28 března 2013

Blog který mne baví....

Nebaví mne sjíždět blogy
o kráse, líčení, stylu či podobných tématech. Buď je za a) píší blogerky které by se možná daly považovat za moje hodně mladé ratolesti, v horší variantě za vnučky a tudíž bych si asi s nimi málo o čem jiném pokecala. Za b) většina článků je buď převzatá z jiných servrů, nebo z časopisů či jsou více méně stejně nepřínosné. Za c) pokud bych chtěla se v tomto dál vzdělávat tak si najdu stránky opravdových odborníků a potřebné informace načerpám u nich a konečně za d) málokdy jsou psána z vlastní zkušenosti. No a tak se dostávám k jádru pudla. Měla jsme před nedávnem koment od blogerky jménem Marcela. A jak je mým zvykem hned jsem si klikla na ten její. A....vybafl na mne právě takový blog. Jsem zvyklá ještě dřív než se na blog podívám kouknout na profil blogerky/ra abych věděla s kým tak zhruba mám tu čest. Ale co mne tu zaujalo byl věk. Žádná žabička, žádná teenagerka (Marcelko promiň) ale žena po třicítce! Tak si říkám A hele, tady by se dalo najít už něco co by se mě hodilo. A našla jsem. Marcela skvěle totiž dělá recenze a srovnání na různé kosmetické přípravky a navíc ze své vlastní zkušenosti a na svou vlastní kůži Mrkající. Jako bonus je i to, že si opravdu o tom daném problému hezky pokecáme, já můžu přijít také se svou trochou do mlýna a dozvím se i věci které jsem doposud nějak neregistrovala. Ovšem Marcela není jen přes "krásu tělesnou" ale i přes krásu výtvarnou. Má dar šikovných rukou protože umí hezké doplňky a věcičky, ale taky moc krásně kreslí! To můžete posoudit na jejím druhém speciálně tomu věnovaném blogu. Jen maličká chybka je že je z konkurenčního servru Blogspot. No kdo má Bloglovin, tak pro něj to není žádný problém a ti, jako třeba já si holt musí vzpomenout a přes odkaz v menu se vždycky podívat co je nového. Takže koho zajímají opravdu dobré autorské recenze na kosmetické výrobky nebo kdo se rád dívá na krásné kresby a fotky tak možnost je zde eM's (Marcela).

Tak a to byl takový oslí velemost pro mou další otázku a anketku. Jak se blíží pomalu tříleté výročí mého blogu, usalašil se tu určitý počet stálých čtenářů který zůstává více méně stejný. Ale objeví se tu a tam nováček ( v poslední době asi tak pět) který nechá svůj komentík a jak s radostí zjišťuji občas se i vrací.(Nevím kolik je nováčků, kteří koment nenechají, či stálejších čtenářů se stejným nulovým počtem komentů). Buď je to člověk kterého potkávám dost často v komentech jinde, nebo se s jeho jménem setkám poprvé. K některým se nasáčkuju i já a stanou se mými oblíbenými, nebo se podívám jen jednou a zjistím že tam asi jiskra nepřeskočí. A tak jsem si řekla, že je na čase udělat si malý průzkumek. Totiž jak jste kdo na můj blog vlastně přišel. Ti kteří jsou se mnou od začátku si to snad ještě budou pamatovat a ti kteří sem zabrousí náhodou nechť též odpověď svou zanechají....můžete svou odpověď rozvést i v komentáři.

26 komentářů:

  1. Blog mám již déle, ale "fyzicky" jsem tu přes půl roku. Tak nevím, kam u Tebe patřím, nejspíš někam na střed.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Vendy - to je pro mě velká pocta, že jsi věnovala svůj čas a blog mé maličkosti!!!!!! Velmi Ti děkuji! Já to cítím stejně - i když jsme z konkurenčních blogů přesto ta pomyslná jiskra přeskočila. Mám ráda komunikativní lidi, co mají co říct. A přesně hledám taky sobě blízkou věkovou kategorii (ani babička, ani teenager hihi)..Ráda si u Tebe poslechnu Nightwish, pokecám a hlavně pokochám se fotkama a nově i básničkama. Fandím Tobě i Tvému blogu - já sama ho našla náhodou přes Bloglovin. Takže díky!!

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Nemáš zač děkovat....když blog stojí za to, a třeba i jen pro mne, tak proč se nezmínit.

    OdpovědětVymazat
  4. Já uz k tobe chodím skoro dva roky.Uz ani nevím jak jsem se k tobe dostala,skákala jsem z jednoho blogu na druhý...tak nejak.Moc se mi u tebe líbí,i kdyz uz jsem veková kategorie 60 plus .Ale más zajímavé clánky a moc hezké fotky...atd.A preji ti i nadále hodne nápadu a elánu.

    OdpovědětVymazat
  5. Na tvuj blog chodím uz asi dva roky,uz ani nevím jak jsem se sem dostala,asi skákala z jednoho na druhý,az me necím zaujal.Jsem sice uz generace 60 plus ,ale moc se mi tvuj blog líbí,zajímavé clánky,krásné fotky,atd....Preji ti,at te to psaní a fotografování nadále baví a más porád dost inspirace a elánu!

    OdpovědětVymazat
  6. Blog mám necelé dva roky. Zakládala jsem ho koncem srpna 2011 a tuším že v listopadu mám od tebe jeden z prvních komentářů. takže já jsem u tebe návštěvníkem přibližne stejnou dobu. Jsem více méně pravidelně nepravidelný návštěvník, ale pokud mám k příslušnému článku co říci, tak to taky řeknu.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: To je takový můj druhý krok. Samozřejmě že je spousty mladých a dobrých blogerů....ale je taky spousty blogů i starších blogerů kde prostě ta jiskra nepřeskočí a nenajdu tam nic co by mne zaujalo. Ale když můžu za sebe říct, tak prostě nějakým "čuchem" většinou vždycky rozkliknu blog buď vrstevníků nebo plus mínus nějaký ten roček a hlavně u všech to je něco v čem jsme stejná krevní skupina.

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: To je právě ten případ té stejné krevní skupiny v některých věcech....

    OdpovědětVymazat
  9. Chodím sem číst a prohlížet obrázky....občas komentuji....blog nemám,tak "jiskra nepřeskočí"....

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem se s tvým blogem potkala ve fotoklubu.

    OdpovědětVymazat
  11. To byla pěkná upoutávka! K Marceli se určitě podívám.

    OdpovědětVymazat
  12. P.S. v každém případě, jsem moc ráda, že jsem tvůj blog objevila.   

    OdpovědětVymazat
  13. Ja som som prisla od Rucolu, ktoreho som spoznala na slovenskych diskusiach. Boli tomu na prvy jarny den presne dva roky, co ma tam mierne" posteklil" a uputal. Mam vas tu viacerych, ktorych rada citam a si snimi aj par slov prehodim. Neodolam, aby som rano, ked si citam postu, " neodskocila" k vam na blog, co je u koho co noveho. Stali ste sa sucastou mojho ranneho, alebo vecerneho ritualu. Par slov ku kavicke a potesit si oko( rada si obzeram fotky a domyslam si, co si kto myslel, ked si prave toto na fotenie vybral) Zda sa mi, ze si mojou krvnou skupinou.Len casu uz zacina byt malo... a este mi zajtra aj jednu hodinu vezmu.

    OdpovědětVymazat
  14. [9]: Tak ta už přeskočila tím, že se vracíš...ne?

    OdpovědětVymazat
  15. [12]: Jo to i já můžu říct o tvém....

    OdpovědětVymazat
  16. [13]: Tak přesně tohle je i můj ranní rituál, káva a hurá na net co je kde u koho nového. Spravit si chuť nějakými hezkými obrázky, pozvednout náladu v okamžiku jako je dneska, když už hlásej oteplení a za okny je při tom chumelenice jak na začátku zimy. Včera říkali že na velikonoce budou teploty mnohde o deset stupňů nižší než byly na Štědrý den....blázinec na blázinec....

    OdpovědětVymazat
  17. Patřím k těm "nasáčkovaným". Chodím k tobě od samého začátku svého vlastního blogování, tedy od léta 2012. Kdybys mě zabila, tak si nevzpomenu, jak jsem se tu ocitla. Každopádně ty patříš mezi mé top blogery Mám ráda tvé fotky, tvoje povídání a tvého psa

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: To máš pravdu, že někdy se najde blog opravdu mláděte, který je ale na úrovni. Já to spíš brala v ranku blogů jako má Marcela, které se věnují psaní o kráse( co ví dvanáctiletá holčinka z vlastní zkušenosti o tom jak působit na kluky, jak se líčit apod.)Spíš jde o to, že když se člověk podívá na jiný blog, většinou se snaží nějak se s ním "spřátelit" nemyslím tím ony SB pro sbírání hlasů  a jiné aktivity, ale v tom smyslu, že ti má co nabídnut, že s jeho autorem můžeš nějak komunikovat na určité úrovni, že ti svými názory má co říct a obohatí tvoje znalosti. A to prostě při nejlepší vůli s těmi opravdu mladičkými nejde. Tam je už prostě moc velká propast zkušeností a otřískanosti životem, která je nezajímá, kterou pohrdají a věří že oni se budou mít úplně jinak.....ale netuší jak oc se někdy mýlí a že k těm tolik vysmívaným kompromisům našich let taky budo muset přistoupit a možná i dřív než jim samotným bude milé....

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: Zcela s tebou souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem se k tobě dostala přes tvůj komentář u mě. A ty ke mně jak?

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Já přes komentář u Ilonky Pižlíka. První setkání s tvým blogem bylo u toho hádankového článku co ti která kytka dělá nebo nedělá .....Tak on každý komentář je vlastně takové pozdravení, dává tím člověk najevo že ještě žije, a že ho zajímá co se kde děje.

    OdpovědětVymazat
  22. Já už ani nevím, jak jsem se k tobě dostala, ale tipuji to přes zvířectvo, zrovna jako u Katky.

    OdpovědětVymazat
  23. Řekl bych,že asi budu patřit mezi stálé nováčky.Tvůj blog patří mezi mé TOP a je to tím,že mě hned zaujal Tvůj styl psaní a hlavně krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  24. [23]: Jo, jo, zvědavost se v ledasčem vyplatí. Ale třeba při projíždění partnerova mobilu či kapes se člověku spíš vymstí     

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: Jenže to už není zvědavost,ale nemoc     

    OdpovědětVymazat
  26. Opravdu nevím, jak jsem tvůj blog objevil, jen si pamatuji, že mé poznávání blogerů nejspíš začalo od Srdce blogu (z něho jsem si ale odnesl velmi málo, jistě to vím jen o Bloudovi z rozhovoru, který tam měla) a pak od Čerfa. Zřejmě jsem viděl nějaký jeho článek v Autorském klubu. Petr mě zaujal na první "pohled". Má také inteligentní komentátory a od nich a jejich oblíbených se mé povědomí o zajímavých blozích rozrůstá. Možná, že právě od něj tě znám.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....