21 července 2013

Tak tady jsou....první detailíky novým miláškem


Nějak nestíhám uveřejnit
fotky mým původním foťáčkem a už mám hromádku fotek z nového, nafocených na výletu po Orlických horách. Jenže....jsem zase odkázaná na mobilní internet takže všechno je strašně zpomalené a ještě ke všemu jsem si doma zapoměla kabel na stahování fotek do kompu....
Tak uvidím jak mi to půjde a jak co budu stíhat...

A tady jsou moje první seznamovací fotečky jak jinak než s kytičkami...

Perleťově růžová denivka, tahle barva je moc pěkná a strašně jemňoučce působící



Nejdřív to vypadalo, že letos juka vůbec nepokvete, ale pak se jeden stvol přece jen ukázal


Kráska a zvíře....neboli růže a kuklík přezdívaný kudlibabka. Šílenost která se zamotává psům do srsti a nezničitelný plevel odolávajíc herbicidům


Astilbe- jedna z těch které mi dělají radost svou vitaltou. I přesto, že je dost silně utiskovaná z jedné strany bergénii, z druhé pivoní a ještě plevelem, pravidelně rok co rok kvete a co víc rzrůstá se jakoby se nechumelilo.


Echinacea - léčivka a zároveň kráska v záhoně. Ještě jsem se nedostala k výsevu její bílé formy. Až dodělám zbytek záhonu(snad někdy) aby měla společnost.


Stálese nic nedělo a jedno ráno byl strom obsypaný květy - katalpa


Zlaté janeby, jak začnou kvést už je obíhám s foťákem. Nic na nich není ale při tom jsou tak nádherně fotogenické



Klemátis tangutský další z oblíbených cílů. Jak pro zajímavé květy tak pro svá odkvetlá květenství měnící se později v stříbrné chocholky.



Minirůžičky které jsem si koupila do aranžmá doma jsem před dvěm lety zasadila do záhonku. Jen tak na zkoušku. A ony se mi odměňují pravidelným kvetením po celé léto.


Tehle šarlat už patří klasické růži, taky druhým rokem kvetoucí. Řekla bych že ještě hezčí a tmavší barvou než vloni poprvé. P.S. Taky vám foťáky tak neochotně tu červenou barvu zaostřují?


Tahle kala mne zaujala u sousedky a pak jsem na ní ve slevě narazila v Lidlu. Řekla jsem si že to zkusím a koupila jí. Jelikož z klasickou bílou nemám vůbec štěstí a nemůžu jí dostat do květu už nějakých no, deset let, říkala jsem si jak budu asi (ne)úspěšná s touhle. Letos je to druhý rok co mi rozkvétá. No a i kdyby ne, tak i listy jsou pěkné a ozdobné...


Finito


Ti z vás kteří fotíte zrcadlovkou už déle se asi budete mým různým nadšeným výkřikům a obdivu k funkcím asi smát, ale pro mne to je objevování Ameriky. Jako první co mne nadchává je manuální ostření....největší výhoda zrcadlovek. U předchozího foťáku jsem s ostřením hodně bojovala, většinou mi v poslední chvíli zaostřil foťák jinam a já na to přišla až při stahování. Tady si zaostřím jak a kam chci a hned vidím jak to vypadá. Jo a co mne dostalo tak to bylo seřízení hledáčku na mé slepé oko. Tedy nastavení na dioptrie které potřebuji k tomu abych viděla všechno krásně ostře. Už jsem měla strach že budu muset fotit s brejlema, což mne přivádí k šílenství...

26 komentářů:

  1. zack domca21/7/13 08:48

    muzu te poprosit o hlas? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chápu Tvou radost nad novým foťáčkem, fotky máš pěkné. Chápu Tvé obavy nad mobilním internetem, zrovna tento týden jsem byla jen na wifi a tabletu, takže "švanda".

    OdpovědětVymazat
  3. tak takovou radost naprosto chápu, fotografie jsou krásné, všechny

    OdpovědětVymazat
  4. Povedly se ti nádherné fotky, vůbec se nedivím tvému nadšení. Zkoumat nové možnosti, to je vždycky nadějné!

    OdpovědětVymazat
  5. [4]:A druhý objev....rychlost focení! Zaostřeno je v cukuletu a hned to cvakne...má psanou rychlost 4 snímky za minutu....

    OdpovědětVymazat
  6. Fotky jsou úžasné. Kytičky také. Moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  7. Jedninečné snímečky krásných kytiček! Myslím, že si to užíváš plnými doušky. Hezký nedělní podvečer přeji!

    OdpovědětVymazat
  8. [5]:To bych taky uvítala, některé fotky mám mázlé asi právě díky pomalší rychlosti focení. S touhle hračičkou bych si chtěla pohrát, leč mohu zapomenout.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, tak to je paráda všech parád. Perfektní možnost ostření, rychlá spoušť a fotečky to dělá skvělé. Co se týče focení, tak červené a žluté barvičky mi dělají problém, ale snad se to taky naučím jak na to. Určitě si něco špatně nastavuji, holt, musíme ty svoje miláčky pořádně ošahat Přeji fajnové snímečky s novým kamarádem.

    OdpovědětVymazat
  10. Na fotkách máš vždy nádhernou sytě fialovou, tady na předposlední fotce. Krásné jsou však všechny květiny, jak z výpravné knihy botaniky.

    OdpovědětVymazat
  11. Ta denivka má úžasnou barvu. Já mám jen obyčejné žluté. Do červené čechravy si sedla Kačenka, tak mi ji trochu zdemolovala.

    OdpovědětVymazat
  12. Nadšená VendyW. Ostřením jsem taky nadšená,ale někdy používám automatiku.Kolik ten tvůj miláček váží?

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Tak to nevím, nevážila jsem ho, ale překvapil mne že i s tím objektivem není o moc těžší než byl ten můj ultrazoom. On není celokovový takže je lehčí. I kamarád když ho vzal do ruky se divil oč je lehčí než jeho původní zrcadlovka. Ale samozřejmě, jak k tomu přidáš větší objektiv je to těžší než kompakt... Automatikou ostřením jsem fotila ten první den, teď spíš manuálně ale je jasné že třeba na výstavách bude nutná.

    OdpovědětVymazat
  14. Martin V.22/7/13 16:02

    [4]: ... a taky je to očima

    OdpovědětVymazat
  15. Jestli jsou tohle první pokusné snímky,tak to se máme na co těšit!!! Mě se líbí všechny už teď

    OdpovědětVymazat
  16. [8]:Přemýšlím ještě o nějaké cestě do Brna, tak by jsme se  mohly někde zčuchnout a můžeš si ho vyzkoušet. Anebo budu v září v Brně na národce tak můžeš třeba zase dorazit....

    OdpovědětVymazat
  17. [7]:Snažím se užívat si to. Tedy ono se to užívá samo i kdybys nechtěla

    OdpovědětVymazat
  18. [10]:Nevím asi to u toho původního dělalo nastavení barvy a tady....asi světlo

    OdpovědětVymazat
  19. [15]:Ahóój Maci....no možná, ale ta technika je tam ta hlavní složka

    OdpovědětVymazat
  20. [16]:Nech toho....budu se červenat

    OdpovědětVymazat
  21. [12]:Mám samozřejmě tu prapůvodní oranžovou, pak takovou tmavě červenou do hněda a tmavou červenou. Astilbe s červenými květy je někde zarostlá v konvalinkách a plevelu takže ani nevím jestli už kvete nebo ne. Ještě mám dvě které jsem si koupila na netu ale ty se teprve vzpamatovávají tak nevím jestli a kdy pokvetou. Klasika už jsem zapoměla jakou mají mít barvu....

    OdpovědětVymazat
  22. Já jakožto naprostý neodborník pouze konstatuji, že nevidím rozdíly mezi fotkami z tvých foťáků. Všechny jsou moc pěkné.     

    OdpovědětVymazat
  23. Krasne fotky, pekne vyrazne barvy!

    OdpovědětVymazat
  24. [Smazaný komentář]Teď mají v Megapixelu na řadu před tímhle, tedy Nikon D3100 v tom setu co mám já tenhle, cenu 11600....což je na hobby zrcadlovky velice dobrá a ten  můj byl jen o dva tisíce v tom setu dražší.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....