09 ledna 2012

Velké hlasy.....Marta Kubišová


S Velkým hlasem tohoto týdne zabrousím zase jednou do domácích vod. Opět zpěvačka s hlubokým sametovým hlasem a nešťastným osudem, který se sice trochu upravil k lepšímu, nicméně ta nejlepší zpěvácká léta jí byla ukradena a mi všichni ochuzeni o její možné nové a krásné písničky. Ale i člověk který právě proto, že byl natolik pronásledovám, se snaží pomáhat druhým a to jak lidem tak i zvířatům. To je Marta Kubišová.....
A je mi jasné že výběr písní bude hodně těžký, protože než byla režimem odstavena patřila mezi naše nejpopulárnější zpěvačky a nahrávala písní opravdu dost.







Chtěla jsem vybrat ty méně známé skladby, jenže těch je tolik, že by to vydalo na několik pokračování, takže jsem vybrala některé písničky z recitálu Proudy, který natočila Československá televize v roce 1969 ale na obrazovky se ve skutečnosti dostal až po revoluci, protože hned po dohotovení šel do sejfu. A jak je vidět uměly se u nás natáčet krásné videklipy už tehdy.


12 komentářů:

  1. Nádherné jak zpívala s V.Neckářem a H.Vondráčkovou - jejich písničky jsem měla moc oblíbené.

    OdpovědětVymazat
  2. To ano, ale mě se asi fakt nejvíc líbí ten duet s Matuškou, má to nádherný text...

    OdpovědětVymazat
  3. Je to zpěvačka, které si moc vážím. Udělala jsi mi radost.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]:Jo, to já taky, už proto že umí stárnout s grácií a ne jak Nesmrtelná teta Helena, která ze sebe dělá diblíka za každou cenu. Ta u mně naprosto ztratila svůj kredit. I tím nablblým soudem

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Naprostý souhlas. Já jako holka byla alergická na Ljubu Herrmannovou, která se také chovala, že je jí o sto let míň. A Heluš? Ta je opravdu na odstřel.

    OdpovědětVymazat
  6. Mám ji ráda, díky za písničky.

    OdpovědětVymazat
  7. Kubiška si se mnou hrála na písku a nezpívala.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]:Čekám ještě co z tebe všechno nevypadne...Michnová, Kubišová a kdo dál?

    OdpovědětVymazat
  9. [7]:         na písku? Fakt?

    OdpovědětVymazat
  10. [7]:Teď mi došlo, že jak ty máš "hudební" známosti z dětství, mládí či dospělosti, tak já mám takhle od základky napojení na vysokou politiku, díky spolužákům a spolužačkám a jejich rodičům, zvlášť tatínků a i teď díky samotnému spolužákovi.

    OdpovědětVymazat
  11. Marta Kubišová je dáma. Stejně jako Marie Rottrová... a má nádherný hlas. Písničky má skvělé, některé až dojemné(Magdaléna,Mamá...)

    OdpovědětVymazat
  12. Naprostý souhlas se vším, ono se ani ty její nové písničky zas tak moc nehrají, ale je to škoda,myslím že by byly stejně kvalitní, jen trochu jiné, posun tam být musí. A Nesmrtelná teta Helena? Škoda slov....když se zblbne starší ženská do mladšího chlapa, nemívá to zrovna blahodárné účinky na její myšlení....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....