27 března 2012

Picnik sice končí, ale Picassa v nové aktualizaci něco převzala....

Jak jsem u Vendy na blogu zjistila v komentech, dost lidí upravuje fotky v Picniku stejně jak to ráda dělám i já. Je jednoduchý, nabízí spoustu možností efektů, rámečků a koláží, ale stejně jak všechno co k něčemu je, bude v dubnu zrušen. Ale dneska při otevření Picasy na mne vybafla aktualizace. Takže jsem si počkala co že bude nového, a ejhle, zjistila jsem, že některé z efektů a rámečků z Picniku se staly součástí Picasy. Tedy alespoň ty, které jsem nejraději používala....
Jediné co jsem zase zjistila že z ní zmizelo je možnost tvorby koláží...ale ještě jsem to řádně celé neprošla, tak je možné, že to tam nakonec někde je.

6 komentářů:

  1. Jestli najdeš koláž, dej mi prosím vědět. Stáhla jsem si novější verze picasa, ale funkci koláže jsem tam bohužel neviděla, tak jsem opět přeinstalovala starší verzi (ještěže je pořád k mání, i když čekám, jestli ji za chvíli nestáhnou z nabídky).

    OdpovědětVymazat
  2. No já jsem přišla na to, že když mám jednu koláž v uloženou v Kolážích, tak si tam můžu na ní měnit a upravovat jak vždycky, i si nahrávat jiné fotky. Doufám že mi rozumíš . prostě tu starou původní použiju jako mustr a pak z ní udělám novou. Tak to jde. Tak ten Pizap je celkem fajn, líbí se mi tam to ohromný nožství pozadí a různých obrázků mínus má u mne za ty standartní až moc velký mezery v kolážích, ale zase jich tam je taky ohromné množství a velmi zajímavých. Uvidíme, necháme se překvapit. Ale mám radost že v tý Picase je k mání moje milovaná úprava Filmové plátno....jinak na ty upravovačky se těším

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Na Pizap jsem zvědavá, určitě ho vyzkouším. Už jsem dala pár online prográmků dohromady, před chvílí jsem zveřejnila článek.

    OdpovědětVymazat
  4. Normálně si do vyhledávače napiš Photofiltre 3.5.3 (to je starší verze), vyhodí ti to několik odkazů, a z toho by se měl objevit na serveru Stahuj cz nebo Slunečnice cz. Klikneš rovnou na tabulku Stahuj a během několika vteřin máš prográmek u sebe... a do počítače to pak jen nainstaluješ.

    OdpovědětVymazat
  5. Koláže tam jsou pořád, akorát už nejsou dole na liště, ale jinde. Na horní liště, kde je Soubor, Úpravy, Zobrazit atd, je i možnost Vytvořit. Když to rozklikneš, tak tam je Koláž s fotek....

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Jo, jo, máš pravdu, díky za upozornění, já to dělala trochu složitěji z původní koláže, což také šlo....a navíc jsem koukala že je tam i možnost plakátu .

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....