21 dubna 2014

Začínáme hlasovat!....


A je to tu....nastal čas zjistit jestli je tenhle
můj experiment schopen samostaného života a jestli neskončí hned po prvním kole a jestli jsem já schopná to kočírovat. Ode dneška totiž můžete začít s hlasováním o nejhezčí sakrální stavbu měsíce dubna. Účastní se ho krom mne ještě sedm blogerů a jeden člobrda hostující u mne, páš blog nevlastní. Je to málo nebo moc? Nebo akorát?
Popravdě nevím....vím o spoustě blogerů kteří fotí ale účastnit se z nějakého důvodu nechtějí, někteří se možná přidají v dalších kolech (pokud ovšem bude zájem) ale někteří nezklamali a přihlásili se tak jak jsem v duchu předpokládala.
Takže bych vlastně měla být s účastní spokojená. Taky se nemusel přihlásit nikdo, že.....

A kdo a v jaké kategorii se tedy účastní ?

Kostely a katedrály

(VendyW)

(hostující MartinV)

(Marijakes)

(Miloš)

(HelenaS)

(Frypat)

Drobné sakrální stavby
(Kerria)

Kostely a katedrály
(Hanka)

Drobné sakrální stavby
(Katka)

Všechny příspěvky jsou jak výborně nafocené tak se podařilo opravdu o všech o kterých to šlo i zjistit něco z jejich historie a čtenářům fakta předložit. Hlasování probíhá do 29.4. a poslední den v měsíci bude vyhlášen vítěz kola.
Pro ty kteří by se třeba chtěli zúčastnit a svůj blog nemají mám nabídku možnosti hostování jak už se stalo v případě článku o remešské katedrále. Prostě stačí napsat článek, přidat fotky a to vše mi poslat na mail Vaclava.C@seznam.cz a já ho tady na blogu zveřejním.
Doufám že se vám tedy tento způsob soutěžení líbí, že se vám líbí i pravidla a pokud máte ještě nějaké nápady na zlepšení, sem s nimi! Pište mi je do komentů a já se pokusím je do soutěže naroubovat....

Takže....1...2....3......ZAČÍNÁME!!!

69 komentářů:

  1. Já jsem velmi rád, že jsem se mohl k nápadu VendyW připojit, moc se mně líbil a také soubor článků, který na toto téma vznikl.

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny ty stavby a všechno je to krása, ale svůj hlas jsem dala katedrále, je to jediné zastoupení z ,,venku" a myslím, že i ona je nádherná a zaslouží si hlásek.

    OdpovědětVymazat
  3. Mně oslovil nejvíc kostel v Litomyšli od VendyW. Ono je vůbec těžké vybírat, každá stavba má svůj půvab, a každý to vidíme jinak. Soutěže se nezůčastńuji proto, že bych se chtěla umístit, ale chci přiblížit čtenářům pamětihodnosti, které skutečně stojí za návštěvu.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Majko není, ještě je tu zastoupeno Německo. Klášter v Eberbachu. A ten je zajímavý tím že se tam natáčel film Jméno růže podle knihy Umberta Eca.....a není vůbec špatný.....

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Ano, ano, ale o to tady přeci nejde, jde o sakrální stavby.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: To určitě, jen jsem chtěla uvést na pravou míru to že tu je Remeš jako jediná z ciziny.....

    OdpovědětVymazat
  7. [4]:Máš pravdu, to jsem úplně opomněla, ale katedrála je mi milá.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]:Možná to Maruška přehlédla. Víš co mě napadlo? Ona ta katedrála a vůbec všechny ty dómy a skvosty, by měly být v samostatné rubrice.

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Můžeš, protože se soutěží ve velkých stavbách, menších a pak v těhle drobných. A jelikož jsou zastoupené dvě (od Kerrie a Katky) tak hlasovat můžeš. Kdyby byla Kerria sama tak by automaticky postoupila dál....

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: P.S. Nevím jak se to stalo, ale ten mejl co si posílala došel na adresu k dceři....

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Posílala jsem ho ale na Tvou adresu.

    OdpovědětVymazat
  12. To bylo těžké hlasování. Všechny stavby i reportáže a fotky jsou naprosto jedinečné a vynikající. Dlouho jsem váhala mezi Hankou, kvůli kráse jejích podvečerních fotek a mezi kostelem ve Vsetíně. Nakonec zvítězila bazilika Hostýn, kout světa, který miluju.

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: No právě že se divila jak je to možný že přišel na její adresu....přeposlala mi ho. Ale je to divný....

    OdpovědětVymazat
  14. Také jsem dala hlas litomyšli, neznám to tam zatím a stavba se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  15. [1]: Děkujiíííí. Pravdu máš, že nejde ani o umístění, ale právě o tu sbírku sakráslních staveb. Například Remeši by tady mohl nejvíc konkurovat Chrám sv. Víta nebo jiné pražské kostely, třeba na Vyšehlradě. Ale tyto stavby jsou notoricky známé a i když se všichni občas vydáme do nějakého koutku světa, ty menší nebo skromnější stavby jsou také krásné a zaslouží si pozornost.

    OdpovědětVymazat
  16. [12]: Hostýn jsem také hodně zvažovala, protože tam je opravdu moc krásně za jakéhokoli počasí. Byla jsem tam za sluníčka i děsné mrazivé mlhy. Vždy když jedu směr Holešov přes Bystřici pod Hostýnem už ho z vlaku vyhlížím. Je majestátný a kdysi tam byl pstav pro postižené spoluobčany, dnes je objekt léčebny přístupný veřejnopsti a prý slouží i jako ubytování poutníků. Když jsem byla malá obdivovala jsem ponejvíce stánky lemující schodiště a mile na mne působí, že jsou tam dodnes. A zvláštní pozornost si zaslouží i vodní kaple.

    OdpovědětVymazat
  17. Tak se to pěkně rozjíždí i s komentama, to se mi líbí a plní to účel....já zatím nehlasuji protože si nechávám právo volby v případě rovnosti hlasů. Tedy doufám že nebude mít shodný počet hlasů tři příspěvky . Ale asi bych dala hlas mému skorobráškovi. Ne kvůli našemu přátelství ale ta katedrála je prostě něco....

    OdpovědětVymazat
  18. a co se týká těch drobných sakrálních staveb, tak jsem dala hlas hrobce ve studené Loučce. Do Luhačovic pojedu v červnu, tak se schválně budu rozhlížet kolem, jestli ji také uvidím. Ale nejprve musím probrat mapy. A to je také dobře, že se člověk na netu může hned podívat na mapu, kde objekt najde.

    OdpovědětVymazat
  19. [8]: Děkuji, jsem ráda, že se článek líbí.

    OdpovědětVymazat
  20. Uf! Tak tohle je hodně těžké. Každý příspěvek má své - jeden osobní vzpomínku, druhý zajíavý příběh, další krásné záběry, ještě další perfektní stav, a co vybrat?

    OdpovědětVymazat
  21. [19]:Kerie, ráda bych ti dala hlas, ale když už jsem hlasovala, tak mi to na druhé hlasování nereaguje.

    OdpovědětVymazat
  22. [9]: Zkoušela jsem to, ale nejde to, takže dávám Kerii hlas takhle tady písemně.   

    OdpovědětVymazat
  23. Svůj hlas jsem dala klášteru v Eberbachu, čili Helenčiným fotkám. Nevadilo mi, že nemají modrou oblohu, ale klášter se mi moc líbí. Rozhodování bylo těžké, nejraději bych dala hlas každému příspěvku, ale je pravda, že vůbec nejde o vítězství.

    OdpovědětVymazat
  24. Páni, ono už to jede? Já měla dojem, že datum bylo 24 nebo 25 duben. Tak nic, zase jsem to prošvihla...

    OdpovědětVymazat
  25. Všechny příspěvky jsou moc hezké, klobouk dolů jak za články, tak za krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  26. [12]: Pravda, Hostýn je úžasný. Byla jsem tam několikrát, a ať už bylo hezky nebo pršelo, vždycky tam bylo nádherně!

    OdpovědětVymazat
  27. [21]: Tay mi nejde hlasovat vícekrát.

    OdpovědětVymazat
  28. [27]:Taky chceš hlasovat pro Kerrii nebo Katku?

    OdpovědětVymazat
  29. [18]: Majko  můžeš v anketě v menu dát hlas té hrobce. Já hlasovala za Helenku pro Kerii a tak mi to už taky nejde.

    OdpovědětVymazat
  30. [29]: Tak jsem hlasovala pro Katku. Ta hrobka mě hodně zaujala ...

    OdpovědětVymazat
  31. [23]: Hani děkuji, ani jsem s nějakým hlasem nepočítala. K té modré obloze - někdy to zkrátka nevyjde.

    OdpovědětVymazat
  32. [25]: Ali taky děkuji, jsi hodná. Ještě jednou podotýkám, nešlo mi o hlasy, jen o zviditelnění tohoto kláštera.

    OdpovědětVymazat
  33. [34]:Heli, mě se ten tvůj příspěvek líbil nejvíc - "Růže" prostě vede

    OdpovědětVymazat
  34. Chtěla jsem dát hlas č. 5 - Frypatovi. Bohužel jsem klikla jinam. Do ankety v Menu se nemohu dostat, abych tak svou chybu napravila.

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Vendy. Konečně jsem vyřešil technické problémy a už začínám zase normálně fungovat.Poslední,co jsem na starém stroji udělal,bylo poslání toho mailu pro Tebe a první v blogové scéně je hlasování v této soutěži. Můj hlas dostala Katedrála Notre Dame Remeš, protože podle mě to je úžasná stavba.Ale i ty ostatní jsou parádní,jen hlasů málo V druhém hlasování dávám křížek od Kerii

    OdpovědětVymazat
  36. [37]: Z toho důvodu jsem se do toho dala. A ta nej stavba je jen taková jahůdka na dortu....ono mi ještě nestihla poslat příspěvek Vendy a Dauma, tedy spíš Dauma poslala už po uzávěrce a Vendy taky myslela že je uzávěrka až toho 25tého, ale nebyla to jejich chyba spíš moje, původně bylo v pravidlech do 25tého. Jenže když jsem viděla že příspěvků je devět a dost obsáhlých tak jsem to dala už od dvacátého. Ale pokud se zase počet příspěvků v dalším kole sníží tak se může uzávěrka zase posunout. Remeš je opravdu úžasná stavba. Je dost těžký výběr mezi ní a Eberbachem.

    OdpovědětVymazat
  37. [36]: Jarmilko a kam si špatně klikla? Abych věděla kde mám počítat o hlas míň....

    OdpovědětVymazat
  38. [39]: První kolo nasadilo laťku hodně vysoko   

    OdpovědětVymazat
  39. [41]: Mno tak vzhledem k tomu že už teď se ukazuje že se asi bude muset hlasování nějak rozdělit protože můžu dát na blog max. dvě ankety tak asi bude naprosto stačit jeden příspěvek od jednoho autora na měsíc. Ale už je jedno v jaké kategorii. Tohle rozdělení do kategorií ještě budu muset nějak promyslet. Možná že to udělám tak že se první tři dny bude hlasovat v jedné kategorii, další v další a poslední tři v poslední. Pokud se sejdou ovšem v měsíci v článcích všechny tři kategorie. Tentokrát to byly jen dvě což se dalo rozdělit do těch dvou anket. I když nevím jak to je s tou anketou v menu protože třeba Jarmilka psala že na ní nemohla hlasovat....tak tenhle měsíc to ještě nějak dojedem, když tak mi každý může písnout pokud mu to nepůjde hlasovat ve více kategoriích do komentu komu dává hlas a pak se to sečte.Anebo vůbec hlasovat v komentech...to všechno se ještě uvidí po skončení tohodl prvního kola.

    OdpovědětVymazat
  40. Nádherné snímky, až se tají dech...

    OdpovědětVymazat
  41. Možná by bylo dobré, příště dát každou kategorii do samostatného článku a pak se může ke každé kategorii normálně hlasovat.

    OdpovědětVymazat
  42. [42]: Není to tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo, Vendy, ale věřím, že mouchy vychytáš.

    OdpovědětVymazat
  43. [44]: Asi ano, to by šlo....uvidím jak to bude v dalších kolech s těmi kategoriemi. jestli vůbec tobude nutné dělit nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  44. [45]: Nejhorší opravdu jsou ty hlasovací ankety. Tohle vymyslet....zbytek už je brnkačka

    OdpovědětVymazat
  45. [40]:  Vendy, psala jsem ti o tom v mailu.

    OdpovědětVymazat
  46. [48]:  Pokud hlas odečteš, dej ho, prosím Patrikovi - Frypatovi. Díky.

    OdpovědětVymazat
  47. Dávám hlas Haničce - Kostel sv. Gotharda Budišov

    OdpovědětVymazat
  48. Kostel sv. Gotharda Budišov - Hanka

    OdpovědětVymazat
  49. [50]:[51]: Eričko, Marcelko, děkuji, váš hlas mě moc potěšil. Hanka

    OdpovědětVymazat
  50. Jestli může hlasovat každý, kdokoli i koho neznáte, tak já hlasuji rozhodně pro náš Hostýn♥      máme ho za rohem

    OdpovědětVymazat
  51. Čím se ale velmi omlouvám Helence♥ všimla jsem si až teď že soutěží! :))

    OdpovědětVymazat
  52. [26]: kolem rostou obří buky :))) a je tam úžasná energie Bylo to posvátné místo vždycky, nejdřív pro kelty, pak pro křesťany :))

    OdpovědětVymazat
  53. [55]: No jo, křesťani co mohli, to převzali a přivlastnili si ...

    OdpovědětVymazat
  54. [54]: Gil, nemáš se za co omlouvat. Ba právě naopak si toho cením, že dáváš hlas Hostýnku.

    OdpovědětVymazat
  55. Jinak nevím, kdo ještě hlasoval pro Eberbach, ale v každém případě chci moc poděkovat milým čtenářům, a vězte, že i Česká republika je tady hodně prezentována, a to Brněnskou filharmonií v době Rheigau - festivalu. Děkuji za Vaše hlasy.

    OdpovědětVymazat
  56. [53]: Samozřejmě že může hlasovat každý koho tahle soutěž osloví .Já jsem jenom ráda....

    OdpovědětVymazat
  57. [52]: Hani, škoda, že se nedá hlasovat pro víc staveb. Třeba pro dvě. Tak posílám jen virtuální hlas.

    OdpovědětVymazat
  58. [60]: Jarmilko, o to přece vůbec nejde, ale jsi hodná. Jde hlavně o poznávání a zábavu.

    OdpovědětVymazat
  59. Jé, já už mám 2 hlasy .

    OdpovědětVymazat
  60. [62]: Samo....mě bylo líto aby takový zajímavý projekt jaký rozjela Daniela zašel na úbytě. Zvlášť když mám nafoceno dost zajímavých kostelů z té doby. A pak mne to napadlo s tou soutěží když jsem ti tekrát psala do komentu u jednoho krásného kostelíka jestli nechceš udělat takovou TOPku těch kostelů, které se ti nejvíc líbí. Dalo by se s tím pokračovat nprosto stejně jak u Danky, ale český národ je hravý a baví ho soutěže a hlasování tak jsem to s ním spestřila. Ale hlavním gro je představovat zajímavá a kráná místa kam se jiní třeba nedostanou a pro další to může ýt námět k výletům....

    OdpovědětVymazat
  61. [63]: Blog Daniely jsem už dlouho neviděl, vím, že měla asi 4, ale pak něco zrušila, nebo přestala se mu věnovat, že jsem ztratil přehled. Ale právě jí vděčím za projekt Mosty, který také vymyslela a já jsem díky zapojení do něj získal první návštěvníky a první oblíbené.

    OdpovědětVymazat
  62. [64]: Do Mostů jsem taky vlítla, akorát do posledního kola, proto se mě ty Sakrálky tolik zalíbily. Ona je Danka hlavně na FB s blogem o Bratislavě. Občas některý ze svých příspěvků taky na FB pošlu, nicméně jen občas....ale zase to pak hodně zvedne návštěvnost      ....ale Danka má nejaktuálnější asi ten Na krásném modrém Dunaji....a pak snad i tu 365ku.

    OdpovědětVymazat
  63. [65]: Na Facebooku nejsem, ale jak vidím, o hodně přicházím

    OdpovědětVymazat
  64. [66]: Děláš špatně, víš co je tam informací?

    OdpovědětVymazat
  65. kralicciamorcatka1/5/14 13:16

    Dala jsem hlas (3) Křížek z Hané

    OdpovědětVymazat
  66. Na hlasování v tomto kole už je pozdě,ale stejně bych nevěděla, komu dát hlas, protože všechny nafocené stavby jsou úchvatné, doprovodné texty s poučením a informacemi, je to vážně skvělý projekt, ať jde o soutěž nebo o výzvu. Sešlo se pěkných pár kousků a líbily se mi i ty malé stavby, jako kříže,křížky a zajímavá sousoší.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....