21 listopadu 2011

Velké hlasy....Hana Hegerová

Musím říct, že Hanu Hegerovou jsem si oblíbila až v nedávné době. Respektive jsem objevila její úžasné písničky a texty ve spojitosti s mými oblíbenci H+H. Ale už jako malá jsem poslouchala na starém kotoučáku společně s rodiči písničky z Kdyby tisíc klárinetů, i ze starých rozhlasových silvestrů, které můj otec nahrával a vznikla tak úžasná sbírka scének a písniček z hvězdami divadla i filmu....
Vzhledem k tomu, co pro český šanson udělala, si naprosto zaslouží být mezi Velkými hlasy.







A tady je srovnání jedné písně v podání dvou geniálních zpěvaček.....a vlastně poslední veřejný hudební počin Hany Hegerové píseň Mlýnské kolo v srdci mém.


Těch nádherných písniček které Hana Hegerová nazpívala je ohromné množství a je moc těžké jich pár vybrat, protože nevím které dát raději přednost, ale jako ochutnávka to snad bude stačit.

4 komentáře:

  1. HanunHegerovou mám taky ráda , ne že bych si její písničky musela pouštět před spaním, ale když slyším některou její písničku, tak mně vždycky popadne nostalgie. . Jasou takové zádumčivé.A po tom všem , co prožila za celý život , divím se , že ještě nezanevřela na lidi.

    OdpovědětVymazat
  2. Je zvláštní jak postupujícím věkem člověk mění své hudební preference, já třeba nesnášela v takových sedmnáct, osmnácti Pink Floydy, Genessis, Qeen....na chuť jsem jim přišla až jako třicítka. To samé Hana Hegerová, jeden čas jsem jí mohla, pak zase ne a teď už zase jo. Spíš možná to dělá to jak se člověk zrovna cítí, v jaké je situaci a najednou zjistí, že mu ty texty mluví z duše, že jsou zrovna jak ulitý na tu kterou náladu.Že vlastně vypovídají to jak se momentálně cítí.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Ja Pink Floyd rada . A Hanu Hegerovú a Vivaldiho tiež . A AC/DC a Radiohead a rovnako počúvam Rihannu a Armina van Buurena . Čo budem robiť v tridsiatke ? Môj vkus sa asi nezmení, už teraz počúvam všehochuť .

    OdpovědětVymazat
  4. Vivaldi je i moje hudba, vůbec veškerá barokní od Bacha po Händela...AC/DC teď objevil můj 26 letý syn se svámi kamarády.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....