14 července 2013

Bojuju sama se sebou....4


Dostala jsem se do situace
kdy mi váha lítá sem a tam jak splašená, ale dolů už se jí chce strašně pomalu. Podle odborníků je to normální období které vždy nastoupí a ve kterém se nesmí nikdy rezignovat, protože dřív nebo později se zase váha začne zase posunovat směrem dolů. Pokud ovšem se ale tak nestane ani v dalších měsících je dost možné že člověk dospěl do stádia kdy tělo řeklo samo dost a další hubnutí se dá praktikovat ale většinou za cenu drastických diet jejichž trvanlivost je mnimální a jste na nejlepší cestě ke známému a obávanému jojo efektu.
Sama za sebe jsem ale na půlce šatníku zjistila opravdu velký efekt kdy se vejdu opět do věcí které ležely odložené pěkně dlouho.
Taky jsem ovšem začala dost flákat jak jídlo tak šlapadlo. Ne že bych se vracela ke starým zvykům, i když tu a tam uďobnu plátek sýra či šunky navíc, a i sem tam nějaká ta sladkost. To všechno není až tak samo o sobě hrozné, ale spíš se stane že vynechám jedno jídlo a to není vůbec dobré. I když není hlad, těch pět jídel denně je opravdu důležité dodržovat. Metabolismus se pak zase zpomaluje a tělo si začíná dělat opět rezervu.

A jak tedy dopadá bilance po čtyřech měsících?

Výchozí váha: 14.3. 90,2kg 14.7. 84,2 - 84,9 takhle mi to zvláštně lítá, ale to je mě vcelku stará známá věc.
HO, pas a boky zůstávají beze změny.
Takže to ani v nejmenším nevzdávám a ty čtyři kila prostě musím pokořit! A hodlám jít i dál pokud to půjde, protože když se na sebe podívám tak ještě hodně rezerv k shození je....

21 komentářů:

  1. Po věku půl století (do toho máš ještě daleko!) váha každé zdravé ženy jde nahoru ať chce či né. Já jsem mívala 52 kg a najednou 65 bez jakéhokoliv navýšení potravy. Jím totiž celý život jako vrabec a spíše se každý diví, že vůbec tenhle přísun potravy stačí k tomu, abych byla.

    OdpovědětVymazat
  2. Vendulko, moc moc moc držím palečky, ať se ti podaří s tím zabojovat.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]:přidávám se k Vendy a také ti držím pěsti.

    OdpovědětVymazat
  4. Pravidelnost ve stravě a pohybu je nutná a hlavně vydržať, ono se to zase začne posunovat. Já jsem při své výšce 162 vážila vždycky 52 - 54 kg,po porodech dětí jsem nemohla jít pod 65 kg. Necvičila jsem, ale začala jsem tančit, to už jsem tu kdysi psala. Zhubla jsem na 50,- kg, ale nelíbila jsem se sama sobě. Všechno na mně viselo. Blíží se mi 60 tedy ne váha, ale věk a váha po odstavení cigaret z mého "jídelníčku" šla rapidně nahoru až na 80 a jsem obézní. Nemohu ale shodit stejným způsobem jako tenkrát ve 40. To už nefunguje. V zimě naberu 5 kg, to běháním na zahradu a další turistikou zredukuju na těch 80 max 78 kg a víc to nejde. jak jsem viděla na fotkách tebe, tak jsi určitě vysoká a sluší ti to. Rozhodně nepůsobíš dojmem boubelky. A tak stačí jen pár kilek na udržení a to ti jde a určitě se ti podaří tvé vysněné číslo.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: :) já zase v zimě naberu a pak to v létě tak tak shodím. S tím stresem je to pravda.

    OdpovědětVymazat
  6. Chápu, vím, je to nikdy nekončící boj.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem na tom zřejmě podobně. Akorát v delším časovém období. Moje váha se ustálila na 74-75, když jsem začínala na 80-81. To znamená, že jsem zhubla 10, přibrala 5 a tam se to drží. Mrzuté je, že mě každodenní pohyb přestal chybět. Pohyb při práci na zahradě se nepočítá. Chce to víc tak, jak jsem to dělala tenkrát, ale to je, zdá se, pryč. Stravuji se líp než dřív, pokud nezapomenu . 70 bylo pěkných, ale nevím, nevím,jestli se k nim dohrabu. Chce to nadšení a to chybí.

    OdpovědětVymazat
  8. Když jsem přestala kouřit ze dne na den, tak jsem přibrala  dvacet kg. Dolů to nešlo, ať jsem dělala, co se dalo. Spíše to šlo nahoru. Jenže loni, když jsem měla starosti se najednou opět ozvala slinivka a za drastických bolestí jsem během měsíce zhubla 20 kg a pak postupně další kg šla dolů. Lékařka v nemocnici mi říkala, že kdybych neměla mírnou nadváhu, tak bych to nevydržela. Do ideální váhy chybí 5 kg. Tělo si samo řekne, co dělat.

    OdpovědětVymazat
  9. Jde ti to dolů, za to bud ráda. Na tempu tolik nezalezi.

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem ráda že jsi jedna z těch co se nesnaží shodit pomocí hladovky a všelijakých prášků na hubnutí držím palce ať se ti podsří dosáhnout tvé vysněné váhy :)

    OdpovědětVymazat
  11. [1]: Neznám chlapa kterej by netvrdil že ti to takhle sluší a nemusíš nic měnit, ale když zhubneš tak hned to komentuje: No vidíš, jak ti to teď sluší! A pak po nich chtěj objektvní posouzení

    OdpovědětVymazat
  12. [2]: To že mi lítá váha je stará známá věc i když jsem nebyla zrovna v hubnoucím procesu. Jenže u mne to není tak nějaké půl kilčo sem, půlkilčo tam, ale tak dvě kila sem dvě kila tam a to třeba během jednoho dne Zváším se jeden den a mám o dvě navrch a druhý, ve stejnou dobu ve stejném oblečení a mám o dvě kila míň. Když jsem to říkala obvoďačce tak mi jen lakonicky řekla že co chci, v mým věku a ať se zeptám na gyndě. Tam mi doktror řekl že to není zas tak úplně normální a ať si řeknu obvoďačce ať mne pošle na internu. a co myslíš? ani náhodou...

    OdpovědětVymazat
  13. [3]: Já ti děkuju.Tak já to beru bez stresu, vím že na tom mám svou nemalou zásluhu protože jsem povolila, ale nijak se nehroutím Nejsem takovejhubnoucí maniak abych z toho měla šííííílený výčitky.Maximálně můžu nadávat sama sobě a prodloužit si to hubnutí....

    OdpovědětVymazat
  14. [4]: Při mých 175 cm bych měla mít 76- 78 kilo abych nevypadala vychrtle. Ale kvůli zátěži na záda tak 74. Tudíž i když se dostanu na těch 80 furt jsem plus dvě kila nad normál a šest nad lékařské doporučení.

    OdpovědětVymazat
  15. [5]: Jo, někdo ze stresu hubne, což jsem zrovna včera zaregistrovala na dceřině kamarádce, a někdo tloustne, to jsem já....tedy teď. Dřív jsem taky hubla....

    OdpovědětVymazat
  16. [8]: Tak tenhle problém jsemnikdy eřešila, páč jsem byla a vlastně i jsem kuřák opravdu velmi, velmi příležitostný, tudíž odnaučovat se nemám co. A znám i co to je hubnutíz velkou bolestí. Nebyla to sice slinivka, ale tak dva tři roky jsem měla díky nervům problémy ze žlučníkem a to byla sice učinná leč velmi bolavá dieta. Je zvláštní že ani v těch nejhorších dobách když jsem zkoušela s páteří jsem váhově nešla ani o gram dolů....a to jsem celé noci nespala a pak jsem to doháněla třeba i přes den takže jsem toho moc nenajedla.

    OdpovědětVymazat
  17. [10]:Nikdy jsem nebyla takovej blázen, vlastně dietu jsem držela za život jen jednou když se narodil syn a já s ním byla půl roku na chalupě, takže se to vcelku hodilo, běhání okolo dětí, dlouhé procházky....ale než jsem se do toho pustila teď řádně jsem hledala studovala. I když tohle je věc notoricky známá e přísné až drastické diety znamenají sice brzký úspěch ale o to kratší. A navíc jak jsem si vyzkoušela sama na sobě prášky na hubnutí předepsané doktorkou pro mne znamenaly první měsíc užívání + 2,5 kila nahoře, další měsíc srovnání váhy a třetí -2 kila dole. Doktorka na to čučela jak blázen, protože po Adipexu většina lidí po tom čtvrt roce má dole až deset kilo....jen na mě to prostě nefunguje.

    OdpovědětVymazat
  18. Vendy, nepropadej panice Shodila jsi skoro 6 kilo a to se přece počítá. Důležité je, že se ti to povedlo a určitě se ti bude dařit i dál. Rozhodně ti držím palce a věřím ti. Ty jsi tak trochu buldok a jdeš si za svým

    OdpovědětVymazat
  19. Mně lítá 6-8 kg úplně normálně, protože se přežírám. Proto mám dva šatníky. Jeden, když mám váhu ideální, jeden, když jsem tlustčí.

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Přesně tak, zhubnutí 6 kg je velký úspěch.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....