25 července 2013

21 / 52


1 - 2 / 19.7.- 20.7.13
Zkoušení focení na kytkách, mé oblíbené téma a nadšení převeliké z toho jaké možnosti přináší manuální ostření. Proti automatickému kterým jsem fotila ve středu na výletě je to ve výsledku něco úplně jiného.
Manžel mi objednal promptně hned druhou náhradní baterku takže si můžu zatím vesele fotit beze strachu že mi dojde. Tedy pokud si jí nezapomenu vzít sebou.
Dorazili jsme na chatu a já se od našeho příjezdu nemůžu zbavit dojmu že se všechna elektronika postavila proti mě. Internet mi nejde, jak si němu sede muž začne fungovat, ovšem v okamžiku kdy si sednu ke kompu já opět začne stávkovat nebo jde po chvilkách. Nová baterka mi, přesto že jsem jí úspěšně zkoušela hned po dodání, ve foťáku nechtěla pracovat , naopak foťák hlásil že není kompatibilní. Až po třetím vložení bylo najednou zase všechno O.K. a večer jsem zjistila že mi na telce zmizelo šest programů. Takže než mi je mužskej zase naladil uteklo mi z posledního dílu minisérie o Cyrilu (Konstantinovi) a Metoději (Michaelovi) větší část. A tak největší radostí pro mne bylo zachrout se pod peřinu a po dlouhé době zase moci spát bez špuntů v uších...

3 / 21.7.13
Jak jsme po včerejším se prodíráním davy lidí ve městě zjistili, na Mníšku je pouť. A že to je pouť jak se patří! Takže foťák a hurá než manžel nakoupí a než se naženou davy fotit. Stejně jsem ve finále skončila u mých milovaných koníků...Je zajímavé jak se s vámi lidé v okamžiku když vezmete do ruky foťák, začnou hned vybavovat. Možná se domnívají že jste z nějakého deníku či časopisu a snaží se prosadit. Jiní si zase myslí že jste kontrola a fotíte si nedostatky na jejich stáncích. Asi by se jich i pár našlo, ale já je ujistila, že rozhodně nejsem ani z ČOIky ani z veteriny....

4- 6 / 22 - 24.7.13
Horko, práce a občas něco vyfotit. Řezalo se dřevo(budu mít čím topit) naházely větve nahromadu (bude co drtit) a já vyplela všechno to co připomíná záhon. Poprvé jsem viděla v květu hvozdíky které jsem na zkoušku vysela na záhonek a ejhle, ono se jim už třetím rokem vcelku daří! Sami se pěkně vysemeňují a starají se tak o nevyhynutí. Přízemáci jsou hodní, dokonce ani nemají tendenci se přesunovat na vedlejší zahrady takže pohodové dny!

7 / 25.7.13
Úleva po těch pár horkých dnech. Normálně mi to nevadí, jenže když mám neomezený přístup k vodě. Ale ten na chatě nemám. I proto že hlásili ještě větší tepla jsem raději zvedla kotvy zároveň s mužem, protože se mi tam nechtělo se pařit. A jezdit v těch vedrech někam fotit mne také zrovna moc nelákalo. Ale dnešní ráno nás doma přivítalo zataženou oblohou a troškou deště. No uvítala bych ho tedy víc, ale už se zase začíná pomaloučku vyjasňovat a je jasné že dál už nic padat nebude....ale i tak si myslím že nejen já ale i tráva měla trochu z toho radost. Ještě že jsem se včera stačila vykoupat!

3 komentáře:

  1. Také jsme si pořídili náhradní baterku a na dovolené ji opravdu využili. Někdy technika stávkuje, s tím nic neuděláme. . Stánkaři taky na mne někdy nelibě civí, zda nejsem nějaká kontrola, když si vše fotím. Jinak počasí se u nás taky navečer a teď k ránu trošku umoudřilo, uvidíme, co nám přinese den.

    OdpovědětVymazat
  2. Oni asi totálně kolotočáři zhuntovali mobilní internetovou síť, protože vždycky odpoledne dokud tam byli to kleklo. Jak odjeli fachčilo to pořád na jedničku....

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si ze mne technika občas dělá srandičky.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....