27 srpna 2013

Další variace na téma květy....


Jak si tak zkouším nového
miláška a učím se, nastřádalo se mi zase neurekom fotek květů ze zahrady. Do článku jednotlivě je jich moc a tak jsem je zase zaobalila do pár kolážiček....
Stejně nejraději fotím makra nebo květy a tak jich je pořád dost a dost.






K té hortenzii....koupila jsem jí kdysi v květináči protože se mi líbila její MODROBÍLÁ kombinace. Letos mi poprvé po dlouhé době rozkvetla třemi květy a to dokonce po přesazení! Ovšem překvapivě RŮŽOVOBÍLE a navíc jí dost popálilo sluníčko....A to jsem si říkala jak tu máme kyselou půdu, protože všude bují mech, i na záhonech takže pomalu místo trávníku máme mechovník.



Syrské ibišky většina z vás zná nebo je dokonce má na zahradě. Já měla dva, bílý s okem a fialový, ten je ostatně mezi květy na první koláži. Ale v jedné zahradě jsem viděla tenhle krásný modrý. Omlouvám se za horší kvalitu fotky, ale byl dost daleko a na to už můj objektiv při zoomování moc nestačil, a nastavil si aparát dost vysoké ISO, proto ten šum na fotce při výřezu.


Jediný krvokvět není můj, takhle krásně kvete sousedce

10 komentářů:

  1. Krásné fotky, koláže a hlavně kytičky. Moc se mi líbí barevná kombinace u hortenzie. Ještě jsem takovou neviděla.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky. Také ráda fotím kytičky,ale ještě jich tolik na zahradě nemám. Hortenzie ráda mění barvu podle kyselosti půdy. Za chatou a pod třešní, kde se drží stín a je vlhčí půda mám také něco jako mechovník. Dá se to nějak i odstranit a zalořit nový trávník, ale ještě k tomu nedošlo.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Právě že já ji viděla jen v jednom časopise, ale to byly tedy úžasný kombinace, říkala jsem si že to snad ani není možný a pak jsem na tuhle náhodou narazila v květinářství. Asi proto že stála čtyři stovky je nikdo nekupoval. Tak jsem si říkala jestli to nakonec nejsou vyhozené peníze protože může klidně zmrznout, nebo další roky kvést jen bíle nebo modře. No vydržela, sice každý rok dost omrznou, proto mám i po letech pořád miniaturní keříky ale tu dvojbarevnost si zachovala. kupodivu. Ono se to dá napravit hnojivem které přidává na kyselosti a ty květy pak zmodrají. Ale to až jestli mi vykvetou někdy i ty dvě další tak podle toho jaké budou ony. Ten bílý mi zašel zničehož nic. Kdyby to bylo mrazem šly oba protože jsou vedle sebe....

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: To je focené porůznu jak zrovna co kvetlo . Nový trávník asi budu muset založit teď, protože mi uschla a vypálila se čtvrtina trávy na zahradě. Takže asi vezmu hrábě, vyhrabu to a bude se muset koupit nová tráva.

    OdpovědětVymazat
  5. Teda je vidět, že se Vám s miláškem daří - tolik kvítí a makra, radost pohledět a pastva pro mé znavené oči . Ta hortenzie je zajímavá, já teď dostala pugét hortenzií od mých holek bílé a vínové, přišly od babičky a natrhaly mi, a hned jsem je fotla - jsou překrásné, si říkám, jestli se tahle kytka dá vůbec malovat. Jó a ibišky ty prostě můžu (děcka utrhli i ibišek a levanduli, protože ví, jak je miluju a že sbírám fotky různobarevných ibišků, když na ně narazím - prostě květiny, to je moje ,byť je nepěstuju...

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky, ty by se hodily do knih.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Tak snažím se

    OdpovědětVymazat
  8. Hortenzie se mi strašně líbí. Vždycky jsem je sušila a vyráběla z nich dekorace.

    OdpovědětVymazat
  9. [8]:Vyráběla bych, kdyby dorostly do květů...každá rok mi omrznou až k zemi a mají co dělat aby se zmátořily natož kvetly.Možná že na novém místě jim bude líp. Uvidím.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....