24 března 2012

Původně trochu jinak TT.....

Téma týdne "Moje zem".... Zem jako stát? Nebo můj pozemek ? Moje zahrada ?Nevím, co vybrat. Momentálně se tak nějak za svůj stát docela stydím. Stydím se za naší politickou garnituru i za některé spoluobčany....Za to mám ráda naší přírodu a památky. Jsou místa která vyloženě miluji od dětství a jsou místa která si zamilovávám a objevuji až teď.....
Je spoustu bílých míst které mám v poznávání naší země, a vím, že je nenaplním, ale vždy si to alespoň můžu přát. A třeba se mi někdy má přání splní.

Ale i moje zahrada je vlastně Má zem. Tu si opatruju, starám se o ní aby vzkvétala a dělala radost nejen mě ale i těm, kteří se na ní dívají. Tady si můžu vymýšlet úpravy, zase se je zavrhovat a nikomu tím neubližuji, což se nedá říct o konání politiků. A když se k něčemu rozhodnu, tak to i udělám, a pokud je to špatné řešení, najít nové, lepší, které vyhovuje všem. Nic z toho bohužel pro tu naší zem nikdo z politiků nedělá. Nevidí celek, jen to svoje teplé místo a svoje blaho. Hledají řešení která vyhovují jen jim a okruhu jejich známých a kamarádíčků.

A dělají z nás ty, kteří jezdí za hranice provozovat opět ony "rabovací" zájezdy tolik známé z předlistopadové doby. Nezapírám, že jsem také na dvou byla, jen jsem si jaksi neomotávala záclony kolem sebe, nenechávala staré oblečení v popelnicích a nepřezouvala boty. Mým prohřeškem proti celnímu zákonu bylo jedno provezení misky s kaktusy pro mého muže. Kdo chce věřit ať věří, kdo ne....já mám v tomhle směru svědomí opravdu čisté. Hodně slyším co vlastně by se mělo všechno stát, aby se zase lidé vydali do ulic jak v roce 89. Je toho spoustu čím naši politici už lidi podvedli, naštvali a urazili. Ale musím se popravdě ptát je u nás tak velký výběr stran a lidí kteří by nás měli nově zastupovat? Ne z důvodu vlastního obohacení, jak je to stále zvykem, ale opravdu v zájmu lepší budoucnosti, lidí kteří budou umět být spravedlivými a rovnými? Odpověď je těžká, a moc tak opojná....
Původně jsem nazvala své pozastavení Trochu jiné TT.... a proč? Protože jsem chtěla vlastně publikovat fotografie ze Mé země, ze zahrady, ale pak to nějak samo začalo v paralele s tou zahradou nabírat jiný směr. V poslední době se mi stává, že se lépe možná vyjadřuji obrázky než slovem, asi se na chvíli dostávám do stádia určitého vyhoření, tak proto sem přidám raději i ty obrázky....



12 komentářů:

  1. Co k tomu dodat . Ona asi jen revoluce dnes nestačí . Chtělo by to defenestraci. Občas zaslechnu i nějaké ty zprávy z nejvyšších kruhů našich mocipánů a upřímně říkám , že je mi z nich na blití .

    OdpovědětVymazat
  2. Tvá zem je  hezčí, to se musí uznat. Kytičky krásné a na rozdíl od papalášů na své zemi umíš hospodařit tak, aby kvetla.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky jsi to napsala. Kdyby naši politici hospodařili tak, jako ty na své zahradě, byla by naše země stejně krásná a rozkvetlá, jako ten tvůj koutek, radost pohledět. Ale takhle - smutek, nas..štvaní lidi, beznaděj. Defenestraci ano - ale kdo ji tady udělá? Všichni se na to vykašlou, stejně si tam nahoru sedne zase někdo, kdo bude jen hrabat pod sebe.

    OdpovědětVymazat
  4. [4]: Když jenom do  spamu, je to ještě dobrý...

    OdpovědětVymazat
  5. Jo vlada a politici!To je vsude stejne,u nas to take neni lepsi a kdyz se jeden najde,ktery je lepsi,tak ho brzy odstrani!Taky jsme si tady to tak nepredstavovali,ale myslim si,ze ve stredni Evrope to jeste neni tak hrozne jako vsude jinde ve svete!

    OdpovědětVymazat
  6. Já to teď úplně jinak. Říká se že moje zem je tam, kde se cítí člověk doma a rád a to je právě moje láska.

    OdpovědětVymazat
  7. Ta tvá malá zem ti nádherně kvete a je vidět, že se jí věnuješ s láskou.

    OdpovědětVymazat
  8. Napsala jsi to moc dobře, Vendy.

    OdpovědětVymazat
  9. [10]: Jen moje záda vyhlašují při péči o ní neustále stávku . A ještě že jí mám za plotem, jinak by mi jí kradli stejně jako mi kradou truhlíky z kytkama nebo z výzdobou z oken. To už je ta kapitola o tom, jak se stydím za svoje spoluobčany

    OdpovědětVymazat
  10. [11]: Jo, Vendy, to znám moc dobře. Já si vůbec nemůžu dát truhlíky na okna, ani vánoční nebo velikonoční věnec na dveře. Většinou to neukradnou, ale zničí a rozmetají po celé ulici!

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....