23 srpna 2012

Nová rubrika...

Už delší čas se chystám do nové rubriky. Do takové kam budu zařazovat občas to co mne ale hodně vytočilo nebo vytáčí na poli veřejného ale i našeho života. Co mi připadá jak blbina největší, nebo to co se prostě nedá komentovat jinak než VELEBNOSTI, JDU BLEJT.....

A tady jsou adepti:

Kauza Rath...
Král Krysa chudák strádá ve vězení a tak se snaží všechny přesvědčit o tom jak je nevinný. Žebrá kde se dá a dokonce jeho právníci chtějí, aby mu byl vrácen zabavený majetek. Tatínek i přítelkyně mohou dát každý JEN půl mega, ale na čtrnáct nemají....Probůh, já po letech práce a podnikání (poctivé práce v obchodě a poctivém podnikání v rodinné firmě) nemám ani vindru, a tak tak se držíme nad vodou. Mít půl mega, můžeme se odrazit ode dna a nežít pořád ve stresu....A jeho právníci žádali propuštění na kauci. Ale ejhle, ti kdo se nejdřív za něj zaručovali a pěli ódy na jeho charakter a apelovali na jeho všeobecnou známost tudíž nemožnost utéci před spravedlností (jasně, Krejčíř byl taky známej a jak to dopadlo) se najednou po vyhlášení výše kauce stahují do pozadí. Zřejmě jim nikdo nenosí krabice se sedmi......Korunou všeho bylo prohlášení, že o příspěvěk na kauci byl požádán i šéf Nadačního fondu proti korupci....ten se naštěstí ukázal jako soudný člověk a odmítl...

Kauza Politici k vám domů...
V rámci předvolební kampaně se rozhodli někteří politici sestoupit z piedestalu a nechávat se pozvat domů k nám normálním občanům. Nóó, jsou zřejmě dosti odvážní, pokud tak chtějí učinit bez ochranky, bez toho že by se chovali jako politici ale jako ti z lidu a beze strachu že je někdo vypráská od svého prahu. Prý dokonce budou i odpovídat na jakékoli dotazy na ně vznesené. Jak vznešené..... Ale být na jejich místě raději odmítám jakékoli nabídnuté jídlo i pití....

Kauza Naše silnice....
Každý z vás určitě se více či méně přepravuje autem či jiným dopravním prostředkem po našich silnicích a dálnicích. Platí dálniční známku. A ví v jak hrozném stavu tyto silnice a dálnice jsou. Jak málo máme kilometrů dálniční sítě a jak drahé u nás takové stavby jsou a o tom jak dlouho se staví ani nemluvě. Kolik se v nich utopilo miliard a kolik lidí si při tom namastilo kapsu se asi nikdo nikdy nedozví. Teď ale najednou mávnutím kouzelného proutku nám přibudou desítky kilometrů dálnic. A jak je to možné? Prostě na ministerstvu dopravy nějaká chytrá hlavička přišla na to, že by se na některých úsecích silnic první třídy zvedla rychlost na 130 km a získají tak status dálnic. Zvláštní kapitolou je smetení zákona o provádění oprav v noci a o víkendu. Všude v Evropě věc normální, u nás nemožná. Prý by to rušilo noční klid. Tak ještě možná v obydlených částech, ale koho tak může rušit práce na dálnici či silnici mimo města a vesnice? Lesní nebo polní zvěř? A tak se stále budou opakovat situace jakou jsme zažily minulou sobotu kdy díky uzavření obou tunelů na městském okruhu byli nuceni všichni jedoucí na Brno nebo Hradec jet po Jižní spojce která díky dvěma zúžení se stala takřka neprůjezdnou a kolony se jen pomalounku pohybovaly vpřed. To jedno zúžení nechápu, páč tam už bylo hotovo, jen zřejmě někdo nedostal pokyn k odstranění značek a druhé zúžení způsobila vyfrézovaná díra zvící metr a půl nadél a půl metru na šíř. jenže díky tomu, že prostě v pátek ve tři padla a všichni mazali domů, jí nestačili opravit. Že okolo nejsou žádné domy kde by případný hluk obtěžoval jejich nájemníky to jaksi nikdo neřeší, ale že obtěžovaly výfukové plyny a hlučnost jiné lidi v místech kde domy jsou to je zřejmě v pořádku.
Takže suma sumárum Velebnosti, jdu blejt!

15 komentářů:

  1. Co k tomu říct . Humor mně přešel . Máš pravdu od prvního do posledního písmenka . A jistě se toho najde víc . Viz třeba zaměstnávání cizinců na černo a naši lidi nemají práci , protože nechtějí pracovat za minimální mzdu od nevidím do nevidím . Vždyť zaměstnanci potřebují " JEN " živit své děti ( proč si je tedy pořizovali ), popř. platit hypotéku či jiné půjčky ( proč si ji tedy brali )a i když hypotéku neplatí , potřebují platit nájem , elektriku a plyn ( proč tedy nebydlí pod mostem , tam nic platit nemusí ) , potřebují jíst a nakoupit základní potraviny ( proč se nechodí pást , trávy je všude dost a je zadarmo ), když si majitel , či majitelé potřebují koupit loď , letadlo , či jet na dovolenou do Turecka , na Bahami , nebo na Mallorku . A to neplatí jen o zaměstnavatelých , ale i o politicích ( už vidím ty davy hrnoucí se do politiky a dělat pro lidi za průměrnou mzdu , i když 2/3 obyvatel na průměrnou mzdu vůbec nedosáhne )....Mohla bych pokračovat ještě dlouho , ale ty jistě něco vymyslíš sama .

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, nad některými věcmi mi taky zůstává rozum stát. Dnes mi přistála do schránky složenka na dvanáct a půl tisíce, účet veden na Kalouska.

    OdpovědětVymazat
  3. zelenykavalir24/8/12 11:19

    Ani jsem to nedočetl, jen nakousl, nemá cenu se nervovat...

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Myslím ty velké zaměstnavatele , ne živnostníky , kteří mají pod sebou pár lidí a často pro ně horko - těžko schánějí práci . Ti se mají opravdu co otáčet .

    OdpovědětVymazat
  5. Není lepší to moc neprobírat? Nervy mám jen jedny a když slyším ty různé bláboly v televizi...   

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Jo tak tohle znám tady od nás ze vsi. To je v hospodě pořád No jo, ty se máš, pan podnikatel....jenže už nikdo nevidí, že si nemůžeš dovolit zamarodit protože jako zaměstnanec pobíráš alespoň nějakou nemocenskou a navíc ti jí musí zaměstnavatel ze začátku platit, ale jako živnostník si to nemůžeš dovolit protože dostaneš směšnou sumu nějakejch osmi stovek za měsíc. Že platíš nekřesťanský daně, že máš nervy v kýblu z věčnýho upomínání za to, že nemáš dva dny po splatnosti něco zaplacenýho, ale už nikoho nezajímá že tobě platěj zákazníci až po dvou, třech měsících páč to tak mají nastavené a další a další. A když řekneš No jo, tak si to zkus taky, když se ti nelíbí jak tě zaměstnavatel "oškubává" tak hned každej přestane bejt hrdina a říká Proč?

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Asi právě proto že jsou lidi ještě málo naštvaný to takhle vypadá a člověku se z toho chce zvracet.Co by dělali všichni naši páni poslanci a ministři a ostatní vyžírkové kdyby je lidi nevolili, he? Možná by to nebylo od věci....

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Taky si nemůžu dovolit marodit . Jednou jsem si dovolila být pár dní doma , protože na mně spadla jarmara a já měla naražený rameno a vůbec jsem nemohla hýbat rukou , protože to pekelně bolelo a jednak jsem dostala kulový ve vejplatě a jednak jsem myslela že mně vrchní sežere a předhazovala mi to ještě za půl roku . Tak když ta nejhorší bolest povolila tak jsem , i přes nedoporučení své lékařky , neschopnost ukončila . Pro tvou informaci , my chodíme do práce i s horečkou , pokud se vůbec můžeme hýbat a myslet , tak musíme makat . Protože absolutně nikoho nezajímá , že ti je blbě .   

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: Tak u vás je to dost jiné, jste hodně specifické zaměstnání. Jo, možná bys mi mohla poradit, nebo říct co je nebo není v pravomoci sester. Jak je teď tatínek v nemocnici, je imobilní a vlastně jen leží v posteli s nohou na šibenici. No a když je čas oběda, sestry mu tam prdnou jídlo na stolek a jdou pryč. A on se na to jídlo nedostane, protože se nemůže nijak vytáhnout do sedu. Nikoho už nezajímá jestli se k tomu jídlu dostane nebo ne. Může si mamča někde stěžovat? Nebo jak je to? nakonec tam vždycky sedí a čeká a pak ho krmí sama.   

    OdpovědětVymazat
  10. [10]: Můžu ti poradit . Pacienty co se sami nemohou , nebo nesmí sami pohybovat , k jídlu buď posadíme ( nohama dolů z postele ) , pokud to zvládnou , pokud ne a hrozí že se neudrží , tak je vytáhneme do sedu v lůžku , zvedneme horní část lůžka ( pod hlavou ) do sedu tak , aby byli v sedě nebo polosedě a stolek jim dáme tak , aby na jídlo dosáhli . Pokud nezvládnou sami , tak nakrájíme maso , nebo namažeme pečivo a připravíme tak , aby to pacient mohl sám pohodlně sníst . Pokud nezvládne ani to , krmíme ho sami . Když je víc pacientů na krmení , tak holt musí jít krmit všichni kdo mají volné ruce , nebo můžeme požádat rodinu ( pokud je zrovna přítomna ) aby si svého příbuzného nakrmili . Většinou to rádi udělají . Někdy se stává i to , že třeba manželka si chodí v poledne a večer svého manžela ( dědečka , babičku ...) krmit . A to zcela dobrovolně a rádi . Většinou od rodiny přijímají pacienti jídlo rádi a lépe a víc toho snědí .

    OdpovědětVymazat
  11. [12]: Díky moc, ona tam na ten oběd začala mamča zůstávat až po tom, co jí tatínek řekl celý hladový jak to je. Že přijdou, dají jim jídlo na normální stolky, ani jim je nepřisunou a zase odejdou. To prosím v Motolské nemocnici a jsou na pokoji jen tři! On opravdu nejde posadit protože má zlomený krček a tak má nohu v klidu na šibenici, takže může jen ležet. Snad zítra už bude mít dobrý quick nebo kvik já nevím jak se to píše a budou ho moci operovat. Popsala jsi to dokonale, a je vidět že tam si to prostě sestry hodně ulehčují....když jsem byla po operaci páteře jen o kousek výš, Na Homolce tak to bylo úplně něco jiného.Sestry tam kmitaly, slušně zdravily, představovaly se při každém střídání směn, všechno vysvětlily a když jsem nemohla sedět, tak mi vždycky zvedly ten boční díl stolku a já hodovala jak staří Římané.... .Jen naše mamča je taková že raději bude chodit do nemocnice a suplovat spoustu práce sester než by si stěžovala. Já vím, že každá taková pomoc je pro vás ohromná úleva, jenže někdy to překračuje únosnou mez toho co by měly dělat sestry a co ne.

    OdpovědětVymazat
  12. Quick je stručně a srozumitelně řečeno vyšetření srážlivosti krve . Pokud je příliš vysoká , hrozí při operaci problém přílišného krvácení a to se těžko zastavuje nebo hrozí vykrvácení , pokud je příliš nízká , hrozí pooperační embolie . Jo a taky by měl tatínek mít ADL ( antidekubitární lůžko ), pokud nevíš co to je , tak to je nafukovací matrace , trochu to vypadá jako klasická nafukovačka a pohonná jednotka nahání a vypouští vzduch do jednotlivých komor lůžka . Polohování v jeho případě asi nebude možné . Nebo je ještě taková podložka z ovčího rouna , ta se taky někde dává jako antidekubitní podložka . Jako prevence proleženin.

    OdpovědětVymazat
  13. [14]: Tak co to znamená Quick vím, otec s tím má problém už dlouh leta take vždycky když má před nějaku operací trvá to dlouho než mu to srovnají. Polohovací lůžko měl když tam byl se srdíčkem, teď mu to asi nemůžou polohovat.Ale dík za upozornění, kdyby něco nebylo tak jak má být, tak se ozveme.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....