28 června 2012

Dost již bylo dráždění chuťových buněk...

...tak zase troška krásy sice pomíjivé, leč neškodné co se týče přibírání na váze...
Neboť péče o zahradu je někdy pěkná fuška a dřina a výsledek bývá značně nejistý. Bude to ve finále vypadat tak jak si představuji? Budou mě kytky kvést tak jak mají? A budou vůbec vypadat tak jak na obrázku? Otázek je vždy mnoho a odpověď dá jen čas. To nemluvím o další péči o záhony po výsadbě, ale to si myslím že většině z vás nemusím vykládat, protože víte o čem je řeč.

Ta krásná modrá květinka, která mne dnes inspirovala k focení se jmenuje latinsky TRITELEIA LAXA a české rodové jméno nemá, i když by to asi taky neznělo o moc líp než ta latina. Patří mezi cibuloviny a já si jí koupila už někdy před šesti lety a od té doby mi se střídavými úspěchy kvete. Se střídavými proto, že jsem původně zakoupila pězt cibulek, postupem času se rozmnožily, ale kvetou jen někdy. tak doufám, že při nynější generálce na záhonu je vytahám všechny...




Kvěy Hosty jsem tu měla již jednotlivě tak pro ty kteří jí neznají ještě pohled na celé květenství...


Na konec jedna růžičková i s pavoučkem a navíc pro dobré pozorovatele i s pavučinou kolem...


5 komentářů:

  1. Nejsem si úplně jistá, ale mám pocit, že jsem tu první kytičku jsem měla taky v bílé barvě. Cibuloviny se mi moc nedařily, většinou potřebují být v suchu. Buďto mi uhnily a nebo mi je sežrala podzemní havěť.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Jo, to je možný, je i v bílém. Já když jsem jí kupovala tak se mi líbila právě ta krásná modrá barva, modrých kytek moc nemám. Tak mě tak spoustu krásných a hlavně těch drobných cibulek něco požralo....

    OdpovědětVymazat
  3. Fialová květinka je moc hezká a ted' jsi mi Vendy připomněla,jsk kvete hosta.Tak,jak ji máš tady ji znám.Ty detailní fotky byly pro mě zavádějící,bylo to zblízka.

    OdpovědětVymazat
  4. ňo, ňo, oni jsou zblízka nádherné tím průsvitným okrajem....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....