28 prosince 2012

Zamyšlení nad ponožkami....

Nevěřila jsem nikdy na objevování ponožek v pračce.
Na ztrácení ano, to se mi stává skoro při každém praní, že do pračky dávám celé páry ale z pračky už tahám jen polopáry. Jenže teď jsem byla postavena synovou nevinnou větou před skutečnost, že se nejen ztrácejí, ale i objevují zcela jiné cizí! A tak začalo probírání různých teorií. Jelikož šlo o ponožky pánské dalo by se říci že mohou právoplatně patřit jen dvěma mužům kteří jsou v naší rodině, manželovi nebo synovi.
Ale ouha, ani jednomu nepatří! Takže by se nabízela možnost že je tu zapoměl nějaký jiný muž. Ovšem čí a proč.
Dalo by se spekulovat dejme tomu s milencem. Klasická situace, manžel se vrací domu dřív než byl očekáván. Tudíž nastane překotný úprk zdomu. Ovšem to by si dotyčný všiml že přece jen něco není v pořádku a na nohou mu něco chybí. Jenže pokud by tato situace nastala, tak už tohle zamyšlení nepíšu ani náhodou. Takže další na řadě je dcera, a i na ní jsem se obrátila, zda to nejsou ponožky po nějakém jejím ex. Podívala se na mne obzvlášť útrpným pohledem řkouce :" Takovýhle?" a odešla.
No, začíná to být zajímavé....ještě mne napadla Kuna. Když může spát v unisexových spoďárech tak proč by třeba na spaní neměla i pánské ponožky, že? Ale po dotaze k synovi zda v nich náhodou Kuna nespí, jsem dostala zápornou odpověď.
Takže je to asi opravdu pravda, objevují se prostě v pračce. Cizí ponožky. Takže pokud nějaký pán postrádá po praní tmavě modré štráfaté ponožky jsou u nás.....

26 komentářů:

  1. No já to říkám pořád, že to dělají ti ponožkoví skřeti, které má každá domácnost. Tak proč by se ty ponožky, které záhadně navždy zmizely z naší pračky, nemohly ještě za záhadnějších okolností objevit například v té vaší..?   Zvláště, když je vše propojeno systémem důmyslného kanalizačního a vodovodního potrubí

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je skutečná záhada - že by trollové, nebo domácí skřítci?

    OdpovědětVymazat
  3. To je záhada hlavolamu,jak v Rychlých šípech.Krásně o tomto problému psal Malkiel.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mne napadlo, že máte nějaké ponožky naše a my vaše. Zajímavé je, že se to děje jen s ponožkami pánskými. Já mám dámské, u nás jsou dva muži, dříve tři. Vždy se to dělo jen s pánskými. Asi je to nějaké znamení!   

    OdpovědětVymazat
  5. Nějak jsem se ztratila v Matrixu. Co nebo kdo je Kuna?

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Kuna je synova přítelkyně,škodná ....

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Zklamu tě, jsou sice modré ale mají takové silné "vroubky" na sobě.

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: Hele oni se ztrácejí i mě s dcerou, teď mi tu zrovna jedna její leží a nemůžeme k ní najít tu druhou.

    OdpovědětVymazat
  9. [2]: Zášupšáci se ti skřítci jmenují nebo se nám prostě doma objevují červí díry....tu něco zmizí, aby se to pár měsíců najednou válelo v obýváku a na otázku kdo to tam dal nikdo neví co a kde se to tam vzalo

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: To je tím, že jste dvě ženy! Já jsem žena sama a ně se nic neztrácí!

    OdpovědětVymazat
  11. Ano, také nám nějaké ponožky žere "ponožkožrout".Mám pocit,pokud by se ponožky neztrácely,tak není něco ve vesmíru v pořádku a je třeba se obávat i nejhoršího.

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: No to je fakt, třeba to funguje jako potrubní pošta .Tuhle to zmizí a systémeme se to dostane jinam!

    OdpovědětVymazat
  13. [3]: Kdepak, nic takového jsme doma nikdy neměli! Prostě cizí ponožky!

    OdpovědětVymazat
  14. Ponožkožrout se jmenuje odborně Lichožrout a žije všude.

    OdpovědětVymazat
  15. Koukám, že s ponožkami je při praní problém všude, že se ztrácejí, to beru, ale že se objevují cizí, to se hned tak nevidí, Vendy. Máš doma nejspíš "Bermudský trojúhelník" naruby!!!   

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám oblíbené ponožky a ty si raději na umyvadle přeperu ručně, aby se do pračky nedostaly, protože pak bych se s nimi nejspíš neshledal. Stejně tak z ještě nespuštěné myčky vyndávám neumytý oblíbený hrnek na kávu a umyju si ho sám, protože pít z jiného než oblíbeného hrnku není ono.

    OdpovědětVymazat
  17. Pokud to jsou jenom ponozky,co se ztrácejí anebo nacházejí,zak to jeste není zak strasné,horsí kdyz to bude cizí spodní prádlo.....

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Navíc NÁM se nádobí v myčce otřískává. Samo od sebe nejspíš ne.Bude to tou radostí, že mohou holky nádobí ukládat a uklízet Grrrrrr!

    OdpovědětVymazat
  19. [16]: No už to tak vypadá....ale já se řešení dopátrám a dám vědět jakže se to stalo ...jsem člověk racionálně založený a na nějaké fantazie nejsem   

    OdpovědětVymazat
  20. [17]: Bingo! Jseš můj člověk s rituálem pití kávy z oblíbeného hrnečku....já myčku nemám, ale i když máme doma díky dceřině mánii kupovat čaje a kafata v akcích s hrníčkem, má ten svůj jeden oblíbený a v něm prostě ta káva být musí. Takže si ten svůj také pořád myju aby byl po ruce.

    OdpovědětVymazat
  21. No tak to potom bude opravdu na detektivní pátrání, cizí prádlo a obzvlášť dámské to už je na pováženou....nebo na rozvod?

    OdpovědětVymazat
  22. [19]: Jak jsem psala, myčku nemám ale nádobí se otřískává taktéž. Zjstila jsem že to je v přímé závislosti na mých pobytech na chatě, kdy se musí rodinka obejít bez luxusu maminčina starání a jak se dcera vzteká při mytí nádobí odnášejí to talíře a misky....

    OdpovědětVymazat
  23. Vendy, pěkně jsem si početla. Výskyt cizích ponožek ti nedovedu vysvětlit. Snad nějací skřítci.   

    OdpovědětVymazat
  24. Na liché ponožky, ztrácející se a záhadně se objevující, už jsem si zvykla.

    OdpovědětVymazat
  25. [25]: To mohu jen podepsat. Ponožky se nám ztrácejí taky, ale nové nepřibývají

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....