26 září 2014

Jen tak pelmel .....



Po všem rozdělení fotek do různých témat
mi vždycky zbudou nějaké které jsou out. Tedy ne tak staré a vyšlé z módy nýbrž mimo veškerá témata. A tak doškrabávajíc (pro Čerfa jeho oblíbený přechodník) zbytky fotek z archívu na ně dochází .... teď se mi líhnou v hlavě trochu jiné nápady takže na focení asi moc nebude čas, i když asi to co chci dělat nebudou tak k užitku jak ty fotky. Ale možná že ani ony k ničemu moc nejsou .....


trochu mlžného rána na začátek



Pár chmejřivejch




Dvě fuchsiové. Jedna s mega květem jaké jsem dřív milovala a mívala .....


...... a jedna trochu skromnější


A začíná šípečkování


Vrbově u řeky. Ač byla mlha, u řeky se nezadařilo. Nevím proč .....


Květy česnekové pažitky. Má zvláštní dobu kvetení. Září.





a jedna papouščí na závěr

16 komentářů:

  1. Vendy, všechny jsou moc krásné. Jak jinak u tebe. Tématicky, barevně, nápadově, zkrátka ve všem. Ty jsi měla být profesionální fotografka. Neuvažovala jsi nikdy o tom

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Nemyslím že jsem tak dobrá, neám ani na takové focení vybavení a navíc dneska se fotografem cítí skoro každý. A pak nemám ani patřičné vzdělání. Jsem pravdu jen čiročire amatér.....

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní všehochuť, Vendy! Moc se mi líbí chmejříčkové fotky, kvetoucí pažitka a šípky.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné pelmelovité fotky. Díky za přechodník, je v krásně tvarovaném ženském rodě. Ale nebyl bych Čerf přechodníkovitý, kdybych neměl malou námitku: Měl by totiž být i stejný podmět, tedy třeba "A tak (já) doškrabávajíc zbytky fotek z archívu (já) popíjím černou kávu". Aby z toho nebyl můj oblíbený příklad nesprávného použití přechodníku: "Koukaje z okna, pršelo."

    OdpovědětVymazat
  5. Těším se na tvoj první výstavu fotek VendyW, měla bys do toho jít a neklást si žádné překážky, každý si najde své publikum, zkus to, máš na to.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:Milá zlatá, publikum by s snad i našlo ale chybí mi to základní. Vstupní kapitál. Věř mi že ten prostě není a zatím ani dlouho nebude.....

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Ber to tak že nikdo nejsme dokonalý ....

    OdpovědětVymazat
  8. Chmejříčka, fuchsie, česnek... papoušek, nádhera. Ty máš prostě talent a na nějakém pitomém fotografickém vzdělání vůbec nesejde Někdo to má prostě dané od Boha.

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, ještě k tomu, že dnes se téměř každý cítí být fotografem. V tom máš velkou pravdu. Kdejaká pipina, která fotí sebe, sebe a pro změnu zase sebe, je velká paní fotografka a dává to náležitě najevo. Lidé, kteří opravdu něco umějí, jsou mnohem skromnější. Ty, Tlusťjoch, Čerf... vaše fotky jsou opravdu překrásné a já nad nimi zůstávám v tichém úžasu, že tohle někdo umí.

    OdpovědětVymazat
  10. [10]:Tak TlusŤjochově fantazii a umění najít i na zemi poezii a Čerfově preciznosti se kořím i já. Když jejich zkratkové fotky nebo infra řeky či jiné přírodní a krajinové vidím tak si říkám jak vůbec nemám fantazii a neumím se dívat kolem .

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkný výběr outových snímků

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: Tak mě taková nabídka bohužel nepřišla protože svoje fotky nikde jinde než na blogu a pak ještě na Pexu nemám . Nebyla bych proti, naopak ráda bych si něco takového vyzkoušela ale nemám na to. Pronájem něčeho kde to dělat, fotky nechat vytisknout v urřitém formátu, rámečky, pak vernisáž a pohoštění....to všechno se musí zaplatit. A nevím o nikom kdo by to chtěl sponzorovat koho bych oslovila. A popravdě ty máš stejný argument jak já. Žádné vyjímečné snímky. Ale třeba tvoje západy jsou nádherné, noční snímky památek z různých měst také mají hodně co do sebe, některé fotky kaplí v krajině .... a ty řekneš že nemáš žádné vyjímečně fotky. Kamarád mi pořád nadává že snižuju svoje fotky, on že nic takového neumí. Umí, ale zas něco jného. Mne baví detail a on má oko pro krajinu, umí najít ten bod kerej té krajinovce dáten správnej šmrnc. Prostě každý z nás umí něco jiného a umí to dobře a jestli to umí až tak dobře to by právě zjistil pokud by udlal něco takového jako je výstava.

    OdpovědětVymazat
  13. V těch nezařazených fotkách se mnohdy najde to nejlepší. Nejlepší pak na článku je to, že nejsou fotky opakovaně stejné. Když jdeme fotit, tak fotíme stejnou věc ze všech možných úhlů a zkoušíme nastavení světelnosti a podobně a pak to doma probíráme. To je nejorší práce zvláš´t, když se těch fotek povede více. Pak nevíme, co vybrat. V tomto článku je od všeho něco a to je bezva. ten papoušek je super. Roste z něho nějaká zelenina.

    OdpovědětVymazat
  14. Chtěla jsem říct, že mlžné ráno vede, ale když jsem viděla ty další, nejsem si jista...

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....