30 října 2012

Konečně ty sněhové....( i když už to skoro zase roztálo)

V pátek, když jsem vezla muže do Solnice, což je za Rychnovem nad Kněžnou, jsme měli před sebou stále pěkně černou oblohu. Opravdu to vypadalo že tentokrát předpověď o tom, že nás zasype sníh nelhala a v okamžiku kdy jsme vystupovali v Solnici/Kvasinách u nádraží z auta dokonce začalo pršet a v tom dešti popadávat něco takového malého, kulatého zmrzlého. A já si říkala, no potěš, ještě tohle mi chybí....jet někde za nějaké chumelenice či slejváku. Oprava naštěstí byla krátká, pršet přestalo a dokonce zase i sluníčko ukázalo svou přívětivou tvář. ( nejsou žádné obrázky, nádraží bylo nezajímavé a zeď fabriky kde se vyrábí škodovky taktéž). Vyrazili jsme a tentokrát ta černota byla zase před námi , tedy tady u nás. Ale po sněhu stále ani památky. Z republiky už přicházely zprávy o tom kolik kde ho už je a tady nic. Jen déšť. V sobotu jsem opatrně rozhrnovala závěsy co mne čeká, ale ono zase jen deštivo a deštivo. To už jsem si říkala že nám se to prostě vyhne a mě to ani nebude líto, protože sníh v říjnu zrovna tedy nemusím. Ostatně nemusím ho vůbec.

Pak ale úderem čtvrté odpolední začalo tu a tam něco poletovat v tom dešti a postupně to houstlo a houstlo až se najednou rozpadal ten bílej sajrajt. Během půl hodinky ho napadaly tři centimetry....









7 komentářů:

  1. Kraaaaasne fotky

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou pěkné, Vendy, ale ty černobílé v dalším článku se mi líbí mnohem víc.

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky jsou krásné,jako vzdy,ale na sníh jeste dost casu,byla to jen taková hrícka prírody,já jsem taky neodolala a delala fotky,hlavne se mi líbilo ten kontrast barevné listí a bílý sníh!

    OdpovědětVymazat
  4. Je mě trošíčku líto, že tuhle pecku kytičky nepřežijí, u nás to bylo -8.

    OdpovědětVymazat
  5. [5]: Tak tady ani nemrzlo a když tak jen slabounce pod nulou. Pro tohle bych na horách nemohla žít, mám ráda teplo. Ale pro tu jejich letní nádheru jsem se do nich zamilovala....a šla tam hned .

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Měli jsme to jako chalupu, potom při odchodu do penze jsme se "zbláznili", šli na hory natrvalo, a zima je tu dooouhá? Někdy se to nedá vydržet?

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....