30 srpna 2013

26 / 52

1 / 23.8.13
Každý uklizený kout ať už doma nebo na zahradě dělá radost. Já se dala do pálení větví, které se už nedaly rozdrtit v drtiči a nakupily se mi u ohniště. Začala jsem už ve čtvrtek odpoledne a večer a dneska jsem to okolo pohrabala a uklidila místo v technické zóně po dřevu které manžel před třemi nedělemi pořezal. Bude potřeba začít vyklízet další kompost tak aby se dala hlína z něj kde skladovat. Mákla jsem si, trochu mě bolej záda ale zase je kus práce vidět....a to je vždycky důvod k radosti.

2 / 24.8.13
Upekla jsem úplatkový koláč pro syna, a rozebrala kočkám škrabadlo aby byl pokoj od dcery. A proč? Protože je potřeba ho zrenovovat a potřebuji k tomu syna. Proto ten úplatek. Už koupil i nový provaz, protože doma vyráběl škrabadlo pro ten jejich kočičí přírustek tak je potřeba nově omotat sloupky a uříznout dvě lehací plochy. Potáhnu si je kobercem sama, ale to řezání a vrtání potřebuju od něj. A pokoj od dcery je že pořád za mnou nechodí a neříká:...."mělo by se rozebrat to škarabadlo!" alespoň pětkrát za den...A mám ještě jeden den k dobru ke klidnému spaní! Hurá!!!

3 / 25.8.13
Ještě pořád se můžu bez výčitek svého svědomí poflakovat. Dneska zase jsem byla celý den samotná a tak jsem jen převlékla postel, miluju totiž zachrout se po vkoupání do čerstvě převléknutého, vyluxovala a protože pršelo usedla jsem bez nějakých špatných myšlenek typu "Máš na zahradě tolik práce" ke sledování F1...je to radost si takhle hovět!

4/ 26.8.13
Dneska jsem původně vyrazila do města jen sehnat časopis o dandíkách u kterého je i malý plyšový dandík. To bylo jako první věc a jako druhá koupit v pekárně celozrnné kaiserky a slunečnicové housky, které mi ohromně zachutnaly. Jenže....časopis jsem zakoupila hned na nádraží, ale vzala jsem to k pekárně ulicí plnou lákadel. Jako první byla hobby prodejna kde měli jednu okrasnou trávu která mi zašla a moc se mi líbila takže jsem si jí koupila, když jsem šla platit jen tak jsem se podívala co mají v nabídce semínek a hlavně slunečnic, měli, takže tři různé pytlíčky semínek. Pak do pekárny přesně podle plánu. Ovšem proti pekárně je galanterie kam už dlouho chci zajít koupit mašle na artyčokovou metodu o kterou se chci pokusit. Takže neplánovaně. Čtyři podzimní barvičky plus polystyrénová koule. A ještě, jó!.... Podívat se po nových riflích. Byli. A vínové. A v mé velikosti. Hubnutí začíná přinášet své ovoce. Při placení kouknu a vidím. Krásnou vínovou kabelku. Ještě mi na ní vyjde takže jí beru....Že já vůbec do toho města lezla! Ale ta radost !!

5/ 27.8.13
Ještě včera večer jsem se dala do pokusů vyrobit něco artyčokovou metodou. Tak pomalu se blíží zima a tak se to do doby než to začne být aktuální naučím co nejlépe. Seděla jsem u toho od sedmi až do jedenácti. Dneska mám sice trochu zatuhlá ramena a bolí mne hlava a prsty, jenže jsem vcelku spokojená s tím co jsem vyrobila. a mám radost z toho jak mne to baví.Tak má to mouchy , ne že ne ale....a dala jsem dneska ještě jednu kouli, tentokrát trochu jinou metodou, ta opravdu vypadá jak zákryt na artyčoku. Postahovala jsem si nějaké inspirace a přišla na to, že je naprosto zbytečné kupovat celá balení mašlí. Stačí spolehlivě na ty koule, vajíčka nebo srdíčko klíďo 2 m od každé barvy. No jsem alespoň chytřejší a v pondělí až půjdu z masáže zase něco nakoupím....

6/ 28.8.13
Nula bodou, nula radostí...prostě prostřední středa jak vyšitá....

7/ 29.8.13
Sluníčko se dneska zase začalo trochu víc ukazovat a tak jsem se dala opětně do zahrady. Zjistila jsem že se mi na záhonu začínají množit rozrazily, které se tam vysemenily. Tak jsem si je povyryla a zasázela do truhlíků. Něco půjde na druhý záhon a něco možná na chatu. Je to radost když je vidět že se kytičkám daří tak že se i vesele množí.

13 komentářů:

  1. Teda, Ty ses na ten úklid vrhla!

    OdpovědětVymazat
  2. [2]: Tohle bylo opravdu hodně neplánovaných nákupů . Ale za to učení té techniky to stálo!

    OdpovědětVymazat
  3. Nakupuji podobným stylem jako ty. Jdu pro chleba a přinesu záclony.

    OdpovědětVymazat
  4. [4]:No není lepší když je v peněžence pořád nic? Alespoň to neláká k utrácení....tak ono stejně zase na čas nebude za co...

    OdpovědětVymazat
  5. [5]: Já většinou v peněžence mívám kulový Bohužel však mám kartu. A to je zlo

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Na účtě je furt mínus takže karta vesele odpočívá....   

    OdpovědětVymazat
  7. Vcelku prima týden. Obzvlášť den 4.

    OdpovědětVymazat
  8. Očividně jeden z těch lepších týdnů! Vlastně samé pěkné věci, prakticky na každý den. Jsi šikovná, že ses takhle vrhla do úklidu, počítám, že už s tím začnu taky (snad to nebude jen hubou, ale opravdu), cejtím, že bych měla něco z baráku vypucovat, a uvolnit trochu místa.

    OdpovědětVymazat
  9. P.A. na to Brno se můžeme domluvit, jestli se ti bude chtít a pokud bude pěkně... Ráda tě provedu, to centrum se dá v pohodě obejít i pěšky.

    OdpovědětVymazat
  10. [8]:Jo jo, ten by se mi líbil každý den!

    OdpovědětVymazat
  11. [10]:Jo, jde o počasí. Mám v plánu jet poslední týden v září na chatu, tak jestli bude před tím nějak hezky nebo třeba i v říjnu. To se uvidí. Ale včas bych se ozvala.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....