17 listopadu 2012

Z města jen tak.....

Kousek od Městského muzea je můj velmi oblíbený a pro peněženku nebezpečný obchod. Květinářství kterému vládne mladý muž s ohromným snyslem pro barvy, ladění a floristiku. Vždy touto dobou tam u něj najdu něco co je moc pěkně udělané a beru si od něj inspiraci. Jako třeba teď, vysoký dřevěný květináč, osázený pozdně podzimními květy a ve skleněném válci lampička - bludička na čajovou svíčku. Perfektní na schodiště krytá střechou, do zimní zahrady, do předsíně.....moc pěkné.
A mám ráda i jeho řezané květy ve vázách poskládané už do kytic z nichž si můžete vybírat. Dokážeme spolu o kytkách mluvit dlouhé chvíle a předávat si různé rady a zkušenosti s tou kterou pokojovkou či balkonovkou.


Tyhle chryzantémy miluju, jsou nádherné a hodně dlouho vydrží ve váze....


A trochu paradox počasí a doby. Na jedné straně ještě nádherné pelargonie a proti nim vánočně ozdobené veřejné osvětlení...



Po cestě zpátky jsem si vyfotila i poslední barevné záblesky v přírodě, červené listy, zlaté jehličí modřínů, ale i holé siluety starých vrb u malého potoka.





Na závěr nesmí samozřejmě chybět zvířátka, jsme přece pod křídly Velké Sestry Novy a ta má na zvířátka nakonec patentMrkající






23 komentářů:

  1. Skvelo si to napísala. Nebezpečné miesto pre peňaženku. Ja tiež milujem chodiť do kvetinárstva :]

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Já nevím, ale vždycky když jdu okolo tak mne to tam tak nějak vcucne či co! Ale to platí o všech květinářství, nejen o tomto

    OdpovědětVymazat
  3. Květináč vypadá hezky kreativně.Jo kde jsou ty doby,kdy jsem pracovala v květinářství.Tato práce mě neuvěřitelně uspokojovala.Ani se Ti nedivím,že Tě to tam vtáhne.

    OdpovědětVymazat
  4. pěkná procházka, pestrá, podzimní v protikladech. kačenky, ty potvory jsou všude. asi ví, jak je hrozné oškubat jim peří, tudíž se nebojí.člověku by vlezly pro rohlík i do tašky...

    OdpovědětVymazat
  5. Kachny nemají chybu! Taky záběr na stromořadí, ale i ta vysoká dřevěná váza (nebo maxikvětináč?) mě zaujal.

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkně nazdobený dřevěný květináč! Já něco takového musím vidět, abych mohla tvořit, sama to v sobě nemám. Kačenky taky nemají chybu, jsou pěkné.

    OdpovědětVymazat
  7. "Jen tak" jsi nafotila pěkné snímky, Vendy.

    OdpovědětVymazat
  8. Ti kaceri su nadherni. Vlastne aj kacky, ale ja trpim na muzsky rod. To okno... v polovivi novembra, uzas. Ja uz mam vsetko z balkona prec. Zostal tam iba stromcek, ktoremu sa akosi bez mojej pritomnosti iba so starostlivostou susedov akosi toto leto nepacilo. Bol krasny, ale neviem, ci mi tuto zimu prezije. Rozmyslam , ako ho prebrat k zivotu. Je to asi 1.2 m vysoka tuja v kvetinaci.

    OdpovědětVymazat
  9. Fredy Kruger18/11/12 02:01

    " Když oslovil jsem v krámě květinářku

    OdpovědětVymazat
  10. Inspirace pro mě - na tyhle chryzantémy jsem nějak zapomněla. Dříve jsem si občas pro potěšení jednu koupila...podívám se.

    OdpovědětVymazat
  11. [3]: Tak to ti závidím, že jsi mohla pracovat s kytičkama, a nedivím se že tě to naplňovalo

    OdpovědětVymazat
  12. [4]: Že by nějaká neblahá zkušenost se škubáním kachny?

    OdpovědětVymazat
  13. [5]: To byl jeden z méně hnusných dnů v tomto týdnu. Jinak je hnusno pořád. Dokonce i včera na horách a to mělo být dle předpovědi na kopcích slunečno....

    OdpovědětVymazat
  14. [6]: Taky mi někdy dá práci něco vymyslet, spíš také odkoukávám nápady odjinud. ale tohle je moc pěkná inspirace.

    OdpovědětVymazat
  15. [8]: Z celého náměstí jen tyhle dvě okna takhle krásně kvetou. Nikde nic jiného není a tak opravdu vynikají

    OdpovědětVymazat
  16. [9]: Tak to jsm na tom stejně, knihkupctví, květinářství a různé ty Útulné domovy, Nostalgie či jak se ty obchůdky jmenují jsou pro mne strašné pasti do kterých jsem většinou padala a ráda. Teď už si to bohužel finančně nemůžu dovolit takže jen okukuji z venku výlohy.

    OdpovědětVymazat
  17. [10]: Bože jak ty to děláš? To jedeš v čem, v houbičkách, v LSD, v koksu, ve svařáku nebo Paralenu? Mne takhle inspirují ty poslední dvě věci, jinak než ze sebe něco vypotím tak to je hrůza. A vždycky je to pak depresivní báseň.

    OdpovědětVymazat
  18. [12]: Díky a tobě také hezkou neděli . Dneska to vypadá na hodně flákací den, ze včera uvařeno, ani jedno dítko doma takže men nic netlačí. Jen asi bafnu lux a vyluxuju následky línání černého labíka a dím se do trimování Bobeše. Takže vlastně žádný flákání!

    OdpovědětVymazat
  19. [15]: Já na to mám tady blogy!

    OdpovědětVymazat
  20. Pěkné obrázky.Ten květináč je hezký-začínám přemýšlet o něčem podobném.Kachny jsou úžasné.Také je s vnoučaty chodíme krmit.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....