23 prosince 2012

Jak neztratit kontakt s oblíbenými blogy....

Byla jsem samozřejmě stejně jak 68% ostatních blogerů zaskočená a naštvaná tím že mi z půl dne na půl dne zmizelo zobrazování nových článků od oblíbených blogerů, tedy to kvůli čemu vlastně je člověk na blogu. Dostala jsem tipy na RSS čtečku nebo Bloglovin, ale tu RSS nemůžu nějak dostat do provozu a o Bloglovinu jsem od jednoho blogera četla ne moc dobré zprávy. Ale vzpoměla jsem si na jednu věc a proto jsem mnohým z vás psala onu prosbu aby jste si do menu přidali položku Přihlásit k odběru novinek.
A proč? Jednoduchým úkonem a jednoduchou registrací si zajistíte možnost dál sledovat vaše oblíbené blogy bez toho aby jste sjížděli každou volnou chvilku seznam oblíbených blog po blogu a zjišťovali jestli někdo nenapsal něco nového. Upozornění na každý nový článek z oblíbených vám přijde na mejl a tak vám neujde nic, i když třeba na blog nepůjdete delší dobu. V mejlu vám to stále zůstává.
Jak na to? Strašně jednoduše. V Nastavení si zadáte Menu. V něm Položky menu a objeví se vám dva sloupce, aktivní (tmavý) a neaktivní. Myší si najedete na položku Přihlásit oběr novinek, přetáhnete do aktivních a uložíte. Díky tomu se k vám mohou vložením své mejlové adresy přihlásit ostatní a vy pokud mají odběr aktivní zase k nim. Že to funguje při všech těch změnách jsem se dneska přesvědčila když jsem měla upozornění na články od těch kteří už ten odběr mají. A pokud si ještě i zadáte v Komentářích že chcete informovat o komentech na mejl, pokud jste tak neučinili při zakládání blogu, máte možnost sledovat i komenty které vám přišly. Nevidíte sice tak jak dřív jestli byl komentován i starší článek, ale snad to podle komentu někdo pozná.
Omlouvám se mladším že se tak rozepisuju o tak jednoduché věci, ale nejsou na Blogu.cz jen samí náctiletí ovládající počítače levou zadní ale i starší ročníky, které si už s nimi rozumějí trochu hůř....
Doufám, že jsem vám trochu ulevila v možnosti jak sledovat dál to o co máte zájem sledovatUsmívající se.

14 komentářů:

  1. Děkuji za rady, už jsem se registrovala a funguje! Tedy jen u těch pár lidí, co to tak už mají uděláno.

    OdpovědětVymazat
  2. VendyW, teď jsem to podle tvého návodu udělal, jak to ale funguje? Zprávy o nových článcích chodí mailem? To mně nepřipadá moc pohodlné, protože mailů dostávám spoustu neblogových a musel bych informace o článcích mezi nimi vyhledávat.

    OdpovědětVymazat
  3. Odkazy na Bloglovin (první je anglický, další české):

    OdpovědětVymazat
  4. No, to chýba aj mne, hoci som takto sledovala len zopár blogov. Ak by som mala mať medzi obľúbenými všetky blogy, ktoré sledujem, aj tak by som nevidela všetky nové články   Ja som na bloglovine už dosť dlho a zatiaľ som s tým nemala žiadne problémy, takže ostávam u neho Môžem tak sledovať aspoň aj zahraničné blogy či blogy na blogspote a iných stránkach.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě že máš pomocníka, viď...   

    OdpovědětVymazat
  6. Vendy, hned jsem to udělala, jak jsi mi psala.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak samozřejmě když ti chodí hodně mejlů tak máš asi ten Bloglovin lepší. No funguje to tak, že ti na mejl příjde: Na blogu ttttt byl publikován článek bbbbb. Ty si klikneš na odkaz a jseš tam.

    OdpovědětVymazat
  8. [4]: No je fakt že já mám pár blogů na Blogspotu a ty si fakt musím hlídat, protože tam to nefunguje....anebo to neumím správně zadat....

    OdpovědětVymazat
  9. [6]: Mě toho zas tak moc krom komentářů na mejl nechodí, když tak mám ještě jeden

    OdpovědětVymazat
  10. No mně těma svýma změnama S.Rulc taky naštval. Některé vánoční dárečky dokážou být opravdu danajské. Ledasco bych překousla, ale ten výmaz výpisu nových článků u mých oblíbených - no to mi teda vadí hodně. Ale už si taky hledám vedlejší cestičky, holt Čecháček vyniká v přizpůsobivosti mistrné. U těch,kdo mají na svém blogu "přihlášení k odběru novinek" jsem si už svůj babetí mail zadala, a je to opravdu nejlepší řešení. U těch ostatních jsem si blogy naskládala do zvláštní záložky ve svém internetovém prohlížeči a holt jednou za čas oběhnu jak pejsek...

    OdpovědětVymazat
  11. Ono je to ještě nedodělané, nedotažené, taky jsem nejdřív klel jako pohan, ale pak jsem to začal brát s nadhledem.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Já měla to štěstí, že všem z oblíbených jsem napsala a oni s o tam dali, jen pár jich zbývá které takébudu obíhat....

    OdpovědětVymazat
  13. tak mně to prostě nejde, už jsem poprosila i neteř, aby mně to zaktivovala na svém PC a nejde jí to taky

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....