětVymazatNa takové fotečky bych se mohla dívat pořád. Jsou barevné a veselé.
OdpovědětVymazatTrošku si nejsem jistá tím bezem. Na likér bereme pro léčivé účinky bez černý a mamka vždy radila ať si ho nepleteme s chebdí, ona říkala chebz. Ten má většinou ty stopečky ke kuličkám zelené, kdežto černý má fialově červené, skoro v barvě kuličky. Chebdí má myslím i ty plody takové protáhlejší, nejsou to úplně kuličky. Vendy, kdo ti udržuje na zahradě trávu? Já tam týden nejsem a je to děs běs.
OdpovědětVymazatTo jsou zase parádní záběry!
OdpovědětVymazatPotenciální velká úroda rybízu potěšila pana Al_mana; bude dost marmelády do lineckých koleček.
OdpovědětVymazatTy pestíky vypadají v některých případech velmi strašidelně!
OdpovědětVymazat[11]:
OdpovědětVymazat[10]: Já jí moc nemusím, spíš dělám míchanou. Jenže už nemám moc s čím. Ale co u nás frčí jsou falešné brusinky. Na ty bych potřebovala celou plantáž aby uspokojily chuťové buňky celé rodiny
OdpovědětVymazat[9]: Patriku, nikdo nejsme dokonalý
OdpovědětVymazat[8]:Máš pravdu a já dala na krajové označení které znám už od mala. Tohle tedy je Bez hroznatý nebo také Bez červený. Chebdí má opravdu červené stopky narozdíl od černého bezu který má zelené. Teď jsem to zkoukla na Gůglu .....
OdpovědětVymazat[4]: Ty svou velikostí zářily v trávě na dálku. Opravdu málokdy jsem tak velké květy i fialek viděla. I když vloni nebo předloni jsem takové fotila na chatě v lese.
OdpovědětVymazat[2]: Díky tomu že mají teplejší přezimování než by měly mít kvetou mi i v zimě. A takhle zjara už některé z květy dávám ven.
OdpovědětVymazat[13]:
OdpovědětVymazat[18]: To je strašně dobrý recept na zpracování červeného rybízu. Něco mezi kompotem a rosolem, ale kuličky jsou vcelku a ochucuje se to skořicí a hřebíčkem a podává všude tam kdy se používají klasické brusinky.
OdpovědětVymazat[19]: A je to veliká dobrota, děti vůbec nepoznaly, že to nejsou brusinky .
OdpovědětVymazat[20]: Taky děláš? Máš ten recept z kila kuliček,spařit octovou vodou, přidat cukr a skořici a pak nějakej čásek vařit?
OdpovědětVymazat[21]: Ne ne, já dostala skleničku od maminky, musím se poptat na recept .
OdpovědětVymazat[22]: Aha! Já mám ten recept leta letoucí z jednoho časopisu o zavařování a dělám ho už nějakých víc jak dvacet let.
OdpovědětVymazatUž se asi opakuju, ale nad makrofotkami s detailem v popředí a rozostřením v pozadí vždy hledím s úžasem. Fotky srdcovky je výstavní.
OdpovědětVymazat[16]: Je fakt, že letos jsou fialky opravdu dost velké.
OdpovědětVymazat[24]: Snažím se, zkouším, pátrám a čtu si různé tipy jak na to.... někdy se zadaří, někdy je to děs
OdpovědětVymazatNádherné detaily, Vendí...:)
OdpovědětVymazatCopak dub, to je majestátní strom. Dokládá to i svým květenstvím.
OdpovědětVymazat[28]: To ano, však taky jeden z těch soutěžních který mám v pácu je ten památný dub tady ve vsi co jsem ti posílala
OdpovědětVymazatThank you. I like it!
OdpovědětVymazat