11 června 2013

Strakapoud a špačci.....

To že nám housenky jedné
bestie motýla zavraždili celou velkou kroucenou vrbu, jsem tu už zmiňovala. A jelikož tam jsou pořád líbí se jejich činnost strakapoudovi. Oblézá kolem dokola větví a činí se seč mu síly stačí. jenže pozdě...tu a tam nějakou vytáhne, jenže pro vrbu už bohužel je jeho snaha k ničemu. Nejdřív jsem si říkala že nesou moc kvalitní a nedám je sem, fotila jsem z pokoje přes okno a navíc jsem zjistila že mám pěkně zmaštěnej objektiv, ale ono to všechno dohromady s tím jak usilovně pracoval a se zoomem vytvořilo takový zajímavý efekt, že jsem si nakonec řekla:" ale tak jo..."









Minulý týden jeden den ráno jsem si při pohledu z okna připadala jak v hororu. Venku se to hemžilo lítajícími brouky a navíc i ptáky kteří na nich hodovali....Brouci byli rojící se Listokazové a ptáci převážně špačci. Dělali u toho takový virvál, že ani psi nechtěli ven. A bylo jich opravdu požehnaně.




Pochutnávat si přišel i Rehek zahradní


I paní špačková se nadšeně krmila


Tenhle mi pózoval na jabloni




19 komentářů:

  1. ptáčků tedy hromada. O strakapoudovi se říká, že je doktor lesa. Nejprve klepal do staré třešně a tak jsem si myslela, že jí třeba pomáhá ve stáří, ale brzy ho to přestalo bavit a zjistil, že vyklovat ořechy již přes zelenou slupku je lepší. Úrodu tedy sklidil sám. Ale nyní mě napadlo, co když poznal,že ořechy jsou červivé.

    OdpovědětVymazat
  2. Špačci umí dělat pořádný kravál Moc hezky jsi je nafotila, taky ostatní ptáčci se ti povedli.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: No však....škvrčeli a kvíkali jak o závod....

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou krásné záběry. Málokdy se to tak povede a tolik ptáků pohromadě. Jsou užiteční, strakapoud je moc zajímavý ve všech polohách.

    OdpovědětVymazat
  5. Máte třešně ? Jestli už nečekají první v řadě na úrodu

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné,já dnes sklidila první červené jahody - 3ks. A 3ks byly nadˇobnuté ptáky.Takže 50 na 50.Každý chce něco dobrého.

    OdpovědětVymazat
  7. Jo ptáčci jsou hold ptáčci! U tebe jako vždy krásné fotografie, vlastně nádherné obrázky a pohlednice!

    OdpovědětVymazat
  8. Na té jabloni - to jsou krásné fotky zblízka!

    OdpovědětVymazat
  9. Bezva fotky. Teda špačci to jsou hrozní neřádi, ještě tady třešně nejsou a už nalétávají a dělají neskutečný binec. Všechno ptactvo tady je z toho celé vyjukané

    OdpovědětVymazat
  10. [5]:Jeden strom planých, ale jelikož tvoří výbornou pohledovou zástěnu tak ho na zahradě trpím. Kdysi ještě když byl malej jsme ho chtěli přeroubovat ae nedošlo na to a teď už je to strom vcelku velký na to aby se rouboval....

    OdpovědětVymazat
  11. [7]:To máš pravdu! Někdy je s nimi radost ale víc starost

    OdpovědětVymazat
  12. [8]:Toho jsem si přizoomovala, seděla jsem v altánku a on na jabloni před ním. Takže to vcelku vyšlo i ostřejc.

    OdpovědětVymazat
  13. [9]:Toteprve přijde, okolo je dost po zahradách třešní takže to bude ještě zajímavé. A druhý je jejich čas, když dozraje sí víno, to je taky pěkný tóčo a rachot....a pak mi leze všude po zahradě jak to roznášej.

    OdpovědětVymazat
  14. No jo, někdo holt fotí ptáky perfektně, s mými rozmazanými bobky se můžu jít vycpat

    OdpovědětVymazat
  15. Napadlo mě, že jsi fotila přes okno, Vendy, nejdřív jsem si totiž prohlížela fotky. Máš krásný pohled z okna, strakapouda jsem letos vůbec neviděla, jenom ho vždycky někde slyším. Fotky vypadají fakt zajímavě, a ty poslední tři jsou naprosto dokolané!

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Jo, jo ty poslední se vydařily. Nemusela jsem tak moc zoomovat tak nebyly nijak moc mázlé.Co se týče pohledu z okna ano, koukám přes terasu do zadní části zahrady a na jezírko. Strakapoud tu bývá docela častým hostem, dokonce jeden rok nám tu na krmítko v zimě létal i strakapoud menší. V Ústí v nemocni jsou zase hejna žluv. Tam jsem jí viděla od přečtení Broučků poprvé v reálu

    OdpovědětVymazat
  17. Pěkné, jsi jak ten specialista na živou přírodu Zdeněk Souček.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....