01 ledna 2013

Stejná a přesto pokaždé jiná....

Neustále se snažím vylepšovat své vodní fotky.
Zkouším všechno možné co ten můj miláček foťák dovede a kde jsou jeho hranice, učím se zase po letech expozice a clony, a hlavně zkouším co zvládnu udržet já...je to fuška aby se mi neklepaly pazoury.
A tak aby nebylo pořád to samé jsem si i trochu zahrála s barvičkami a efekty....
I když u vody se nedá říct že by byla pořád stejná, protože než se udělá jeden snímek odteče pryč a už je
na jejím místě jiná....






9 komentářů:

  1. Krásné fotky! Vodu mám moc ráda!

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, pokaždé jiná...ne nadarmo se říká, nikdy nevstoupíš do stejné řeky. Zlati, tobě přeju, abys ale vstupovala do stále stejné řeky štěstí, zdraví a životní spokojenosti v celém novém roce.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké fotky. Také to stále zkouším, ale stejně záleží na vkusu diváka. Mně osobně se líbí tekoucí jiskřící živá voda, jako máš ty. Na jednom snímku je mírně zpomalená, ale ještě to jde. Moc se mi nelíbí nebo spíš mi připadají vyumělkované ty fotky vodopádů focené na dlouhý čas. Je to sice moderní, ale mně to připomíná mlíko nebo dokonce sliz nebo gel. Ale jak říkám záleží na vkusu. A tak když je trochu zpomalená, ale přesto ještě teče, tak je to pro mne super. pokud někdo použije dlouhý čas, pak jsem divák velmi kritický a hodně pak záleží na okolní přírodě. Jak to mlíko do přírody sedne, jak je volená kompozice. Tvoje voda teče, skáče, bublá, žije.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Tak mlíka se pokud nebudu mít stativ těžko dočkáš, tohle je moje hranice udržitelnosti v ruce . Máš pravdu někdy to může vytvářet skvělý efekt, někdy už je to moc.Když je to třeba v noci a jsou okolo světla, která tu vodu různě zabarvují vypadá to krásně.

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Jo, jo, jak v přírodě tak v životě. Díky moc a i tobě všechno nej a spousty dobrých nápadů na pěknou grafiku

    OdpovědětVymazat
  6. Mám rada fotky, na ktorých je voda, len nech nie je použitý dlhý čas. To nie!! Mne osobne sa také fotky zdajú veľmi gýčové. Voda sa mi páči tak, ako ju naozaj vidím, priezračnú a nie ako mlieko. Takže to s tým časom nepreháňaj

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:Tak jak už jsem psala Majce, tohle je maximum co udržím aby byly fotky po doostření (když je potřeba) použitelné...takže se mlíka bát opravdu nemusíš . i tobě spousty skvělých záběrů a dobré světlo!

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné hokusy pokusy a výsledky úprav jsou ještě hezčí! Zde se mi nejvíc líbila ta černobílá variace, velmi strohá a působivá.

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Kdybych si měla vybrat já tak první a předposlední, líbí se mi na nich jedna věc, jak vypadá zvláštně ta část té fotky nalevo, co je tam ta omrzlá větev. Vypadá to jako by to svítilo vnitřním světlem a tak trochu jak v elfím lese, nebo něco podobného. Prostě taková zvláštní tajemnost jak na nějakém starém obraze....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....