22 listopadu 2011

Poznámka pod čarou.....

No páni, tak já mám za osmnáct měsíců 300 článků a článečků.....to kdyby mi někdo řekl na základce, kde jsem češtinu a hlavně sloh tedy velmi mírně řečeno nebrala jako oblíbený předmět, tak bych ho považovala za blázna.
A hle, jak se doba mění. Nikdy bych neřekla, že focení a k němu následné psaní může být tak skvělou terapií na bolesti duše. Ale je a trochu i zabírá. A dokonce i přináší nové známé a možné kamarády a kamarádky. Takže pochválena buď počítačová technika, bloggy a mírná jimi posedlost, která mne již rok a půl provází a která mi dokonce přinesla i velké smíření s naším rodným jazykem. Sice v něm tu a tam ujedu, tápu a i nějaká chybička se vloudí, ale to snad přejdete s mírným pozvednutím obočí.
No a tak tato malá poznámka pod čarou zahájila řadu 301 a více....snad jsem víás tím neodradilaUsmívající se

10 komentářů:

  1. Neodradila, neboj...a češtinu máš náhodou super. Moc chyb neděláš. Těším se na další třístovku příspěvků i na to přátelství a nejen virtuální.

    OdpovědětVymazat
  2. To já zas slohy milovala , vždy to byla pro mně levná známka .Ale když občas po sobě čtu své vlastní články , koukám co jsem udělala chyb . Většinou jde jen o překlepy, kterých jsem si nevšimla při psaní, ale najdou se i hrubky a to se potom moooc stydím. Jen se utěšuju , že spousta lidí to jako hrubku nevnímá a kteří si všimnou tak většinou mlčí.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: No a vidíš, zrovna ten překlep tam mám taky. Holt mám myšlenky rychlejší než je klávesnice . I když taky kolikrát přemýšlím nad různými íčky, éčky a pod. Já se spíš divím, když čtu ty z prvních článků, že jsem vůbec něco takového vytvořila! A říkám si Jó, holka, si fakt  dobrá! Trochu neskromné, že?

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji Vendy - tak honem další třístovku! - :)

    OdpovědětVymazat
  5. I já gratuluji nebo gratuluju?My jsme se učili,že je správné na konci s -i,a tady v jazykové škole se učí slovesa s -u!Už se těším na další články a fotky,taky mi pomáháš!

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: A jsem ráda, že ti to moje kafrání alespoň v něčem pomáhá

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: No když někdy čtu na některých blozích, či někde v komentářích tak fakt rostu, děs, běs....jestli je to postoj nebo blbost to mi někdy není jasný. Jeden můj známý odsud mi říkal, ža ač jsem z Prahy už tak dlouho, neustále je to slyšet, že nejsem ze zdejšího kraje. A je fakt, že se snažím v článcích být alespoň trochu spisovná, ale v komentářích už ne, tam je ze mne nespisovnej Pražák jak poleno      .

    OdpovědětVymazat
  8. Vidíš, to mě nenapadlo spočítat si články, taky je jich už hezká řádka a někdy si připadám jako grafoman Ale píšu ráda a je to přesně jak říkáš - je to skvělá terapie. Psala jsem vlastně vždycky, deníky, pokusy o básně, dokonce o knihu - kdoví, kde to všechno skončilo

    OdpovědětVymazat
  9. [8]:Tak mě taky ne, ale jak tam na mě v menu ta třístovka vykoukla .....to já si na psaní fakt nikdy nepotrpěla, tedy až na dopisy, tam jsem se vyřádila, včetně vlastního designového dopisního papíru . myslím ,že mí kluci kterejm jsem psala na vojnu, před ní i po ní si smlsli   .

    OdpovědětVymazat
  10. Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....