10 listopadu 2011

Trocha klasiky do šedivého dne....

Nemám už po dva dny nějak moc skvělou náladu, asi proto, že se nemůžu nějak srovnat se změnou času a dělá mi problém usnout, a když konečně usnu, tak se pořád budím. Už druhý den mne nepříjemně bolí za lopatkou a tak mne každé otočení hlavy dělá problém. Takže to jde klasicky celým tělem. Asi skříplej nerv. Potřebuji připravit psa na další výstavu, takže trimuju až se mi od prstů kouří. Naštěstí jsem se dneska dozvěděla že snad dobře.....takže musím pokračovat v pilné práci. Nedaří se mi nějak se setkat s kamarádem, ač už si to plánujeme hezky dlouho.... a tak přišla ke slovu hudba... taky taková které plně s mou náladou koresponduje....

Něco Verdiho, něco Mozarta, něco Orfa, něco Vivaldiho....


Dovolila jsem si pro fajnšmekry z vás dát ten Requiem celý. Ostatní mohou přeskočit, počítám, že těch minut je přece jen pro nemilovníky klasiky dost. Ale já ho od shlédnutí Amadea mám strašně moc ráda....







10 komentářů:

  1. Ale jo,Vendy,zase bude líp!Já se taky teprve zdrchávám po operaci a můžu ti i zazpívat o skříplém nervu,hlavně když se v noci chci obrátit!Ale dík silným lékům to nějak musím zvládnout.Carmina burana se mi také líbí,už roky plánuju si ji vyslechnout na Koenigsplatz,ale zatím jenom plánuju.Škoda,že jsi tak daleko!

    OdpovědětVymazat
  2. Hudba opravdu často koresponduje s náladou , když je nám veselo tak si poslechneme něco skočného , při smutku nám přijde k chuti raději nějaké requiem. Někdy je lépe zalést někam do koutku a třeba si pobrečet , to se člověku báječně uleví , deprese jakoby uplave se slzami. Ale každý člověk je jiný , někomu vyhovuje hudba , jiný raději zaleze do samoty a někdo trápení potřebuje probrat s přáteli ( od toho přece přátelé jsou ne ).

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, já nejradši zalézám s tou hudbou do nory...a nechávám se jí unášet a konejšit...

    OdpovědětVymazat
  4. AHOJ VENDY,ANI SE NEDIVÍM,ŽE ŠPATNĚ SPÍŠ.DNES JE TOTIŽ ÚPLNĚK A TEN NA TO MÁ VLIV.MRCHÁČ JEDEN!   

    OdpovědětVymazat
  5. Hana Hávová10/11/11 17:07

    Teď jsem zjistila , že sis mně přidala do oblíbených , děkuji potěšilo mně to , taky si tě dám.

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Já bych zase chtěla vidět Aidu ve Veronské aréně....Tam je to každý rok ta Carmina?

    OdpovědětVymazat
  7. (6)mám takový pocit,že ano,ale stopro to nevím.Aide ve Veroně musí být nádhera!

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Ono vůbec provedení opery v přírodních kulisách musí být nádherné....Verdi je úžasný ve všech operách.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem dokonce i byla v té aréně ve Veroně,bohužel bez Aidy,ale kulisy jsou to úžasné,za pakatel,jenom nevím jak je to s akustikou,asi se odráží ze všech stran,musí to být monumentální!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....