27 května 2014

Jsou starší blogeři černými ovcemi?

Původně jsem chtěla článek k TT,
nazvat Černá ovce, černí koně....ale nemám k němu ještě patřičná fota, takže jsem se rozhodla jinak.
Jako černá ovce si ale stejně tak trochu na Blog.cz začínám připadat. Jak víte, zmínila jsem se v rekapitulaci čtyř let s mým blogem že se znovu snažím infiltrovat do AK a přihlásila se do Miss Blog. A té druhé přihlášky se i můj pocit týká. Asi už vám došlo proč se tak cítím. Už po několikáté se mi potvrdila věková diskriminace zde na Blog.cz. Preferovány jsou blogy mladých a dravých, pokud možno ještě těch náctiletých. Co na tom, že málokterý z nich za něco stojí. Co na tom že málokterý je z větší části autorský. Hlavně že se majitelka blogu umí po kačerovsku špulit a zaplavuje svůj blog selfie fotkami z koupelny....
Že se na úkor těchto blogerů vyhazují, a to bez jakéhokoli vyrozumění proč, z AK kvalitní opravdu autorské blogy. Mají ovšem tu chybu že majitel blogu je člověk už vyzrálý, ve věku který končí na cet a át a když se nedej bože takový bloger utrhne z řetězu a dovolí se přihlásit s kvalitním blogem do AK? NEPŘIJAT!!! Ovšem když najde odvahu a dovolí trochu do toho zašťourat tak ejhle, najednou je velmi vhodným kandidátem. To samé když se admini rozhodli dělat živé rozhovory s blogery. Kdo se přihlásil a bylo mu víc jak 20 let nebyl shledán vhodným. Že by proto že kazí mladistvou image Blogu.cz? Takový bloger už je prostě neperspektivní. Tito blogeři si už rovnou mohou jít lehnout do rakve a nezabírat svými adresami místo těm mladým.
Bylo mi hned od začátku jasné, že ač v pravidlech soutěže nebyla dána HORNÍ věková skupina, pouze dolní a to 15 let,
se svou pětkou na začátku prostě nemám šanci. Ale stejně jsem do toho šla. Už jen proto ukázat že ani my staří dinosauři se nemáme za co stydět. Ovšem překvapilo mne, že ze všech čtyřiceti kandidátek byly jen dvě nebo tři do věku 25 let. To už je dost z podivem....
Rozhodně o mnoho lépe se chovají samotní blogeři kteří v pořádání různých soutěží, případně v přijímání do různých blogových klubů nikoho věkově nediskriminují, sama jsem se o tom v několik případech přesvědčila.
Je jasné že teď budu vypadat že jsem tenhle článek napsala z obyčejné zhrzenosti že jsem nebyla vybrána a že se na mne snese velká vlna kritiky z řad těch náctiletých, ale není to ten důvod proč jsem to psala. Je to proto, že se zde dává přednost tomuto trendu. A není to jen můj osobní pocit, myslím že mluvím za vícero blogerů postižených tím že už jim prostě není náct..... Možná by se tento stav na Blogu.cz dal parafrázovat názvem jednoho filmu....Tenhle Blog není pro starý.....


P.S. Omlouvám se všem kteří čekali slibované fotky a místo toho je tu tohle.....
P.S.S. My staří už jsme prostě takoví náladoví a zapomínáme....

45 komentářů:

  1. Máš pravdu a potrefené mladé husy mohou kejhat, co jim zobáček bude stačit

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: To jsem udělala chybu! Místo fotky celkové jsem měla poslat svůj nadupaný nesilikonový hrudníček a měla jsem první místo jistý! Já si z toho zas tak moc nedělám, jen poukázat na to jsem prostě musela. Věděla jsem od začtku že to tak dopadne, jen jsem vážně netušila že už i ty dvacítky jsou pro adminy starý! A ty cinty na začátku té soutěže....to byl vlastně ten prvotní impuls který mne k tomu nahodil.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Citát klasika: "A z mlaďounkých husiček, stanou se sádelnaté husy!"

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo nepíše o One Direction, nemá šanci být na hlavní  stránce, není IN a nikdy nedosáhne na návštěvnost blogů,  co píši  dokola  omílané FF o této chlapecké skupině. Kvalitní blogy jsou v pozadí. Ale kdo chce, najde a přečte si i takové, jako jsou ty vaše.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Víš, já tohle chápu, také jsme měli své oblíbené a své milované skupiny, jen v té době ještě nebyl ani internet, ani blog, ani kompy. Takže jsme si místo toho dělali sešity s výstřižky a fotkami. A půjčovali si je. Takže to byl takový blog ale papírový.Jen je prostě trendem dávat přednost kvantitě a slovům která jsou na vyhledávačích nejrozšířenější.....a to je právě všechno na těch blogech náctiletých. Tudíž se tím Blog.cz pěkně zvedá sledovanost a tím pádem těžknou měšce. Peníze vždycky až na prvním místě....

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná kritika, dobře napsáno. Také patřím mezi seniorské blogery a je jasné, že mladí mají přednost. Ale nijak se tím nestresuju, protože si píšu na blog pro svoje potěšení. A taky je fakt, že nelze všechny mladé blogery házet do jednoho pytle. Mám na blogu komentáře i od hodně mladých lidí. Jen nerada bych opravdu byla tou černou ovcí.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkně jsi to napsala, ale co, ten můj říká:,, Když jsem byl mladej tak jsem byl mladej a krásnej a dnes, dnes už jsem jen krásnej."

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Já mám blog jako terapii která mne chrání před totálním zblbnutím ze všeho toho bordelu a marasmu kolem, takže si vlastně taky píšu hlavně proto abych si udělala radost, hledám ty nejhezčí záběry  pro radost jiných. Neříkám že jsou všichni mladí blogeři stejní, jak už jsem psala oni se kolikrát chovají lépe než admini, ale takových kteří i přes své mládí mají opravdu dobrý a kvalitní blog lhostejno o čem je opravdu

    OdpovědětVymazat
  9. I já píšu blog pro své potěšení. Jsem ráda, když se potěší i někdo další, ale je to, jak to je a nestresuju se tím. Na stresování jsou jiné věci na světě.

    OdpovědětVymazat
  10. V Ak jsem nebyla ani nejsem a jak jsem už psala ani mi to nevadí, když vidím, kdo je tam brán bez problémů. Mládí vpřed... byla jsem už dokonce napadena, jak si dovoluji ve svém věku psát na blog- úsměvné to bylo, protože to bylo takové ,,štěně" nevycválané. Je nás tady moc a nakonec budeme psát, dokud nám hlava slouží. Navštěvujeme se navzájem i s mladými, kteří o to stojí. kdo nechce, ať nečte, co zkušení, životem otlučení blogeři píší, ne? Na ty ,,ukázkové" blogy dne se dívat nakonec nemusíme. Já jsem osobně ráda, když stihnu zajít na ty blogy, co mne zajímají a hodit na plac svůj názor na věc. Nemáme zapotřebí se rozčilovat nad něčím, co platilo po všechny generace. Mladí starší přehlížejí, dokud jim také léta nedojdou...   

    OdpovědětVymazat
  11. Jako bloger jsem taky nepříliš perspektivní, líp, než jsem psal doteď už psát nejspíš nebudu. Mám rád, když se mládí a - no řekněme - zkušenost neuzavírají do svých ghett, ale jeden z druhého sosají to, čeho se jim samotným (už nebo ještě) nedostává .

    OdpovědětVymazat
  12. Vynikající článek ! Bohužel, skutečnost už taková je, že (citát od Ruženky)" Mladí starší přehlížejí, dokud jim léta taky nedojdou." Naštěstí se psáním na blog léčím, abych neupadala do depresí a dala o sobě vědět napříč světem. Když mi bylo náct, vydávali jsme si časopis pro přátele, tyto možnosti tenkrát nebyly. Přejme mládí, co jeho jest a nám, aby se k nám i to mládí chovalo pěkně.

    OdpovědětVymazat
  13. Vendy, v AK jsem byla cca čtyři roky a zrovna nedávno jsem z něj na vlastní žádost vystoupila a kupodivu - nic mi nechybí... Cítím se totiž mnohem svobodněji jako řadový bloger blogu.cz, neboť svobodná tvorba je mi nadevše..:) Publikuji teď jak často sama uznám za možné, články k fotografiím píšu jak chci dlouhé, vzhled blogu si dělám jaký chci já, text nezarovnávám do bloku a na perexy kašlu A světe div se - je mi fajn!   

    OdpovědětVymazat
  14. tak já jsem se pokusil o AK jednou, ale nakonec jsem rád, že mě nevzali.

    OdpovědětVymazat
  15. Také jsem se přihlásila do AK do kategorie fotografie a cestování. Na svém blogu mám jen vlastní práce. Proto jsem si také dovolila do záhlaví napsat, že se jedná o autorský blog, i když nejsem členkou klubu. Dodnes jsem nedostala vyrozumění o přijetí nebo odmítnutí. A měla jsem stejný pocit, že jsem už prostě stará bréca a nemám mezi náctiletými co dělat. Přitom mnozí si založí blog, tahají si tam cizí věci a žvatlají o ničem. Ale mají blog. Jsou IN.

    OdpovědětVymazat
  16. [14]: Jituš, děkuji. Já jsem se přihlásila a jak čtu tebe, tak jsem ráda, že mě nejspíš ignorovali. A jak Píše Drak, vlastně jsem si jakéhosi organizování užili dost a dost, tak proč konečně nebýt sami za sebe.

    OdpovědětVymazat
  17. [15]: Máš pravdu a vlastně děkuji, že už si nemusím připadat jako zhrzená a mohu si blogovat svobodně. Otevřeli jste mi s Jitkou oči.

    OdpovědětVymazat
  18. [3]: a pro mnohé labužníky teprve nyní přitažlivé kusy.

    OdpovědětVymazat
  19. Tak teď to vypadá jakobych byla proti mládeži zaujatá, není to pravda, ale prostě se mi už zajídá tahle věková diskriminace která se tak úžasně rozmáhá na všech stupních a ve všech sférách života....pokud se stane že v AK nezakotvím tak se ani náhodou svět nezboří, celou dobu blogování jsem to přežila ale je to stejně zase jen taková zkouška toho co je S.R. v roli guru na Blogu schopen provést....

    OdpovědětVymazat
  20. To není jen u blogu. Zkrátka ti starší a senioři vůbec jsou už na odpis, zaclánějí, překážejí, to je současný /velmi smutný/ trend této společnosti.

    OdpovědětVymazat
  21. Vendy, napsala jsi to opravdu skvěle, ve všem s tebou souhlasím, až na jednu věc, rozhodně nejsi stará!!! Spíš bys měla napsat vyzrálá.

    OdpovědětVymazat
  22. No já bych použila slova jakéhosi "Klasika"

    OdpovědětVymazat
  23. VendyW, výběrem v soutěži Miss Blog.cz bych se nevzrušoval, je pro slečny, až bude soutěž pro paní (Mrs./Missis), budeš mít velkou šanci.

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: Tedy já to chápu takhle, pokud není udán věkový limit od do tak se může zúčastnit snad každý, ne? Ale to je jedno, já už jsem říkala že to byla zkouška a že mne v prvním chvíli nadzvedly ty cinty o tom jak jsou ti všichni náctiletý ve svých očích super a cool..i když tady šlo opravdu a čistě jen o vzhled, blogy se nehodnotili, nebo tedy asi málokdo se rozhodoval podle kvality blogu. Ostatně i ty sám jsi tam tuším hlasoval. Nevím co pro tebe bylo hlavním kritériem, jestli vzhled nebo kvalita blogu. Ale to je věc každého. A proč znovu podaná přihláška? Tak asi z ješitnosti, z možnosti svůj blog posunout o něco výš i co se týče povědomí mezi jinými blogery a možná i troufalé domnění že představuje určitou kvalitu která snad do ideje AK patří. Ale to jsem asi moc naivní. Příště posílám všude foku svého nadupaného dekoltu a to by bylo aby nebylo!!!!     

    OdpovědětVymazat
  25. [25]: Hlasoval jsem dvakrát a jednou jsem dal hlas soutěžící, která měla 30 let a byla asi ze všech vybraných nejstarší.

    OdpovědětVymazat
  26. [24]:Miloši, moje povídky, Kavárna a aktuální článečky, fotky nedosahují té kvality jako třeba i tvoje a j. blogerek a blogerů, ale musím souhlasit s komentářem 14) JiHei- přesně tak to cítím jako ona. Ve svém konání jsem svobodná, píši pro radost a pokud lidi čtou a povídají si na mém blogu jsem maximálně spokojená. Vážím si toho.

    OdpovědětVymazat
  27. Hlasil som sa asi pred sto rokmi, lebo som nevedel, ze sa tam nieco "vybera". Myslel som si naivne, ze ide o to, ci budem pisat alebo nie. Teda v zmysle kreativne tvorit. Nie podla nejakych pravidiel. Ale teraz, ked sa posudzuje dokonca graficka uprava blogu a myslienky su vedlajsie, tak neviem. Nidky som sa nedozvedel, ci som vobec bol prijimany, neprijaty som a tak aj zostanem. Uz sa len cudujem. Dobre si to napisala, Ty jedno "stare zelezo"! (Ale este kovatelne, oder?)

    OdpovědětVymazat
  28. [28]: A to bys vystupoval pod svým královským predikátem nebo bys taky zvolil nějaký pseudonym? S tou kovatelností to je asi spíš otázka pro partnera, nein?

    OdpovědětVymazat
  29. [29]: Kovatelnost, no ja neviem, kazdopadne si "děvče k zakousnutí", železo sem, železo tam.

    OdpovědětVymazat
  30. [30]: Tak s tím zakousnutím bys asi uspěl u mnoha lidí z mého okolí dobře. A ještě by tě i pochválili

    OdpovědětVymazat
  31. [31]: Už mi tečú slinky, mňam...(Mrazíka nepoznám, len deda Mráza...)

    OdpovědětVymazat
  32. [32]: Tak se podívej na článek následující. Na cvoka v akci.

    OdpovědětVymazat
  33. Ve všem s tebou souhlasím, líp bych to nenapsala. Těšila jsem se, že ti dám hlas a ono nic. Řeknu ti to asi takhle(dle svých zkušeností): Když je ženská za zenitem, je to v pr...i.

    OdpovědětVymazat
  34. [34]: Jo, tak v tom zase s tebou souhlasím já! My jsme totiž o dost odolnější než budou oni!

    OdpovědětVymazat
  35. Mám naprosto stejný pocit, ale je mi to "šumafuk".

    OdpovědětVymazat
  36. Já tvrdím, že Blog.cz je tu pro všechny. Každý si může dělat blog, jak chce, a proč chce. Komunity a elitářství mne tu nezajímají. Přihlašovat se do "Miss Blog" mi připadá v mém věku směšné.

    OdpovědětVymazat
  37. [14]: Bylo by možná fajn napsat, jak to s těmi perexy a zarovnáním do bloku doopravdy je. Protože mezi dobře míněnou radou a omezující povinností je sakra rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  38. [38]:Nevím ani jestli to být musí, ale nějak jsem si nevšimla u jiných blogů které v AK jsou že by měli nějak striktně upravené blogy. Myslím že to je snad věc každého blogera jak má upravený blog. Ale jestli i tohle chce mít S.R. stejné a je schopen kvůli tomu dělat blogerům nohy tak to pak ovšem zase ztrácí celý Blog. cz AK další body za (ne)demokracii.....

    OdpovědětVymazat
  39. [37]: Víš Babsy, a v tom to je. Blog má být pro všechny, ale není. Pro některé je víc. Není to jen tahle akce, za čtyři roky blogování se těch přehlížecích aktů už vyrojilo víc. A u vícero blogerů, není to jen můj osobní výmysl. Podle mne chtít být víc na očích není jen nějakou ješitností, ono to totiž člověka - blogera posouvá víc a nutí ho ke kvalitnějšímu psaní nebo focení. Protože když ví že je víc pod drobnohledem tak se taky víc musí snažit své čtenáře zaujmout a nabídnou jim věci opravdu na úrovni a zajímavé které jim něco dají a ne bez rozmyslu okopírovávat články z netu nebo časopisů. O to jde, že takových blogů je v poslední době v AK převaha a vlastně se tím dehonestoval jeho původní smysl. Předkládat kvalitní věci.Ono pokud má stálý okruh čtenářů spoustu let, tak ho to časem nějak hodí do určitého stereotypu. A to není dobré. Pro něj i pro čtenáře.Pokud tobě to tak stačí O.K. Já se chci lepšit. I když si blog taky píšu pro radost, jako terapii, jako možnost si někdy postěžovat a nechat s alespoň virtuálně pohladit a pofoukat bolístky od ostatních. Proto že člověk ví že kolikrát v problémech není sám. Ale taky bych ráda byla víc čtena.....což co si budeme povídat chce asi každý bloger. A AK k tomu prostě napomáhá.

    OdpovědětVymazat
  40. [40]: Ano, Tvá odpověď mne přesvědčuje, že si stále mohu stát za tím, co jsem napsala ve svém předešlém komentu.

    OdpovědětVymazat
  41. [41]: Jo ty šablony ještě mám .....ale na podklad pro fotky mi připadá ta tmavá lepší. Hele já to nijak nehodlám hrotit jestli budu nebo nebudu napodruhé přijata ale také se nehodlám s designem přizpůsobovat. K tomu soukromí, no někdy si postěžuju že tohle nebo tamto doma nefunguje tak jak by mělo, ale nedávám sem ani fotky dětí (no spíš už třicetiletých dospělých) ani svého muže, v tom se jejich soukromí snažím dodržovat. Asi mám určitou touhu po tom být viděna, být čtena. Možná to je následek toho že mě doma chybí to pochválení toho co dělám, nezájem o to co dělám, jak to dělám. Pak to hledám jinde. Je to možná asi nepochopitelné, vypadá to potom že jsem osoba nadmíru ješitná, která chce být vždy a za každou cenu v centru pozornosti, ale taková zase nejsem. Mám ráda pozornost, ale odtud potud. A ještě spíš v jiných situacích....Jsou tu starší blogeři v menšině, a proto se mi nelíbí že jsou ještě upozadění. Ale jo, prostě všude je něco a nikdo se nemusí líbit všem, to je naprosto normální....tak to bylo, je a bude.....

    OdpovědětVymazat
  42. No ale znáš designový Pranýř v AK, že ano. Pak si nestěžuj.

    OdpovědětVymazat
  43. [39]: Ne nemusí. Jen lidi, co si zkoušeli hru na kladivu a teď i samotné lupařky do hodnocení dávají dobře míněné rady, jak blog udělat hezčí a praktičtější pro návštěvníky. Pokud má někdo pomalý internet, či se připojuje na mobilu, může mu to použití perexu výrazně urychlit. Zarovnání do bloku je čistě kosmetické, ale proč ne, i já se podle toho začala kdysi řídit a teď se mi na můj blog kouká lépe.

    OdpovědětVymazat
  44. [43]: Souhlas....a já jsem navíc v ledasčem imlulsivní a nedbalá,což přiznávám je moje slabá stránka.....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....