28 ledna 2012

Co prozradí pantofle?....

Už jste si někdy všimli co všechno dokáží vyjádřit zvuky vydávané pantoflemi které má na nohou někdo z rodiny? Já ano a podle toho vím, dávno dopředu, v jaké je třeba náladě moje dcera. Má zvláštní vlastnost, dupe jak slon. Nikdy nejsem schopná pochopit jak někdo tak křehké postavy dokáže tak neuvěřitelně dupat. Když se ozývá krok energičtější, méně šoupavý, vím že bude doma pohodička a dcera je naladěna pozitivně. Je po noční vyspaná do růžova a bude tedy se schopna tvářit na maminku mile. Pokud jí ovšem další události dne tu náladu nezkazí. Jak je krok mírně šoupavý, znamená to, že je unavená, na noční to zrovna nebylo ono ale během dne se dá do kupy a bude v mezích možností příjemná. Ovšem jakmile slyším dlouhé šoupavé kroky vím že je zle, něco nevyšlo podle jejích představ, na noční to stálo za vyližprd, lisy se zastavovaly a vyplivovaly zmetky, za což jim budou odebrány peníze. A je jasné že to bude hodně náročný den. Jakmile já řeknu že toto je bílá koule okamžitě je mi oponováno že to je čtverec a černej. Nebo mi je okamžitě s dokonale otráveným obličejem řečeno že na chodbě je zase bordel u kočičího venčidla a že by se s tím něco mělo udělat. V překladu to znamená že kočky vyhrabaly něco málo kočkolitu mimo záchůdek a psi jak je jejich přirozeností jim to přeznačkovali. A že já tedy se mám okamžitě sebrat a jít to uklidit. Většinou se v tomto případě věnuji dál svým věcem, komunikaci omezím na nejnutnější minimum a poslouchám kdy se během dne změní krok plouhavý v ten energický sloní dupot a bude zse možné vést s dcerou normální dialog.
Prostě naše milé dětičky nám neustále chystají všeliké radosti i starosti.....

Moje krásná leč někdy značně nesnesitelná dcera....

17 komentářů:

  1. No , tak a ještě nám prozraď , kerá jste která. Vypadáte stejně , jako dvojčata.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: No to bylo od tebe hezké....nicméně si myslím, že tam určitý věkový rozdíl vidět je. No ta hezčí....je dcera

    OdpovědětVymazat
  3. Chces rict ta hubenejsi,tak prece byl stromecek,nebo je to starsi fotka?

    OdpovědětVymazat
  4. apok@lyPSÍK28/1/12 19:46

    Jako kdybyste si z vokna vypadly...

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Bingo, ta o hodně hubenější . No ten stromeček byl překvápko, koupil ho den před tím muž když byl nakupovat ještě nějaké drobnosti a postavil ho do pokoje na Štědrý den a nic neřekl. Všimla jsem si ho někdy odpoledne Tak jsem na něj přidala světýlka a teď si hoví přesazenej v nový hlíně a větším květináči nahoře na půdě.

    OdpovědětVymazat
  6. Je tu opravdu velká podoba!

    OdpovědětVymazat
  7. jůů, vy jste si táák podobnééé. O nesnesitelné dceři bych mohla občas vyprávět.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: A to kdyby tam ještě s námi byla moje maminka, to by teprve bylo trio podob...ostatně na některých fotkách se jí začínám značně podobat Jo, je to i naopak, i když máme hodně kamarádský vztah . Jen mi někdy připadá že se chová ne jak třicetiletá ale třináctiletá....

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Popravdě jsem se u tebe trochu inspirovala, ale s tím krokem to je fakt...ještě je taky znuděný

    OdpovědětVymazat
  10. Jste si opravdu hodně podobné. Řekla bych, že děláš dobře, když čekáš na sloní dupot. Něco o tom vím, také jsme mívali doma dny, kdy s námi dcera vůbec nekomunikovala. Tak jsme většinou počkali, až jí to přejde a až přijde sama. Ono s tím nejde totiž nic jiného dělat.

    OdpovědětVymazat
  11. Jestli si mohu dovolit drobnou poznámku, tak podle mně jsi hezčí ty. Já jsem spíš na ty masitější typy.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: No že bys byl zrovna gentleman ...a ještě cynik .Jenže ta "masitost" je už na škodu mým nebohým nemocným zádům a dost mne vytáčí....

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: masitější typy         

    OdpovědětVymazat
  14. Moje dcera taky těžko nese, když jí někdo řekne, že je jako by mi vypadla z oka. Měla by být ráda, vypadala by hůř po matce.

    OdpovědětVymazat
  15. [12]: Tak já ti tady vysekávám největší možnou poklonu z mé strany a ty na mně takhle, jo?

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Tak to jóó ....no furt lepší než kdybys řekl že jsem ta bába tlustá.... Takže ti vlastně dík

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Tak teda tlustá ani náhodou. Naopak, jsi žena velmi vyvážených proporcí. A bába ti ani řikat nemůžu, protože jsem starší než ty, tudíž bych sobě musel říkat dědek, což se mi moc nechce.   

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....