21 března 2012

První letošní bahenní koupel....

Oba přízemáci mají narozdíl od labíka velmi kladný vztah k vodě a ještě kladnější k blátu. Labík, ač plemeno vodní, do ní neleze. A když tak jen po "lokýtky" takže toho, že by skákal do vody za kachnami a chtěl je třeba přinést, se rozhodně nemusím bát. Jo, takovej Mates ten ač jezevčík, čili zase pes suchozemský hrabací se za nimi do té vody pustí v naprostém klidu.
A tak se dneska při procházce oba přízemáci vrhli střemhlav do svého oblíbeného místa v potoce, kde jim jemňoučké blátíčko pěkně leze do kožichu a museli se po zimě hned v tom blátě vyválet a vycáchat.....a vůbec jim při tom nevadilo že ta voda a potažmo i to bláto bylo ještě pěkně ledové.
No a labík? Ten mne nakonec taky překvapil, protože si vlezl do potoka dokonce i vejš nad loktíky....ovšem někde jinde, kde nehrozilo znečištění blátem. On je totiž estét a ne takový čuně jak ti dva přízemáci Smějící se !

7 komentářů:

  1. To jsou radosti,a potom je koupat,jeste vetsi!Ta moje hafinka snad byla jednou dobrovolne ve vode,ale jinak vodu nemusi a tu ve vane uz vubec ne!

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: A víš že ani ne? Oni za prvé po cestě oschnou a za druhé oba mají tu vlastnost, že jim to z těch chlupů sleze samo a jsou čistí. Jen jim vyčešu trávu a podobný sajrajty co se na ně nachytaj a je klid...

    OdpovědětVymazat
  3. No,vidíš tak ses aspoň pobavila ,jsou roztomilí(obrázek)

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě, že naše čivka, kličkuje mezi kalužemi, tohle by mě zabilo!

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla jsem říct -  tos musela mít radost!

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Tak já jsemse bavila, zvlášť když z nich to bláto pěkně teklo dolů

    OdpovědětVymazat
  7. No, co oni dobře vědí , že bahno je dobré na pleť a na revma . Lidi za to musí pěkně platit , jezdit do lázní apod. oni to mají přírodní a hlavně grátis .   

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....