21 ledna 2012

Rachejtličky a rachejtle.....

Jak jsem se už u některých v komentářích zmínila, mám strašně ráda ohňostroje a rachejtle všeho druhu, ale zároveň vzhledem k tomu že mám tři psy a vím jak to zvířata těžko snášejí, tak se ve mě sváří pocit určité vinny s radostí kdy se na ty nádherné ohňostroje můžu dívat. A že bych se vydržela dívat klidně hodiny. Letos jsem se ale vzhledem k tomu, že Matýsek měl premiéru silvestra a dost se toho rachotu bál a tak jsem ho musela uklidňovat nešla ani podívat na zahradu a ani po půlnoci nevylezla na kopec nad Rybníkem odkud se chodíme dívat na ohňostroj v Třebové. A navíc jsem zapoměla že mi docházejí ve foťáku baterky, takže když jsem chtěla blejsknout hned první rachejtle po setmění foťák mi umřel. Ale mám kamaráda, který rád fotí ohňostroje, a také letos fotil a pár obrázků mi poslal. A tak si myslím, že se nebude zlobit, když se s vámi o ně podělím.















V těch ohňostrojích je pro mne něco magického a zároveň není lepší ukázky pomíjivosti. Zazáří, udělá radost, a zhasne..... a jak vy, líbí se vám ohňostroje?

14 komentářů:

  1. Ohňostroje miluju od dětství.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Nejdřív jsem se jako malá bála, ale pak jsem jim přišla na chuť. A dcera a syn to jsou také milovníci ohňostrojů. A už asi třetí rok si říkáme že si zajedeme do Brna na ten ohňostrojový festival. Tak snad už to letos vyjde. Tady u nás jsme byli jednou na hudebním fesťáku a tam o půlnoci měli nádherný ohňostroj odpalovaný ze zámecké terasy a pěkně z hudbou, no něco nádhernýho....ovšem proti těm ve světě to je pořád jako nic.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké fotky. Ano, ohňostroje se mi líbí, ale poslední léta musím být zalezlá s Jendou doma.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem milovník ohňostrojů, ale nejradši si je dělám sám. Každého Silvestra mám vždy hromadu rachejtlí, kompaktů a všelijakých ohnivých, třaskavých, svištivých a čoudivých serepetiček. Vždy nejméně půl hodiny pálím pyrotechniku jako divej. Když bylo Milénium, tak jsem byl u přítelkyně Lužinách a pálil jsem skoro hodinu a půl. Tam to bylo jako u Verdunu.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]:Taky jsme si jeden rok tady dopřáli ohňostroj podle svého gusta a místním burdám padali oči z hlavy. Muž má dlouholetého kamaráda který si uděla pyrotechnický kurz a má oprávnění dělat ohňostroje. A od něj dovezl dvě tašky takových těch opravdu nej ohněstrůjných věciček. S upozorněním, že se smějí střílet jen tam, kde létají letadla výš jak 150 metrů. bylo to opravdu super. A jinak co se týče ohňostrojů na Lužinách, tak to mi nemusíš ani popisovat. Bydlela jsem tam 5 let....

    OdpovědětVymazat
  6. No,je to sice moc pekne,taky jsme se drive mohli divat z okna do Olympijskeho parku na ohnostroj,ale postavili tim smerem novy dum a uz toho moc nevidime.Muj pejsek se moc boji,letos to sice skoro zaspala,ale zato venku!Nechce udelat ani krok a samozrejme se nevyvenci!

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Jo, tam v těch rondelech to byl masakr.

    OdpovědětVymazat
  8. To jo, hlavně byl problém trefit se se psem na poslední procházku než začali ti debilové házet rachejtle a dělbuchy na chodníky...a v které ulici si bydlel? My v Bellušový

    OdpovědětVymazat
  9. To by jeden ani neřekl, jak krásně vypadá ohňostroj na fotkách.Připomíná mi to květiny .....

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Přesně a hlavně ta sedmá fotka, to je jak obří odkvetlá pampeliška. Však také některé ty efekty se jmenují a ne bez důvodu chrazantéma.

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný ohŇostroj jsem viděla před léty ve Španělsku.Na ukončení sezony u moře.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: No to je dobrá otázka.....

    OdpovědětVymazat
  13. Parádní ohňostroj, pestrý, krásné fotky, spousta různých variací...

    OdpovědětVymazat
  14. Tady patří chvála někomu jinému, já si jen půjčila

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....